ماسکهای کاغذی جلوی ورود گرد و غبار به سیستم تنفسی را نمیگیرد
اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: طوفان های گرد وغبار حوادث طبیعی هستند که عموماً در نواحی خشک دنیا اتفاق افتاده و مقدار زیادی ذرات را تا نواحی دوردست منتشر می کنند و باعث صدمه به سلامتی، به خصوص در افراد دارای مشکلات تنفسی می شوند؛ بنابراین در هنگام بروز پدیده گرد و غبار از فعالیت در خارج از منزل اجتناب کرده و در صورت الزام به فعالیت در هوای آزاد، زمان آن را به حداقل ممکن کاهش دهید.
وی افزود: به افرادی که دارای بیماری آسم یا نشانههایی مانند کوتاهی تنفس، سُرفه، خسخس و درد قفسه سینه هستند، توصیه میشود برنامه درمانی خود را دنبال کنند و در صورتی که نشانهها و علائم برطرف نشد، با پزشک خود مشورت کنند و همچنین افراد دارای بیماری های قلبی و ریوی مزمن، افراد مسن و زنان باردار باید از فعالیت در فضای آزاد اجتناب کرده و در صورت لزوم از ماسک مناسب استفاده نمایند.
معاون بهداشتی دانشگاه بیان داشت: برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی و آشامیدنی، استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذایی آماده مصرف، ضروری بوده و لازم است مواد غذایی قبل از انتقال به یخچال از ذرات گرد و غبار زدوده شود.
بیدارپور تصریح کرد: به منظور کاهش تماس با گرد و غبار در محیط زندگی، نظافت روزانه و استفاده از دستمال پارچهای مرطوب جهت زُدایش گرد و خاک موجود بر روی وسایل منزل توصیه میگردد.
وی در ادامه گفت: ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمیتوانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند؛ بنابراین استفاده از ماسکهای ویژهای که برای این منظور طراحی و با عنوان ۱P، ۲P و ۳P عرضه میشود، توصیه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: همچنین افزایش مصرف مایعات به سبب افزایش دفع سموم از طریق ادرار، شستشوی مرتب اسباب بازی کودکان، کاهش استفاده از وسیله نقلیه شخصی، استفاده از وسایل همگانی حمل و نقل شهری، مشارکت عمومی و خودداری از هرگونه فعالیتی که منجر به افزایش آلودگی شود مانند استعمال دخانیات، برپا نمودن آتش، عملیات قیرپاشی و . . . از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.