به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام و المسلمین هادی صادقی با حضور در نخستین همایش وضعیت حال و آینده حقوق ارتباطات و رسانه در ایران که عصر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، اظهار کرد: باید گفت که رسانهها تنها روایتگر نیستند بلکه رسانهها روایتساز و یا سازنده فضاهای متعددی هستند که مخاطبان را عضو خود میکنند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: در واقع هر یک از این رسانهها زیست جهانی را تشکیل میدهد و مخاطب خود را میسازد رسانهها تابع واقعیت نیستند در فضای مجازی افراد عضو زیستجهان میشوند و رفتار و گفتارهایشان طبق آن فضا شکل میگیرد.
وی تصریح کرد: رسانهها با جنبههای اخلاقی سروکار دارند در دنیای غرب آنچه بیشتر تبلیغ میشود عمدتاً نگرش سودگرایی و منفعتگرایی دارد بدان معنی که آن کاری خوبی است که بیشترین سود را برای بیشترین افراد داشته باشد و بسیار کم پیدا میشود که فردی عملش واقعاً سودگرایانه باشد چرا که افراد بیشتر به فکر منافع خود هستند.
معاون فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: در واقع نظریهای بهتر است که حقگرا باشد یعنی هم عقلانی و هم دینی باشد. در فضای رسانهها به جایی رسیدهایم که آشفتگیهایی وجود دارد و به دلیل سرعت پیشرفت و تغییرات در رسانهها کتابهای موجود در رابطه با مقوله رسانه به سرعت کهنه میشود.
صادقی در ادامه افزود: سرعت آنچنان زیاد است که همه معادلات را برهم زده در واقع ما دچار فراکسرتگرایی ارتباطی حقوقپریش هستیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر در اکثر تلفنهای همراه تصاویر مجرمانه وجود دارد و افراد ناخواسته این تصاویر را ذخیره کردهاند. بنابراین جا دارد که همه افراد به نوعی محاکمه شوند لذا افراد ناخواسته مجرم هستند. حال کدام حقوقدان میتواند این موضوع را درمان کند. بنابراین من نام این موضوع را ایدزحقوقی مینامم.
معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: جامعه ما اکنون دچار ایدز حقوقی است. حقوق یک سیستم امنیتی جامع محسوب میشود زمانی که در فضای رسانهها و در جامعه ارتباطی آسیبی وارد شود آیا سیستم امنیت حقوقی میتواند اقداماتی را انجام دهد؟
صادقی در پایان تصریح کرد: ما باید پادزهر ایدز حقوقی را پیدا کنیم و مقابل این ویروس بایستم.