اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه(دفتر تحکیم وحدت) در نامه ای خطاب به دولت مطالبات خود را پیرامون مسائل مختلف از وی مطرح کرد.
متن این نامه به شرح زیر است:
با سلام و عرض ادب و احترام خدمت حجت الاسلام حسن روحانی
مهمترین ویژگی دوران دانشجویی وجود روحیه مطالبه گری در تفکرات و احساس دانشجو است، لازم به ذکر است که این مطالبه گری باید بر مبنای واقعیت و صداقت باشد تا موجبات اعتماد را فراهم آورد. جامعه امروز نگاه خاص و امید فراوانی به دانشجو به عنوان ظرفیت های علمی جوان و آینده سازان جامعه دارد هدف از این مطالبه گری نیز ایجاد فضایی است که دانشجویان بتوانند انتظاراتی که از آنها میرود را جامه عمل بپوشانند. ما نیز فرصت را غنیمت شمرده سعی می کنیم در بحبوحه سفر ریاست محترم جمهور به استان آذربایجان غربی دغدغه های جوانان انقلابی همیشه در صحنه را با شما در میان بگذاریم. امید است تا بیان این مسائل و مشکلات به در جریان قرار گرفتن مسئولین و البته رفع آن ها کمک کند.
بخش اول این مطالبات مسائل و مشکلاتی است که تمام جامعه با آن دست و پنجه نرم کرده و دغدغه ی آحاد جامعه است.
۱- یکی از اصلی ترین نگرانی ها و مطالبات دانشجویان انقلابی سخنان کنایه دار در مقابل سخنان رهبر معظم انقلاب است. این روند که قریب به دو سال است آغاز شده و روز به روز بر رنگ و لعاب آن افزوده م شود نگرانی های بسیاری را به وجود آورده است. اهداف و انگیزه هایی که از این موضوع برداشت می شود به شرح زیر است:
الف) اولین انگیزه از این امر بی سابقه می تواند به چالش کشیدن مشروعیت شرعی و قانونی مقام ولایت فقیه باشد، در وهله اول نوعی تقدس شکنی از جایگاه و نقش رهبر انقلاب.
ب) هدف گذاری بعدی چنین سیاستی، تنزل جایگاه رهبر انقلاب به مقام تشریفاتی و تزئینی و نه تاثیر گذار بر قواعد حاکمیت در کشور است.
ج) بستر چنین هدف گذاری نوعی حس خود بزرگ بینی و هم تراز پنداری چهره های این جریان با جایگاه رهبری است.
د) نکته بسیار مهم دیگر ایستادن در مقابل رهبر نظام خالی کردن زیر پای همه مسئولان نظام و بر اندازی نرم ساختاری نظام است.
ی) نکته اساسی خلاء ایجاد شده در تحقق وعده هاست که با این کار نسبت به انحراف تفکر ها نسبت به این مقوله خواستار سرپوش گذاشتن بر آنها هستند.
امید است اگر این بیانات از سر ناآگاهی بوده هرچه سریعتر پایان یابد تا دشمنان نظام گسستی را بین بخش های مختلف حاکمیت و نیز بین اقشار مختلف جامعه حس نکنند و حتی سودای دخالت در امور نظام را نیز نداشته باشند و اگر آگاهانه بوده... .
۲- یکی دیگر از مطالبه گری های جامعه موضوع برجام است که تمامی نیروی سیاسی و توان کشور در سه سال گذشته در این نقطه متمرکز شد. امروزه اکثر مردمی که از این توافق نامه حمایت می کنند بر این باورند که موضوع هسته ای ارزش این را ندارد که مردم از نظر اقتصادی در فشار قرار بگیرند و وضع معیشتی آنها از حد مطلوب پایین تر باشد.
شاید این دیدگاه درست باشد و تاثیرات تکنولوژی هسته ای به این سختی ها نمی ارزد؛ اما در آن برهه مسئله هسته ای تنها تاثیراتش در صنعت، بهداشت و کشاورزی نبود؛ بلکه صنعت هسته ای نماد اقتدار ایران شناخته شده بود. امضای این توافق نامه تنها تنزل درصد غنی سازی خود را شاهد نبودیم؛ بلکه آثار مخرب آن بسیار گسترده تر بود که از آن جمله تخریب شخصیت های ارزشی مملکتی من جمله آیت الله مصباح، یزدی و جنتی، دخالت طرف غربی در انتخابات کشور و جهت دهی فکری به آن و حمایت از برخی اشخاص، صدور بیانیه های ضد ایرانی توسط همسایگان و کم شدن اعتبار پاسپورت ایرانی است. بنابراین این مسئله اقتدار نظام جمهوری اسلامی را خدشه دار کرده و تا حدی پیش رفته که دارایی های ایران را بدون هیچ مدرک خاصی مصادره می کنند. ما خواستار مطالبه هر چه سریعتر این موارد از از طرف غربی هستیم.
۳- مسئله مهم بعدی موضوع آزادی بیان است که از شعارهای اصلی دولت یازدهم بوده است. چیزی که که در حال حاضر مشاهده می شود عدم اجازه طرح دیدگاه و یا برخوردهای چکشی و استفاده از ادبیات نامناسب در مواجهه با منتقدان است. این مسئله بیانگر پایین آمدن میزان نقدپذیری میان مسئولان است که بسیار جای تأسف دارد. عدم حضور مسئولین رده های مختلف دولت در رسانه های جمعی و پاسخگو نبودن آن ها نمونه دیگری بر این مدعاست؛ به طوری که تنها چند شخص محدود در جمع گلچین شده رسانه ای حاضر شده و مشخصا از حضور در فضاهای عمومی پرهیز دارند.
۴- دیگر مطالبه مردم و بخصوص قشر تولید کننده جامعه در حوزه واردات و صادرات است که امروزه به نظر می رسد که تعادل ورود و خروج از کشور بهم خورده است به عنوان مثال در حوزه بنزین در حدود سه سال پیش ما در شرف جشن خودکفایی بنزین قرار داشتیم اما امروزه واردات بنزین ما از مرز نه میلیون لیتر در روز گذشته است. لازم بذکر است استان آذربایجان غربی از قطب های کشاورزی ایران است و با سه کشور همسایه مرز خاکی دارد که در زمینه صادرات محصولات تولیدی به کشور های همجوار بستر بسیار مناسبی دارد اما امروزه شاهد هستیم که به دو علت واردات بی رویه اقلام خارجی و از سوی دیگر مشکلات فراوان بر سر راه صادرات کالا، کشاورزان این منطقه نه تنها دیگر به فکر صادرات نیستند بلکه امروزه نگران هستند که ما حصل یکساله آن ها در انبارها در معرض آفت قرار گیرد.
در بخش دوم به بیان دغدغه هایی می پردازیم که بیشتر به جوانان جامعه اختصاص دارد. نکته حایز اهمیت این است که عدم توجه به این دغدغه ها باعث ایجاد مشکلات عدیده ای از جمله مسائل روانی و گرایش به مواد مخدر و مواردی از این دست می شود.
۵- بزرگترین دغدغه های جوانان مسئله کار است. امروزه ما در این حوزه با چند مشکل روبه رو هستیم، ابتدا اینکه سن ورود به بازار کار بسیار بالا رفته است که به علت کم بودن مشاغل و احتیاج به تحصیلات عالیه ی قوی برای ورود به بازار کار است و این مقوله باعث میشود تا جوانان جویای کار طراوت سنین پایین تر را از دست بدهند. مسئله دوم عدم تناسب بسیاری از مشاغل موجود در بازار با حوزه استعدادها و تحصیلات فردیست، سومین مسئله که شاید مهمترین مشکل هم باشد، تعطیل شدن پژوهشگاه ها و موسسات تحقیقاتی مانند تعطیلی پژوهشگاه فضایی و نیز پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای است که منجر به ایجاد نا امیدی در بیان قشر تحصیلکرده جامعه می شود، نکته تاسف بار ماجرا آن جاست که نیروهای این پژوهشگاه ها نیز بدون در نظر گرفتن حقوق و مزایا اخراج شده و بعضا در مشاغلی غیر مرتبط مشغول به کار شده اند.
۶- بدیهی است که تمامی دغدغه هایی که ذکر شد موجب دغدغه های دیگری برای جامعه می شوند و یکی از آنها سیاست زدگی جامعه است که اذهان را به سمتی برده است که کار زمان حال خود را به درستی انجام نمی دهند و فقط نگرانی آینده ی زندگی خود را دارند که نمود این قضیه را می توان در سرانه مطالعه جامعه جستجو کرد. امروزه مطالعه که از بخشهای اساسی تقسیم بندی زمان روزانه است جای خود را به چیز های دیگر داده و سرانه مطالعه باقیمانده هم مربوط به مسائل اجتماعی ، فرهنگی ، علمی و ... نیست و فقط به خواندن تحلیل هایی که اکثرا هم بی اساس هستند منحصر شده است که راه پیگیری آن از شبکه های اجتماعی است که خود معضلات زیادی را برای جامعه به وجود آورده است. در بخش جوانان یکی از راهکار های مواجهه با این مسئله سوق دادن جوانان به سمت کار های پژوهشی است اما امروزه زمزمه هایی به گوش میرسد که بودجه پژوهشی کشور صرف امور جاریه ی دولت می شود. ما خواستار شفاف سازی در این زمینه هستیم و بالواقع و در عمل هم در هیچ یک از دانشگاه های کشور بر روی طرح های پژوهشی سرمایه گذاری جدی صورت نگرفته است.
۷- از دیگر دغدغه های جوانان حوزه ی مسکن و ازدواج جوانان است که با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند. در صنعت ساختمان که رکود حاکم بر آن باعث شده صد ها شغل مربوط به این صنعت از دست بروند و با نبودن زمینه های ساخت و ساز، خرید و فروش مسکن پایین آمده و پیش بینی ها حاکی از ان است که کشور در سال های آینده باید با این مشکل دست و پنجه نرم کند و از سوی دیگر زوج های جوان افزایش سیصد درصدی اجاره بهای خانه ها را به دوش می کشند که یکی از مهم ترین زمینه های ازدواج را از بین برده است. در همین حوزه دو مشکل دیگر دغدغه ها را برانگیخته که عبارتند از فرهنگ های غلط رسوخ کرده به این مقوله که ازدواج از سمت خانواده ها دشوارتر شده و موضوع دیگر وام ازدواج است که نسبت به هزینه های ازدواج هم ارزش ریالی آن پایین است هم صف این تسهیلات بسیار طولانی گشته است.
۸- از دیگر مطالبه ها دانشجویان کشوری و بخصوص استان آذربایجان غربی تخصیص نیافتن عادلانه و به موقع بودجه های فرهنگی به تشکلهای دانشجویی میباشد که باعث شده بسیاری از برنامه های این تشکل ها لغو شده و یا به علت دیر تصویب شدن مجوز ها تاثیری که باید را نمی تواند بگذارد و حتی در برخی از مراسم دینی از قداست موجود در مراسم میکاهد که ما از همین جا خواستار بازنگری در این موضوع هستیم و پیگیری مسئولان را نسبت به این قضیه خواستاریم.
۹- دیگر خواسته ما این است که دولت در روابط خود با سپاه پاسداران که در تمامی زمینه ها تکیه گاه و حافظ نظام بوده است بازنگری کند. متاسفانه در چند سال اخیر شاهد آن هستیم که قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا که تا سال ۹۲ اکثر پروژه های بزرگ سازندگی کشور را در دست داشت امروزه جای خود را به شرکت های خارجی داده است. مهمترین ضرر این موضوع عدم کسب تجربه در بسیاری از کار های عمرانی بوده و هیچگاه نخواهیم توانست پروژه های عظیم عمرانی را بدون اتکا به شرکتها خارجی به پایان برسانیم و با این کار به از هم پاشیدن و تعلیق نیرو در این قرارگاه کمک خواهیم کرد.
۱۰- لازم می دانم در بند آخر خواستار مساعدت شما دولت محترم در پروژه برج ۱۷ طبقه دانشگاه صنعتی ارومیه را خواستار شویم و همچنین از دیگر مشکلات این دانشگاه به مواردی همچون هزینه های گزاف خوابگاه دانشگاه، همچنین خدمات پژوهشی ارائه شده در دانشگاه و وضعیت تغذیه دانشجویان اشاره کنیم که احتیاج به پیگیری مسئولان ذی ربط دارد.
والسلام علیکم و رحمةالله.