اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محصول الکتروپمپ سوخت هواپیما که برای نخستین بار در ایران توسط شرکت پمپ گستران پویا در حوزه هوانوردی تولید شده است، توسط منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی رونمایی شد.
به گفته محمدعالمی مدیر بازرگانی شرکت پمپ گستران پویا، این محصول برای انتقال سوخت از باک هواپیما به موتور استفاده شده و از دو بخش اصلی تشکیل میشود. قسمت اول الکتروموتور AC سه فاز با با فرکانس ۴۰۰ هرتز است که وظیفه تأمین قوای محرکه پمپ را بر عهده دارد.
وی افزود: بخش دوم قسمت اصلی پمپ سانتریفیوژ است که با فشار مورد نیاز جهت انتقال سوخت به باک هواپیما را تأمین میکند.
عالمی بیان کرد: دانش فنی این محصول از یک نمونه فرانسوی استخراج شده است، اما با توجه به تجربههای گذشت راندمان این محصول ۱۵ درصد از نمونه خارجی بهتر عمل کرد.
وی قیمت تمام شده این دستگاه را در مقایسه با نمونه اروپایی بدون در نظر گرفتن تحریمها ۱۰ هزار دلار عنوان کرد و گفت: با بومی سازی صورت گرفته بر این دستگاه توانستیم قیمت تمام شدهای با ۴۰ درصد نمونه خارجی را ایجاد کنیم.
مدیر بازرگانی شرکت پمپ گستران پویا گفت: ما تنها شرکت و فعال در این زمینه هستیم و این دستگاه برای نخستین بار در ایران بومی سازی شده است. دورنمای ما این است که در ادامه راه بتوانیم صادرات آن را بر عهده بگیریم.
وی بیان کرد: در قدم اول باید بتوانیم نیاز کشور را از این قطعات تأمین کنیم. چرا که با شرایط تحریم و از این منظر که قطعه یاد شده یک نمونه استراتژیک با قیمت بالا است در صورت بومی سازی شدن میتواند از خروج ارز قابل توجهی جلوگیری کند.
به گفته عالمی، این محصول دارای ارزش افزوده بسیار بالایی است؛ چرا که هزینه مربوط به مواد اولیه آن حدود ۴۰۰ هزار تومان بوده که با اتمام فرایندهای ساخت و تولید و سایر فرآیندها، محصول نهایی ارزشی بالغ بر ۴۰ میلیون تومان دارد.
وی با اشاره به این نکته که معنی واقعی ارزش افزوده همین است گفت: باید نخبگان یک محصول را به نمونهای با ارزش افزوده بالا تبدیل کنند.
مدیربازرگانی این شرکت دانش بنیان که محصول خود را در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۱۶ توسط دبیر ستاد توسعه هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری رونمایی کرد، در راستای حمایت های این معاونت بیان کرد: این پروژه از ابتدا در مراحل مدارک، مستندات فنی، ساخت نمونه و مراحل دیگر علمی با استفاده از حمایتهای معاونت علمی به نتیجه رسید.
وی حضور در نمایشگاه اینوتکس را مقدمه خوبی برای فروش چنین محصولاتی دانست و گفت: البته چنین نمایشگاههایی شرط لازم هستند اما کافی نیستند. با این وجود باعث میشود ارتباطات خوبی شکل گیرد که منجر به صادرات و در نتیجه ارز آوری به کشور باشد.