اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- یادداشت دانشجویی*؛ از میان همه ی وعده های انتخاباتی روحانی آنچه بیشتر از همه خود را نشان میداد و او بیشترین سرمایه گذاری را روی آن کرد، مسئله حل مشکلات اقتصادی از طریق دیپلماسی و ارتباط گیری با دنیا بود.
گرچه روحانی پس از انتخابات چندین بار به ظاهر تکرار کرد که دولت برای حل مشکلات اقتصادی به بیرون از کشور نگاه ندارد و به دنبال اقتصاد مقاومتی است، اما از روی آمار های اقتصادی و همچنین نظرات کارشناسان اقتصادی و برخي اعترافات دولت مردان به راحتی می توان دریافت که عملا اتفاق خاصی در جهت اقتصاد مقاومتی نیفتاده است.
به علاوه اینکه روحانی بارها جهت اینکه افکار عمومی را برای مذاکره قانع کند، عمده مشکلات اقتصادی را به مذاکره گره زد. شخص روحانی و بسیاری از اعضای دولت به جامعه چنین القا نمودند که هرچه مشکل اقتصادی در کشور به وجود آمده به دلیل همین پافشاری بر مسئله ی هسته ای است و با کوتاه آمدن در این مسئله می توان به گشایش اقتصادی قابل توجهی رسید. اینگونه القائات گرچه توانست بخشی از جامعه را با روحانی همراه کند، اما از طرفی توقعات مردم را نیز از مذاکره بالا برد. تصور روحانی بر این بود که بعد از برجام حداقل به صورت یک شوک هم که شده، بازار تکان خواهد خورد و دولت می تواند بهره برداری تبلیغاتی خود را از آن داشته باشد.
در واقع او وارد یک قمار بزرگ شد. روحانی هرچه تخم مرغ داشت در سبد مذاکره گذاشت؛ که در صورت پیروزی به یک محبوبیت بزرگ می رسید و در صورت شکست چیز دیگری برای رو کردن نداشت. او کارت های خود را بازی کرد و نوبت طرف غربی بود؛ اما طرف غربی طبق عادت همیشگی خودش، این بار هم به تعهداتش عمل نکرد.
مردمی که به روحانی اعتماد کرده بودند، توقع داشتند برجام برای آن ها تغییر قابل توجهی ایجاد کند؛ اما عملا نه تنها اتفاقی نیفتاد، بلکه آمار ها نشان میدهد شاخص های اقتصادی کشور با افت هم روبرو بوده است. اینکه می بینید دولتی ها با اعتراف بر اینکه برجام نقض شده است، اصرار بر حفظ آن دارند، فقط برای این است که دولت غیر از برجام اساسا چیز دیگری برای ارائه ندارد و تمام سعی خود را بر این گذاشته که به مردم بگوید که برجام هنوز زنده است و منتظر رفع تحریم ها باشید! ولی حقیقت این است که این غیر از یک نمایش تبلیغاتی برای حفظ بدنه اجتماعی روحانی نیست.
حدود شش ماه از اجرایی شدن برجام گذشته و تحریم هایی که باید در روز اجرای توافق لغو میشد، هنوز پابرجاست! اینکه می بینید تئوریسین های اصلاحات یکی پس از دیگری از برجام تبری می جویند و حرف از مطرح کردن گزینه های دیگر به جای روحانی در انتخابات 96 می زنند، همه به این دلیل است که فهمیده اند روحانی سرشکسته از این قمار بیرون آمده و بدنه اجتماعی خود را از دست داده است.
*احسان منگلی- عضو واحد سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی امیرکبیر
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.