کد خبر:۵۲۸۶۵۳
گزارش/

روحانی چرا دانش‌آموزان را از مدارس دولتی بیرون می‌کند؟/ بی‌عدالتی‌ به سبک آموزش و پرورش!

والدین دانش‌آموزان ممتازی که مایل نیستند فرزندان‌شان در كار و دانش و هنرستان‌ها تحصیل کنند، ناگزیر به سمت مدارس غیرانتفاعی سوق پیدا می‌کنند. این احتمالاً مهمترین عصاره آئین‌نامه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان است.

گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ دانش‌آموزان حتی با معدل‌های بالا نمی‌توانند در رشته‌های نظری درس بخوانند. این احتمالاً مهمترین عصاره آئین‌نامه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان است. اتفاقی که برخی از آن با عنوان «هدایت تحصیلی دانش‌آموزان به مدارس غیردولتی!» یاد می‌کنند. برای اینکه والدین دانش‌آموزان ممتازی که مایل نیستند فرزندان‌شان در كار و دانش و هنرستان‌ها تحصیل کنند، ناگزیر به سمت مدارس غیرانتفاعی سوق پیدا می‌کنند. حاصل این اتحاد غم‌انگیز و شوم میان آموزش و پرورش و مدارس غیردولتی بی‌نصیب ماندن خانواده‌های طبقات محروم جامعه از حق طبیعی‌شان است. تصور کنید خانواده‌ای فقیر را که فرزندش با کلی سختی و مصیبت درس خوانده و حالا به او می‌گویند فرزند شما نمی‌تواند در رشته‌های نظری درس بخواند! فرزند هم که توان پرداخت غرامت! به مدارس غیرانتفاعی را ندارد،‌ مجبور می‌شود عطای آرزوهایش را به لقایش ببخشد و برود سراغ رشته‌های کاردانی. سال‌ها بعد فرزند یک خانواده پولدار می‌تواند در مشاغلی با مرتبه اجتماعی و اقتصادی بالاتر درس بخواند، درحالیکه فرزند خانواده‌ای مستضعف از این حق محروم است. چه کسی مسئول این نابرابری‌ها است؟ چرا وزارت آموزش و پرورش برای مدارس غیرانتفائی مشتری پیدا می‌کند؟ نمایندگان مجلس پاسخ می‌دهند. 

 

 

عباسی: «آئین‌نامه تحصیلی» انگیزه دانش‌آموزان را می‌گیرد

اسدالله عباسی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت‌و‌گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مشکلات مربوط به آیین‌نامه هدایت تحصیلی وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: با توجه به مشاوره‌هایی که با دانش‌آموزان سال اول متوسطه می‌دهند، افراد به لحاظ علاقه و استعداد، ارزیابی شده و سپس رشته‌های مورد علاقه آنها برای ادامه تحصیل تشخیص داده می‌شود.

 

وی افزود: در صورتی که دانش‌آموزان با تشخیص مشاوره‌های تحصیلی نتوانند به رشته‌های مورد علاقه خود ورود پیدا کنند با توجه به در نظر گرفتن سه پارامتر، از سوی مشاوران، افراد می‌توانند در رشته‌های پیشنهادی دیگری به تحصیل خود ادامه دهند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بیان داشت: این در حالی است که در آئین‌نامه هدایت تحصیلی تنها به یک بعد این مسئله، یعنی مشاوره، توجه شده است.

 

عباسی با بیان اینکه در آئین‌نامه مذکور هیچ گونه توجهی به استعداد، علاقه و شرایط دانش‌آموز نشده است، تصریح کرد: این طرح نمی‌تواند چندان موثر و مفید باشد. آئین‌نامه هدایت تحصیلی نه تنها در دانش‌آموز ایجاد انگیزه نمی‌کند بلکه انگیزه آنها را نیز می‌گیرد. رشته‌های در نظر گرفته شده برای دانش‌آموز به او تحمیل می‌شود و فرد از انتخاب رشته مورد علاقه‌اش باز می‌ماند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه آیین‌نامه هدایت تحصیلی نوعی سلیقه‌ای عمل کردن است، خاطر نشان کرد: در این آیین‌نامه به قانون عمل نمی‌شود. قرار است کمیته آموزش و پرورش و کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در این رابطه با وزارت آموزش و پرورش صحبت‌هایی داشته باشند.

 

وی بیان داشت: ممکن است در مدرسه‌ای رشته تجربی، ریاضی یا انسانی برای علاقه‌مندان این رشته وجود داشته باشد اما با توجه به ضوابط موجود در آیین‌نامه، این رشته‌ها به حد نصاب نرسند و در نهایت منجر به انحلال رشته‌های نظری در مدارس شود.

 

عباسی تاکید کرد: با توجه به نگرانی‌های موجود در این آئین‌نامه باید راهکارهایی برای تأمین دبیران مورد نیاز و هم‌چنین دانش‌آموزان علاقه‌مند در رشته‌های نظری پیدا شود.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: هم چنین باید در خصوص جابه‌جایی مدارس و انتخاب آنها توسط دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل صحبت‌های جدی صورت گیرد؛ چرا که قدرت اختیار و انتخاب دانش‌آموزان برای ادامه تحصیل در مدارس دیگر  سلب شده است و افراد نمی‌توانند مدرسه‌ای را که در یک منطقه دیگر است انتخاب کنند.

 

 

سلیمی: نباید خانواده‌ها را به مدارس غیردولتی سوق داد 

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مشکلات مربوط به آیین‌نامه هدایت تحصیلی وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: این مسئله دو قسمت دارد. یک بخش آن به راهنمایی‌های وزارت آموزش و پرورش به دانش‌آموزان با توجه به سوابق تحصیلی، معلمان و غیره بازمی‌گردد و این مسئله امری قابل دفاع است.

 

وی در ادامه افزود: مسئله دیگر تحمیل وزارت آموزش و پرورش به دانش‌آموزان برای انتخاب رشته است که این امر به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.

 

سلیمی تاکید کرد: تحمیل وزارتخانه مذکور به دانش‌آموزان برای انتخاب رشته تحصیلی مشکلات بسیاری را برای آنها ایجاد می‌کند. از آنجایی که ظرفیت مدارس دولتی محدود است اجبار و تحمیلی که به دانش‌آموزان برای انتخاب رشته‌ می‌شود پای خانواده‌‌ها را به مدارس غیردولتی باز می‌کند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه سوق دادن خانواده‌ها به مدارس غیردولتی چالش‌‌هایی را برای آنها به وجود می‌آورد، بیان داشت: این نگرانی وجود دارد که تنها فرزندان خانوده‌های مرفه در رشته مورد علاقه  تحصیل کنند و خانواده‌هایی که قشر ضعیف و متوسط جامعه هستند نتوانند در رشته‌های مورد علاقه خود وارد شوند.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تا آغاز سال تحصیلی جدید زمان زیادی باقی نمانده است، از مسئولان مربوطه انتظار می‌رود هرچه سریعتر فکری به حال این شرایط کنند.

 

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس خاطرنشان کرد: شاید مسئولان آموزش و پرورش بگویند که هیچ‌گونه اجباری در هدایت تحصیلی دانش‌آموزان انجام نداده‌اند، اما باید در برخی مناطق مدیران مدارس با تحمیل‌هایی که نسبت به دانش‌آموزان انجام‌ می‌دهند باعث سرخوردگی و افت کیفیت تحصیلی آنها می‌شوند.

 

 

گودرزی: آئین‌نامه هدایت تحصیلی باید از شتاب‌زدگی به دور باشد

عباس گودرزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،‌ با اشاره به مشکلات مربوط به آیین‌نامه هدایت تحصیلی وزارت آموزش و پرورش، اظهار داشت: کشور به تخصص‌های گوناگون نیاز دارد که لازم است برای این منظور یک تراکنش منطقی میان رشته‌های تحصیلی در بین دانش‌آموزان لحاظ کنیم.

 

وی افزود: ایجاد یک تراکنش منطقی میان رشته‌های تحصیلی از انباشتگی در یک رشته خاص و کمبود نیرو در رشته‌های دیگر جلوگیری می‌کند.

 

گودرزی بیان داشت: از سوی دیگر نباید به اراده، اختیار و علاقه دانش‌آموز خدشه وارد کنیم؛ چرا که تحمیل رشته‌ای خاص به دانش‌آموزان خلاف اراده و اختیار افراد در انتخاب آن رشته است. به اضافه اینکه در کاهش انگیزه و افت کیفیت تحصیلی آنها موثر خواهد بود.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: نباید تصمیمات در حوزه‌های گوناگون از جمله آموزش و پرورش به صورت ناگهانی انجام گیرد. اگر قرار است دانش‌آموزی در مقطعی برای انتخاب رشته تصمیم گیرد نباید آن رشته را به فرد تحمیل کنیم. این مسئله آسیب جدی به افراد می‌‌زند. اگر قرار است تصمیمی درباره انتخاب رشته افراد بگیریم بهتر است از سال‌ها قبل زمینه را برای آنها فراهم کنیم. تا فرد بتواند با آن رشته کمک کم‌کم انس بگیرد.

 

گودرزی در پایان گفت: معتقدم این طرح و امثال آن باید از پختگی بیشتری برخوردار بوده و از هرگونه شتاب‌زدگی نیز به دور باشند. همچنین در حوزه آموزش و پرورش باید کارها با پختگی و سعه صدر بیشتری انجام گیرد. اینکه ما در دوره‌های مختلف بخواهیم با آزمون و خطا پیش برویم به نهادهای مختلف از جمله وزارت آموزش و پرورش آسیب خواهد زد.

 

 

سعیدی: این چه نظام آموزشی است که وزیرش به آن افتخار می‌کند؟

محمداسماعیل سعیدی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو،‌ پیرامون مشکلات مربوط به آئین‌نامه هدایت تحصیلی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: متاسفانه وزارت آموزش و پرورش دچار سردرگمی است و نتوانسته یک نظام آموزشی مهارت محور را طراحی کند.

 

وی با بیان اینکه مسیر استعدادیابی وزارت آموزش و پرورش مسیر غلطی است، ادامه داد: این وزارتخانه نتوانسته کشف کند که استعداد دانش آموزان در چه زمینه‌ای است و این آئین‌نامه هم مشکلی را حل نخواهد کرد.

 

سعیدی با تاکید بر اینکه با برخی مشکلات جدی در نظام آموزشی مواجه هستیم، تصریح کرد: با آئین‌نامه مذکور نه تنها مشکلات حل نمی‌شود بلکه وضعیت بدتر نیز خواهد شد.

 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس بیان داشت: وزارت آموزش و پرورش باید نظام آموزشی را مورد تجدیدنظر قرار دهد و به سمت مهارت‌محوری نه مدرک‌محوری حرکت کند. باید به سمتی حرکت کند که استعدادیابی دانش آموز از همان ابتدا مشخص شود و به شخصیت محصلین ارزش و اعتبار ببخشد.

 

سعیدی تاکید کرد: وزارت آموزش و پرورش یک بار برای همیشه فکری بکند برای کلاس‌های فوق‌العاده‌ای که در خارج از ساعت تحصیلی مدرسه برگزار می‌شوند. کلاس‌هایی که عموماً بیهوده و برای خانواده‌ها استرس‌زا هستند.  بیشتر خانواده‌ها در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند و فقرایی که دستشان به دهنشان نمی‌رسد برای هزینه این کلاس‌ها خون دل می‌خورند.

 

نماینده مردم تبریز در مجلس خاطرنشان کرد: کلاس‌های فوق‌العاده، تعطیلی را از دانش‌آموزان گرفته و آنها نه تابستان دارند، نه زمستان. این چه نظام آموزشی است که وزیرش به آن افتخار می‌کند؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
bahman
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۷
دولت های غربی از جمله فرانسه رشته های انسانی فقط برای ساکنان آن کشور مجاز می داند در صورتی که برای رشته های مهندسی و تخصصی یک رشته را از بیرون فرانسه دانشجو می گیرد.
حالا دولت محترم ما چقدر می خواهد مردم کشورش را کوچک بار بیارد که تنها در حد یک متخصص در یک رشته باقی بمانند این یک ضربه مهلک بر کشور است که به نظر من ریشه استعماری دارد.
بجز این است که تمام بزرگان دنیا تحصیل کرده رشته های نظری بوده اند از جمله بزرگان و نخبگان کشورمان.
اگر بخواهیم فرد در سطح یک شرکت کوچک نگه داریم باید شرایط آموزشی دولت محترم را پذیرفت.
12
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۱
دولت روحانی دیگه شورشو در اورده کاش این دفعه هر کی رای بیاره بجز روحانی
19
0
اردشیر کرمزاده
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۴
این عمل سالهاست در دانشگاهها اتفاق افتاده مثلا در رشته دکترای فیزیوتراپی وزارتخانه با دانشگاه ازراه اندازی ایندوره در ایران جلوگیری کرده دانشجو مبالغ زیادی دلار به حساب یک دانشگاه درپاکستان ویااسپانیا میریزند وانها بعداز برداشتن سهم خود مابغی را به حساب استادان ایرانی میریند وانها دلار لازم برای گشت وگذار در تمام دنیا خرج کنند ودانشجویان همه واحدهای خود را درایران میگذرانند فقط مدرکشان را از خارج میگیرند بدون اینکه دریافتیهای استادان خاص وافرادوابسته دیگر که این باند مافیایی را راه انداخته اند در فیش حقوقیشان ثبت شود خواهشمند است رسیدگی نمایید اجرتان با امام زمان
3
0
ali
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۳
سلام فرزندان مسئولین و پولدارها در رفاه باشند . فرزندان فقیر وفقرایی که باعث پیروزی انقلاب و جنگ 8 ساله شدن را بی خیال . دوباره برمی کردیم به قرونی که تعلیم فقط مخصوص قشر مرفه و بزرگان و دولتیان بود. داستان تحصیل رایگان در قانون اساسی و ... کشک .
ای کاش این مطالب فقط به اسم اسلام نبود
23
0
اکبر
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۵
اصل‏ سوم: دولت‏ جمهور اسلامی‏ ایران‏ موظف‏ است‏ برای‏ نیل‏ به‏ اهداف‏ مذکور در
اصل‏ دوم‏، همه‏ امکانات‏ خود را برای‏ امور زیر به‏ کار برد:3 - آموزش‏ و پرورش‏ و تربیت‏ بدنی‏ رایگان‏ برای‏ همه‏ در تمام‏ سطوح‏، و
تسهیل‏ و تعمیم‏ آموزش‏ عالی‏........................البته برعکس عمل میکنند
8
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۳
خيانت هاي اصلاحات به ملت تمامي نداره ...اينم يکي ديگر از خيانت ها
15
1
فخرالدین نصیری
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸
با عرض سلام و خسته نباشید. واقعا جای بسی تاسف است برخی با ارتزاق از سفره نظام مقدس جمهوری اسلامی و با تکیه بر مسند قدرت و ریاست در دولت اعتدال و توسعه قصد ایجاد بدبینی در بین مردم به نظام و دولت را داشته و در صدد ضربه زدن به ثمره خون شهدا و اهداف دولتند.
1
10
فرهاد
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۷
مطلب شما دوپهلو هست.این که برخی درصدد چنین خیانتی هستند درسته.ولی این برخی چه کسانی هستند؟
کسانی که واسه یارانه مردم عزا میگیرن تا به مدیراشون حقوق 200 میلیونی بدن جزء کدوم دسته هستند؟
کسانی که حیات جمهوری اسلامی رو در مذاکرات هسته ای میدیدن جزء کدومن؟
کسانی که پدرشون جزء انقلابیون بوده و الان داره حکومت دینی رو منکر میشه جزء کدومن؟
کسانی که روزی کاسب تحریم بودند و صرافی تاسیس میکردند و امروز شده اند کاسب برجام جزء کدومن؟

میترسم روزی برسه که مستضعفین جمهوری اسلامی از این مانور اشرافیت خسته بشوند و پشت جمهوری اسلامی رو خالی کنند.اون روز خیلی ترس داره.حتی برای به ظاهر دلسوزان جمهوری اسلامی
حامد عابد
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۹
اهداف دولت چه ربطی داره به خون شهدا.... . اصلا این دولت و چه به شهید و شهادت و جهاد و انقلابی گری. این دولت دیگه خیلی زحمت بکشه از شهید استفاده تبلیغاتی چند ثانیه ای میکنه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۳
اول هزینه های یارانه ها کمر وزرا را خم کرد و الان هزینه اب و برق و بعد هزینه اموزش و پرورش و بعد هم هزینه واردت کالاهای خارجی که وزرا دست اندر کار انند و تا حدودی هزینه سود بانکی به مردم کوچه بازار و سپس کم سود بردن وزرا از ارائه خدمات عمومی و کم کم هزینه زنده بودن مردم و هزینه بر بودن علم و صنعت و دانش اموختگان دوران گذشته و نگه داری برق هسته ای و شاید اصلا هزینه بر بودن حمل و نقل دلارهایشان به کشور های خارج و هزار هزینه ای که نباید بر کار وزرا تحمیل گردددهمه و همه مشکلاتیست که این مردم بر دوش وزرا و دولت تحمیل کرده اند خدا این مردم را بکشد که اینقدر برای دولت هزینه ایجاد می کنند و نمی گذارند راحت حکومت کنند
13
0
M
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۳۲
متاسفانه دولت و مدارس مرب طه نیز در این زمینه نیز بسیار ضعیف و ناپخته عمل نموده اند که بی شک مشکلات آن در سال های آتی نمود پیدا خواهد کرد تربیت نیروهای انسانی بی علاقه به حرفه خود یکی از مهمترین موارد آن است
3
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۰۳
در دوره خاتمی بود که رشته فنی تازه به شهر ما امد و من اصلا علاقه ای به فنی نداشتم انجا با سیاست کثیف مسئولان مدرسه که میگفتن هیچ رشته جز فنی نیاوردیم مجبور شدم که در رشته ای که اصلا علاقه ای به ان نداشتم ادامه تحصیل بدم .ولی بعد ها که پرونده رو از هنرستان اوردم دیدم که رشته انسانی هم اوردن ولی به من نگفتن و ما اجبارا در هنرستان درس میخوندیم .دوره دبیرستان تمام شد و هیچ علاقه ای در من نبود برای ادامه تحصیل در دانشگاه و من سرخورده شده بودم .در اون روزها اکثریت دوستان من با دیپلم انسانی سرکار رفتن چون اکثریت جاهایی که استخدام داشت فقط رشته انسانی میخواستن و این ظلم بزرگی در حق من و امثال من که به زور در رشته ای که اصلا علاقه ای وجود نداشت درس خونده بودیم و دیپلم رو اخذ کرده بود
6
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۳:۳۰
آقا مملکت بود جه نداره دارند آینده مملکتو خراب می کنند ... انشاالله سال دیگه 29 اردیبهشت با یاری ملت همه ی این مشکلات حل میشه
1
29
n
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۱:۰۰
مگه رشته های کار دانش وفنی چه مشکلی دارن.من الان دیپلم برق دارم وضع کارمم عالیه از اولشم رو پای خودم هستم پشتوانه مالیم صفر بوده الان روزانه 400 هزار در آمد دارم خدارو هم شکر نرفتم رشته های نظری واقعا مردم چه فکر هایی در مورد رشته های فنی میکنن آقا زحمت بکش تو رشته فنی واقعا کار رو یاد بگیر به خدا از رشته های نظری بهتره
0
0
حسن
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۴
فقط دانش آموز (با کمک خانواده و مشاور )، حق انتخاب رشته دارد -خانواده ها پیگیرباشند ،هیچکس حق اجبار دانش آموز برای رفتن به رشته ای خاص را ندارد-ببینید صاحب منصبان برای فرزندان خود چه رشته هایی را انتخاب میکنند؟؟؟ آیا فرزندان صاحب منصبان هم مجبورند به رشته خاصی بروند؟؟ قانونهای عجولانه آقایان، به نفع هیچکس نخواهد بود.
0
0
محمد رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۴
وقتی الان بعضی از معلم ها سوالات امتحانی رو میفروشند وحق بچه های درسخون رو تباه میکنن وبچه های بیسواد وارد مدارس خاص میشن و ظرفیت مدارس تیزهوشان رو کم کردند و در شهرستانها بومی بازی برای وارد شدن به مدارس تیزهوشان و نمونه درآوردند و ... این دیگه چه آموزشی ؟ چه پرورشی میشه ! خدا داندو بس که چه ریگی تو کفششونه!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار