اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در راستای سفر رئیس جمهور روحانی به ارومیه میزگرد دانشجویی با حضور دبیران تشکل های اسلامی دانشگاه آزاد ارومیه، صنعتی ارومیه و دانشگاه ارومیه در کتابفروشی پاتوق کتاب با محوریت مطالبات از رئیس جمهور برگزار شد که مشروح این میزگرد دانشجویی به شرح ذیل است.
فرهاد عبدزاده، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه در آغاز بحث با اشاره به وضعیت بیکاری در سطح استان گفت: با بررسی آمارها مشخص می شود که تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی هر روز در حال افزایش است که همین مسئله باعث بوجود آمدن معضلات اجتماعی زیادی شده است.
وی با تاکید بر حاکم شدن فضای یاس و ناامیدی در بین دانشجویان اظهار داشت: وقتی دانشجو هیچ برنامه مشخصی برای اشتغال در آینده ندارد و درس خواندن او تبدیل به بهانه ای برای تلف کردن وقت بشمار می رود نتیجه ای جز یاس و ناامیدی برایش از آینده حاصل نمی شود.
عبدزاده با انتقاد از سیاست های دولت در مدیریت نخبه های دانشگاهی اظهار داشت: برخورد سیاسی با ۳۰۰۰ نفر از بورسیه هایی که قطعا در بین آن ها افراد دانشمندی هم بودند و یا محدود کردن بورسیه ها در سال اخیر نمونه ای از مواجهه نادرست دولت با نخبه ها به شمار می رود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه با ابراز تاسف از وضعیت عفاف و حجاب دانشگاه ها اظهار داشت: متاسفانه برخی مسئولین دانشگاه اظهار می کنند که محیط دانشگاه متاثر از جامعه است و نمی شود که کار اساسی در دانشگاه صورت داد در حالی با توجه به شرایط خاص دانشگاه و قوانین موجود در آن این مساله قابل پیگیری و بهبود در سطح دانشگاه است.
مهدی فلاح، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه با اشاره به نقاط مثبت و منفی سفر رئیس جمهور به ارومیه گفت: نقاط مثبت به مسئولین استان بستگی دارد که بتوانند اعتبارات لازم را برای حل مشکلات استان جذب کنند.
وی با انتقاد از سیاست های دولت یازدهم در امنیتی کردن فضای دانشگاه اظهار داشت: تمام دولت ها سیاست های خاصی نسبت به جنبش دانشجویی از خود نشان می دهند و ایرادی که به آقای احمدی نژاد بود همین مساله بی اهمیتی به مساله جنبش دانشجوییاست اما دولت آقای روحانی با ایجاد موضع در مقابل جنبش دانشجویی به تقابل با آن برخاست.
فلاح تاکید کرد: در حالی که کسی در دانشگاه نبود که از برجام دفاع کند دولت یازدهم حتی دهان منتقدان را بست و شاید در ظاهر آزادی بیان در دانشگاه وجود دارد؛ اما آزادی پس از بیان نیست و مثال عمده اش محدود شدن تشکل های ارزشی و توقیف نشریات از جمله نشریه تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد است.
دبیر دفتر تحکیم وحدت دانشگاه آزاد ارومیه به ضعف عمده ارتباط صنعت و دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: وقتی جوانان می بینند که برخی مدیران کهن سال و بازنشسته بیشتر مسئولیت های مدیرتی را اشغال کرده اند دیگر امیدی برای خود قائل نمی شوند.
وی پیرامون مساله فرهنگی در دانشگاه گفت: متاسفانه ما شاهد این مساله هستیم که کسانی در دانشگاه ها مسئولیت فرهنگی را بر عهده می گیرند که حتی کوچکترین سابقه کار فرهنگی را هم ندارد و در پاره ای از موارد دیدیم که کسانی مسئولیت را تحویل گرفته اند که بیشتر توجهشان به کار سیاسی و حزبی است تا اقدامات فرهنگی.
مسعود دهقانی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با اشاره به ایجاد فضای دوقطبی در دانشگاه گفت: ما دیدیم که دانشگاه ها با ایجاد حاشیه برای تشکل های ارزشی فضای تنفسی لازم را برای روی کارآمدن برخی تشکل ها و دامن زدن به فضای دوقطبی ایجاد کردند و دیدید که چطور برخی تشکل ها بطور هماهنگ و با حمایت دولت روی کار آمدند.
وی با اشاره برخی جلسات دانشگاه صنعتی ارومیه اظهار داشت: در حالی که ما در مواردی نمی توانستیم مجوز لازم را برای فعالیت های خود در دانشگاه را بدست بیاوریم اما با برخی نامه نگاری ها از خارج دانشگاه صورت می گرفت که تشکل دولت ساخته به فعالیت خود در دانشگاه بپردازد و این نمونه ای از فضای دامن زدن به ایجاد فضای دوقطبی در دانشگاه است.
دهقانی با اشاره به این مساله که چون بیشتر دانشگاه های صنعتی در دولت احمدی نژاد روی کار آمدند تاکید کرد: دولت سعی می کرد دانشگاه های صنعتی را مثل مسکن مهر در ضعف نگه دارد و مثالش همین دانشگاه خودمان که در مسائل اعتبارات و بودجه دچار بسیاری از مشکلات عدیده شد.
دبیر دفتر تحکیم وحدت دانشگاه صنعتی ارومیه گفت: قبل از اینکه مطالبه جدیدی از رئیس جمهور داشته باشیم از ایشان می خواهیم که به وعده هایی که قبلا داده اند عمل کنند.
سجاد ترابی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه با اشاره به سایست های دولت پیرامون مسائل سیاست خارجه و خسارت محض برجام تاکید کرد: به نظر می رسد که سفر دکتر روحانی بیشتر شیبه یک سفر انتخاباتی باشد.
وی با انتقاد از وضعیت حجاب و عفاف در دانشگاه گفت: شاید اهداف پشت پرده دولت باعث بروز چنین فضایی شده است و مطالبه هیچ یک از دانشجویان در این رابطه به نتیجه نمی رسد.
ترابی پیرامون مسائل عمرانی در دانشگاه اظهار داشت: ما مدت هاست که منتظر احداث دانشکده اقتصاد هستیم اما معلوم نیست که چرا هیچ فعالیت و خروجی عمرانی در دانشگاه مشاهده نمی شود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه با انتقاد از ایجاد تشکل های قارچی در دانشگاه ها گفت: در حالی که ما می بینیم همه تشکل ها زیر نظر اتحادیه های دانشجویی مدیریت می شوند اما برخی تشکل ها با تفکرات اشتباه و بدون پشتوانه ای که پاسخگو به وزارت علوم باشد روی کار آمدند.
ترابی تاکید کرد: در سال های اخیر کرسی و تریبونی در دانشگاه اجرا نشده است، چندین نفر از دانشجویان به دلایل مختلف راهی کمیته انظباطی شده اند و حتی ما شاهد آن هستیم که دبیر سابق یکی از تشکل های دانشجویی از فعالیت تشکیلاتی در دانشگاه محروم شده است و این همان ایجاد فضای امنیتی در دانشگاه است.
فرهاد عبدزاده دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه پیرامون مسئله مدیریت کشور گفت: با توجه به برنامه ریزی های کشور در سندهای چشم انداز وظیفه دولت ها ادامه مسیری است که دولت قبلی آن را آغاز کرده است نه اینکه با عوض شدن دولت همه کارهای انجام شده قبلی را نادیده بگیریم.
عبدزاده با اشاره به ضعف های مسکن مهر اظهار داشت: درست است که این طرح در ارومیه ضعف های زیادی دارد اما بلاخره این طرحی است که شروع شده و باید به نتیجه برسد نه اینکه رها شود و هیچ نتیجه نداشته باشد.
وی اشتغال و درآمد را مهمترین مطالبه خود از رئیس جمهور دانست و اظهار داشت: اخیرا کمپینی به راه افتاده است که در نظر دارد مردم را بعنوان بازیگر وارد استقبال از رئیس جمهور کند در حالی که آمارها نشان می دهد وضعیت استان در زمینه های مختلف از جمله اشتغال و میانگین درآمد و آموزش و سلامت و چند شاخص دیگر بسیار نامسائد است.
مهدی فلاح دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد ارومیه پیرامون ادعای یکی از مسئولان استانی در مورد رفع حصر سران فتنه بعنوان مطالبه اصلی مردم آذربایجان گفت: هرناکسی که این حرف را زده است باید بداند مطالبه ما هم همین است چرا که اینها باید اعدام می شدند و حصر برایشان نعمت است.
فلاح اظهار داشت: وقتی می بینم که مدیران نسل گذشته بعنوان کابینه اصلی دولت مشغول فعالیت می شوند یعنی اینکه دولت برنامه برای اداره کشور نداشته و به قول آقای هاشمی با دوپینگ وی آقای روحانی رئیس جمهور شده است و در سفرهای استانی از روی ناچاری و بنا به سنت حسنه دولت گذشته اقدام می کند.
وی تاکید کرد: امروز می بینیم که هیچ پروژه ای نیست که دولت آن را افتتاح کند و ما نمی دانیم که کدام ۵۷ پروژه را آقای روحانی افتتاح خواهد کرد.
دبیر دفتر تحکیم وحدت دانشگاه آزاد با مطرح کردن احیاء دریاچه ارومیه بعنوان مطالبه اصلی مردم ارومیه گفت: مهمترین شعار آقای روحانی همین مساله بود و نمی توانیم قبول کنیم که آقای روحانی آذربایجان غربی را به عنوان آخرین استان برای سفر انتخاب کند در حال که با این شعار رای آورده است و اکنون که با توجه به بارش های اخیر کمی اوضاع دریاچه بهبود یافته است آقای روحانی از آن سوء استفاده کند.
فلاح با مطرح کردن کشاورزی بعنوان مساله اصلی استان اضافه کرد: دولت در مورد برخی سیاست های کلان مانند مدیریت واردات باید برنامه درستی داشته باشد برای مثال همین سیب که تولید اصلی استان است در سرد خانه ها مانده و دولت اقدام به واردات سیبی می کند که با مزاج مردم هم سازگاری ندارد درحالی که با توجه به شرایط استان نیازی به واردات سیب و گوجه فرانسوی نداریم.
مسعود دهقانی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه گفت: هدف اصلی دولت این است که نشان دهد که کاری را که انجام نداده را به هر نحوی برای مردم مثبت جلوه دهد.
دهقانی تاکید کرد: مردم از روحانی انتظار دارد که خروجی مذاکرات را به مردم نشان دهد برای ما عجیب است که چرا آقای روحانی کسانی را که قرار است با ایشان دیدار داشته باشند را گلچین کند.
وی افزود: انتظار داریم که آقای روحانی این فرصت را به منتقدان هم بدهد که بتوانند مطالبات خود را طور مستقیم با ایشان در میان بگذاردند.
سجاد ترابی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه گفت: وقتی دولت می بیند که نمی تواند که در خصوص مطالبات معیشتی مشکلی را حل کند سعی می کند که با آدرس غلطی که می دهد از زیر بار پاسخگویی خارج شود.
ترابی تاکید کرد: گردشگری و کشاورزی را از جمله ظرفیت های بسیار مهم استان است و می توان با برنامه ریزی درست آن را به نتایج خوبی رساند که تاثیر مثبتی بر معیشت مردم داشته باشد.
وی توسعه کشاورزی پایدار را مطالبه اصلی خود دانست و گفت: امروز به جای تغییر شیوه آبیاری سنتی کشاورزی طرح نکاشت را برای احیاء دریاچه ارومیه مطرح می کنند و این باعث صدمه به قشری می شود که با توجه به شغلشان یک سوم جمعیت استان را شامل می شوند.