کد خبر:۵۲۲۳۴۵
رئیس اداره بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان وزارت بهداشت خبر داد

ابتلای ۱۸ هزار ایرانی به تب مالت در سال گذشته

رئیس اداره مبارزه با بیماریهای قابل انتقال بین حیوان و انسان وزارت بهدشت گفت: سال گذشته ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر در کشور به تب مالت مبتلا و حدود ۱۶۳هزار نفر دچار حیوان گزیدگی شدند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از وزارت بهداشت، محمدرضا شیرزادی شایع‌ترین بیماری های مشترک بین انسان و حیوان حیوان گزیدگی را تب مالت و سالک اعلام کرد و افزود: سال گذشته در کشور 18 هزار و 518 مورد تب مالت، 162 هزار و 871 مورد حیوان گزیدگی، 9 مورد هاری، 19 هزار و 693 مورد سالک، 219 مورد سیاه زخم و 53 تب کریمه کنگو ثبت شد.


وی اظهارکرد:60 درصد درصد از بیماری‌های عفونی و 70 درصد از بیماری های نوپدید، بین انسان و حیوان مشترک هستند.


شیرزادی گفت: به دلیل نزدیکی زندگی انسان با حیوانات در مناطق شهری و روستایی و استفاده از فرآورده‌های دامی، تمام انسان ها درمعرض خطر ابتلا به بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان هستند.


وی با اشاره به فرارسیدن 15 تیر، روز جهانی بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، افزود: بیماری های مشترک بین انسان و حیوان به صورت ضایعات پوستی بهبود شونده تا ضایعاتی که مانند هاری و سیاه زخم ریوی در بالین ظاهر می شود.


شیرزادی از بیماری هاری به عنوان خطرناکترین بیماری مشترک بین انسان و دام یاد کرد و افزود: هرموردی از حیوان گزیدگی که درمعرض ابتلا به بیماری هاری قرار دارد می تواند با مراجعه به درمان و پیشگیری از هاری، واکسیناسیون شود.


وی گفت: شایع‌ترین حیوان‌هایی که انسان را می‌گزند سگ، گربه، شغال، روباه و دام ها هستند.


شیرزادی یادآورشد: مردم از مصرف فرآورده‌های لبنی غیر پاستوریزه به منظور پیشگیری از ابتلا به تب مالت پرهیز کنند و در صورتی که هر فردی مورد گزش حیوانات به ویژه سگ قرار گرفت، به سرعت به مراکز درمان و پیشگیری از هاری مراجعه کند.


وی گفت: ذبح دام باید در کشتارگاه ها انجام و از ذبح آن درمعابر پرهیز شود تا در نهایت شاهد کاهش بیماری های مشترک بین انسان و حیوان باشیم.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار