اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، استشمام چنین هوایی آن هم در این روزهای گرم که کم کم به سمت و سوی خرما پزان می رود و هرزگاهی گرد وغبار درشت گردهایش راه تنفس را از ما میگیرد، به مثابه یک اتمسفر جدید و ورود هوایی تازه به روح و جان آدمی می ماند.
برای شروعش همه ذوق دارند؛ یکی در فکر دادن نان صلواتی در نانوایی است، یکی به فکر درست کردن آش و حلیم در کبابی خود... عده ای در حال غبار روبی مسجد محل و دانشگاه و عدهای در حال برنامه ریزی مراسم های شب های این ماه.
بعضی که سال گذشته در شبهای قدر آرزومند حضور خود برای سال بعد بودند حالا لباس احرام خود را برای بندگی به تن می کنند، چرا که می دانند از میان تمامی ماهها تنها «شهر الرمضان» است که حرفهایشان خریدار دارد و هرچه استغفار کنند رحمان آسمانها و زمین به دیده منت میبخشد؛ آن هم بدون چشم داشت. بعضی هم شاید سال گذشته آخرین مهمانی خود را با معشوقه آسمانی خود گذراندهاند و حالا کیلومترها دورتر از ما؛ زیر خروار خروار خاک آرامیده اند و دستشان برای جمع کردن ثواب کوتاه شده است.
از روزهای رمضانی هر جا که بگوییم اما، دانشگاههای کشور حال و هوای خاص دیگری دارند؛ از میزبانی مساجد و برنامه مناجاتهای شبانه هیاتهای دانشجویی تا وعدههای افطاری و سحری دانشگاه به مهمانان خدا.
در ادامه نگاهی گذرا و کوتاه به برنامههای بعضی دانشگاه در ایام این ماه مبارک خواهیم داشت:
دانشگاه صنعتی شریف
این دانشگاه طبق رسم هر ساله در مسجد خود، سحرهای ماه مبارک رمضان را با نوای حجت الاسلام قاسمیان برای خواندن مناجات همراه می سازد. امسال نیز این مراسم هر شب راس ساعت ۱:۳۰ بامداد و با تلاوت نیم جزء از کلام الله مجید آغاز میشود.
این دانشگاه همچنین برنامه غذایی خود را برای ماه رمضان تغییر داده است؛ وثوقی معاون دانشجویی دانشگاه شریف در این خصوص میگوید: با کمک دانشجویان برای زمان افطار سبد غذایی را تهیه کردیم که میان دانشجویان توزیع می شود. هزینه هایی که برای تهیه این سبدهای غذایی شده است از بودجه مصوب دانشگاه بیشتر است، اما دانشگاه و معاونتهای دیگر کمکهای مالی به خوابگاه ها داشته اند تا بتوانیم این غذاها را در ایام ماه رمضان بین دانشجویان توزیع کنیم.
وی افزود: علاوه بر توزیع این غذاها میهمانی هایی نیز برای دانشجویان تدارک دیده شده که گروههای فرهنگی این میهمانیها را برگزار میکنند و هم چنین برنامههایی نیز توسط اساتید دانشگاه با کمک مراکز خیریه برگزار میشود که سفره های افطار برای دانشجویان در این ایام تهیه میکنند و فضای خوبی را نسبت به سال های گذشته در خوابگاههای دانشگاه ایجاد کرده است.
پس از دانشگاه صنعتی شریف؛ دانشگاه بعدی که با غبارروبی مسجد خود فراخوان میزبانی خدا را برای یک مهمانی یک ماهه داد؛ دانشگاه تهران بود.
دانشگاه تهران
مراسم این دانشگاه در شبهای قدر با سخنرانی حجت الاسلام قرائتی و مداحی حاج مصطفی سماواتی از ساعت ۲۲:۳۰ تا ۲:۳۰ بامداد خواهد بود.
دانشگاه امام صادق (ع)
این دانشگاه که حالا چند سالی میشود، هیات میثاق با شهدایش با نوای دلنشین میثم مطیعی همراه گشته، امسال نیز طبق رسم هر ساله برای شبهای ماه رمضان برنامه دارد.
این مراسم از ۱۸ تا ۲۷ خرداد با سخرانی حجت الاسلام پناهیان و مداحی میثم مطیعی برگزار خواهد شد.
لازم به ذکر است ورود برای عموم آزاد است.
دانشگاه علم و صنعت
این دانشگاه با توجه به مقارن شدن امتحاناتش با ایام ماه مبارک رمضان، برنامه غذایی دانشجویانش را متنوع کرده است.
اکبری، معاون دانشجویی دانشگاه علم و صنعت در این خصوص میگوید: چون امسال بیشتر ماه رمضان مقارن با ترم تحصیلی دانشجویان و امتحانات شده، وعده غذایی دانشجویان تغییر خواهد کرد و وعده افطار و سحر بین دانشجویان توزیع میشود. علاوه بر برنامههای جاری که در حال حاضر وجود دارد، این دو وعده اضافه خواهد شد و سعی شده در ماه رمضان در وعده افطار و سحر تنوع غذایی داشته باشیم تا موجب افزایش اشتهای دانشجویان گردد.
وی تاکید کرد: این تنوع غذایی به دلیل تقارن ماه مبارک و امتحانات است و به همین دلیل هزینه اضافی از دانشجویان دریافت نمیشود. همچنین امتحانات در سه نوبت برگزار میشود و خوابگاهها در طول مدت برگزاری امتحانات، کاملا سرویس دهی دارند و مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت.
واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد
این دانشگاه از یک ماه گذشته اقدام به تشکیل ستاد ویژه برنامههای ماه مبارک رمضان واحد علوم و تحقیقات، متشکل از کانونها و تشکل های دانشجویی، اساتید و کارکنان کرد تا به برنامههای ویژه خود در این ماه نظم و برنامه خاصی ببخشد.
دکتر کرم اله دانش فردريال معاون دانشجویی و فرهنگی این واحد در خصوص ویژه برنامههای این دانشگاه میگوید: از میان برنامههای متنوع این ماه میتوان به برنامه جزء خوانی قرآن بصورت روزانه، ختم مشارکتی قرآن، محافل انس با قرآن، سلسله نشستهای معرفتی تفسیر و قصص قرآن، سلسله نشستهای معرفتی تفسیر نهج البلاغه، برپایی ایستگاههای پاسخگویی به مسائل شرعی، برپایی نمایشگاههای مختلف، برگزاری جشن سبط النبی (افطاری ویژه کارکنان و اساتید) ، برگزاری ویژه برنامه های شبهای قدر، برگزاری مسابقات متعدد و متنوع و همینطور بازدید از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و ... در سطح واحد اشاره کرد.
وی ادامه داد: کلیه هزینههای مربوط به افطاری و سحری شب های قدر مانند سنوات گذشته از محل نذورات اساتید، کارکنان و دانشجویان تامین می شود و از کلیه اساتید، دانشجویان و کارکنان برای مشارکت در این کار خیر و خداپسندانه و همینطور اشاعه فرهنگ انفاق در دانشگاه دعوت میشود.
در این راستا وزیر علوم نیز به فراخور همزمانی ایام امتحانات با ایام ماه رمضان، تاکید زیادی بر بحث تغذیه دانشجویان داشته است.
از آنجا که ماه مبارک رمضان از ۱۸ خرداد آغاز می شود و امتحانات دانشگاهها براساس تقویم آموزشی ارائه شده، با این ایام همزمان است، وزیر علوم خطاب به روسای دانشگاهها تاکید کرد، در این ایام در بحث غذا و خدمات رفاهی به بهترین نحو عمل کنند تا دانشجویان بتوانند هم به اعمال عبادی خود برسند، و هم امتحانات خود را به خوبی طی کنند.
یزدان مهر، رئیس صندوق رفاه نیز چندی پیش از کمک رسانی این صندوق در بحث تامین وعدههای غذایی دانشجویان در ماه رمضان خبر داده و گفته بود: برنامه ریزی در این خصوص بر عهده دانشگاهها است، آنها تدابیری را اندیشیدهاند و در صورتی که مشکلی وجود داشته باشد صندوق رفاه دانشجویان ورود کرده و کمک می کند؛ بعنوان مثال چندی پیش مشکل دانشگاه اراک را در ارائه غذای گرم به دانشجویان تا حد زیادی برطرف کردند.