آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۱۱۹۵

آغاز طرح «آینه‌شمعدون»/ ۷۵ ‏هزار نوعروس ایرانی در صف انتظار جهیزیه

نشست خبری طرح آینه شمعدون با حضور رضا نوروزی، مدیرکل حمایت‌های اجتماعی کمیته امداد و حجت‌الاسلام رضا رویت، مدیرطرح «آینه‌شمعدون» و علیرضا نائینی، دبیر اجرایی طرح برگزار شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با حدیثی از امام صادق(ع) شروع کرده‌اند: کسی که وسایل ازدواج شخص مجردی را فراهم سازد تااینکه ازدواج نماید، از کسانی است که در قیامت، خداوند نظر لطف به آن‌ها دارد. قصه از آنجا شروع شد که عده‌ای باخبر شده‌اند 75000 نوعروس ایرانی، بیش از 6 ماه در صف انتظار دریافت خدمت جهیزیه از سمت کمیته امداد هستند.



رضا نوروزی مدیرکل حمایت‌های اجتماعی کمیته امداد امام خمینی(ره) گفت: کمیته امداد حدود یک میلیون و 750هزار خانوار مستمر تحت پوشش دارد که این تعداد حدود 4 میلیون نفر می‌شوند، در بین این عزیزان حدود 500 هزار دختر در شرف ازدواج هستند که سالانه بین 10 تا 15 درصد آنها ازدواج می‌کنند.


ما خودمان را مکلف می‌دانیم بحث ترویج ازدواج را در بین دختران تحت پوشش و یک قسمتی هم در بین ازدواج زنان سرپرست خانوار فعالیت ‌کنیم.


کمیته امداد، سالانه بیش از 80 تا 90 هزار کمک هزینه ازدواج پرداخت می‌کند که معمولا هم در این سالها اقداماتی انجام دادیم ولی منابع ما با مشکل مواج شد و جهیزیه‌های پشت نوبتی را بوجود آورده است.



الان سرانه‌ها تا 4 میلیون تومان به صورت بلاعوض و 5 میلیون به صورت قرض‌الحسنه در صورت تأمین منابع انجام می‌شود اما حداقل مبلغی که به هر نوعروس داده می‌شود، 2 میلیون تومان به صورت بلاعوض است.

 

درحال‌حاضر حدود 75 هزار دختر تحت پوشش داریم که عقد کرده‌اند و منتظر دریافت جهیزیه هستند که بتوانند زندگی مشترک خود را آغاز کنند.


در این زمینه طرح‌های مختلفی وجود دارد که بحث صدقات، خَیِّران و حامیان طرح اکرام در این زمینه فعالیت می‌کنند، طرح آینه شمعدان طرح نو و جدیدی است که با مساعدت حدود 40 تا 50 موسسه خیریه و مذهبی است که کمیته امداد می‌خواهد آن را شروع کند و امیدواریم بتوانیم منابعی را که مردم کمک می‌کنند، به صورت بسیار خوب و با تخفیفات ویژه از کارخانجات ایرانی خریداری کنیم.


پیش‌بینی‌های خوبی در این زمینه انجام شده و به صورت محدودی این طرح آزمایش شده است و و ما می‌توانیم تخفیف‌های خوبی در این زمینه دریافت نماییم.



کمیته امداد از تمام ظرفیت‌ها، هم از فردی و هم از ظرفیت‌های اجتماعی و سازمان‌های مردم‌نهاد و حتی از تعاملاتی که با دولت داریم، برای رفع نیاز محرومان استفاده می‌کند. هر فرصتی در کشور ایجاد شود که ما بتوانیم با مشارکت ما یا بدون مشارکت ما، مبلغی را برای محرومان جذب کنیم، مشارکت و حمایت می‌کنیم. متوسط سه میلیون تومان جهیزیه با هم‌افزایی که در این طرح ایجاد می‌شود در نظر گرفته شده که امیدواریم با اقداماتی که صورت می‌گیرد، این مبلغ تأمین شود.


معمولا سازمان‌های مردم‌نهاد یا هر سازمانی که در حوزه فقر کار می‌کند، با آمارهای ما همپوشانی دارد ولی معمولا خیلی از خیریه‌هایی که سطح کشور هستند، فقط به مددجویان کمیته امداد کمک می‌کنند و به بحث شناسایی اصلا وارد نمی‌شوند.


کمیته امداد به هر نحو ممکن از هر فرصتی استفاده می‌کند و این فرصت چه در منابع دولتی و چه در سایر منابع باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.


امسال در کل کشور، پیش‌بینی ما برای جهیزیه 160 میلیارد تومان است که نسبت به سالهای گذشته تا دو برابر افزایش یافته است.


اگر کسی هم به ما کمک نکند ما وظیفه داریم که به این افراد کمک کنیم و در این طرح هم تمام تلاش ما این است که بالاتر از این 75 هزار جهیزیه را الان پرداخت کنیم.



علیرضا نایینی دبیر اجرایی و سخنگوی طرح آینه شمعدون هم گفت: طرح آینه شمعدون به صورت فوری طرح‌ریزی شد و ما در فرصت کمی که قبل از ماه مبارک رمضان داشتیم، از ظرفیت‌های دوستانمان در عرصه‌های فرهنگی و خیریه استفاده کردیم و در دو هفته اول ماه مبارک رمضان تلاش کردیم که تمام ظرفیت‌ها را فعال کنیم تا طرح آینه شمعدون با محوریت کمیته امداد در سراسر کشور انجام شود.


این طرح دقیقا مشابه طرح هم‌سفره که سال گذشته برای کمک به 400 هزار کودکی که در کشور دارای سوء تغذیه بودند، می‌باشد. طرح آینه شمعدون هم در همان حالت طراحی شده و برای پاسخ به مسئله‌ای است که کمیته امداد در حال جمع‌آوری جهیزیه برای نوعروسان کم بضاعت یا بی‌بضاعت است.


در این طرح سعی می‌کنیم با فضاسازی‌های تبلیغی و رسانه‌ای که وجود دارد، بتوانیم ظرفیت‌ها و حمایت‌های مردمی را جذب کنیم و ظرفیت‌های اجتماعی که وجود دارد را پای کار بیاوریم که بتوانیم این مسئله را با این طرح گره بزنیم. قطعا همه ظرفیت‌هایی که می‌توانند ما را کمک کنند مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما تنها فضای رسانه‌ای را انجام می‌دهیم و به فعال کردن ظرفیت‌ها می‌پردازیم.



ضمن اینکه سعی می‌کنیم شاخصه‌های کمیته امداد را مد نظر قرار دهیم و افرادی که تحت پوشش کمیته امداد هستند را در الویت قرار دهیم، به معرفی افراد نیازمند توسط مردم هم نیاز داریم.


شعاری که این طرح دارد و قرار است در بیلبوردها و سطح شهر تبلیغ شود، "جهیزیه‌اش با من" است. که از فضای تبلیغی شهر تهران و دیگر شهرها با کمک شهرداری در این زمینه استفاده کرده‌ایم.


قرار است که بخشی از صندوق‌های صدقات در کشور بازطراحی شود و کاورهای جدیدی در کشور مورد تغییر قرار گیرد. این کاور روی صندوق صدقات می‌آید و جنس آن به گونه‌ای نیست که به سادگی از بین برود.

 

هزینه این اقدامات از طریق خیران جذب شده است. برای بیلبورد یک ریال هزینه نکرده‌ایم. چاپ و نصب آن را شهرداری تهران بر عهده گرفته است. برای تیزرهای تلویزیونی که قرار است پخش کنیم هم قرار نیست هزینه‌ای انجام دهیم و همه تیزرها با همکاری صدا و سیما انجام می‌شود.


تهران، مشهد، تبریز، اصفهان و کرمان شهرهای اصلی است که این طرح در آن انجام می‌شود و در این شهرها هم نهادهای مختلفی به صورت ویژه با این طرح همکاری می‌کنند.



حجت الاسلام والمسلمین رضا رویت؛ مدیر طرح آینه شمعدون گفت: در کشور آماری وجود دارد و کمیته امداد اعلام کرده که 75 هزار دختری هستند که عقد کرده‌اند و منتظر جهیزیه اولیه‌ای هستند که ظاهرا با سه میلیون تومان جمع‌آوری می‌شود.


این 75 هزار نفر درحال حاضر معطل همین جهیزیه اولیه هستند که بعضی اوقات ممکن است با یک یخچال از جهیزیه‌های ما برابری کند.


کمیته امداد در این زمینه تلاش‌های خود را انجام می‌دهد که بتواند این میزان جهیزیه را تأمین کند و دختران دم بخت را راهی زندگی خود نماید.


شاید بیش از 40 تا 50 مرکزی که حاضر شدند پای کار این طرح بیایند، در این طرح مشارکت دارند، نه فقط مجموعه‌های غیرحاکمیتی حتی مجموعه‌هایی مثل بسیج اصناف، کانون‌های مساجد در سراسر کشور برای استفاده از ظرفیت مردمی خودشان به ویژه در ماه مبارک رمضان پای این کار آمده‌اند.


همچنان هم ورود مراکز به این طرح ادامه دارد و هر یک از موسساتی که حاضر به مشارکت باشند، به این طرح مراجعه می‌کنند که همین امروز هم با چند موسسه دیگر در این زمینه مذاکره می‌کنیم.


اصل مطلب این است که 75 هزار دختر جوان عقد کرده‌اند و به دلیل نداشتن جهیزیه، شرمنده همسر و خانواده همسر خودشان هستند. مردم و خیران می‌توانند با شماره‌گیری *767# در این طرح مشارکت داشته باشند.


خواهش و پیشنهاد ما این است که مردم نقدا کمک‌های خود را پرداخت کنند تا بتوان از تخفیف‌هایی که برای این طرح در نظر گرفته شده است استفاده کرد.


پس از ماه مبارک رمضان نیز در یک مراسمی به صورت نمادین به تعدادی از زوجها جهیزیه پرداخت می‌شود و آینه شمعدون می‌تواند تجربه موفقی باشد که سالهای آینده هم در ماه مبارک رمضان ادامه پیدا کند.

 

 علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به آدرس www.ayneShamdoon.ir مراجعه نمایند.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار