اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیدضیاء هاشمی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در دانشگاه مازندران گفت: آغاز هفته دولت، برگزاری اجلاسیه معاونان فرهنگی موسسات آموزش عالی غيردولتي و دیدار با مجریان برگزاری جشنواره نگاه نو از جمله دلايل حضور در دانشگاه مازندران است.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره نگاه نو گفت: این جشنواره نگاهی جدید به توانایی دانشجویان در زمینه علمی، فرهنگی و دینی دارد که در اسفند ماه امسال به ميزباني دانشگاه مازندران برگزار میشود.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، با اشاره به اينكه دانشگاه یک مرکز پیام دهی و پیام رسانی به جامعه است و در عرصه فرهنگی یک کانون الگوسازی فرهنگی است افزود: دانشگاه پیشگام تحولات فرهنگی است و متناسب با شرایط و تحولات فرهنگی می تواند الگوهای جدید را شناسایی و با انطباق آن با شرایط به صورت بومی شده تحویل جامعه دهد.
وی عنوان کرد: جشنواره نگاه نو با محوريت سبک زندگی ایرانی – اسلامی در قالب های مختلف علمی، پژوهشی و تحقیقاتی، هنری و ادبی و براساس تحقیقات علمی و مسابقات فرهنگی، فعالیت های آموزشی و همچنین بخش جانبی در ۴ بخش پیش بینی گردیده است.
هاشمی با اشاره به اينكه ویژگی مهم این جشنواره مشارکت استادان بویژه استادان حوزه علوم انسانی و اجتماعی که تخصص کافی در حوزه فعالیت های فرهنگی را دارند گفت: مشارکت جدی و فعال دانشجویانی که خود هم کارشناس و فعال این عرصه هستند و هم کنشگر اصلی این حرکت می باشند از اهداف اصلي اين جشنواره است.
وي گفت: ویژگی مجموعه فعال در عرصه علمی و سیاست گذاری این جشنواره این است که اساتید و دانشجویان در فرآیند طراحی و سیاست گذاری جشنواره و در نهایت اجرای آن نقش مستقیم دارند و ما هم به عنوان مسئولان آموزش عالی از آنها حمایت مي كنيم.
هاشمي افزود: امیدوارم این جشنواره به اقتضای نام خود که «نگاه نو» است، بتواند عرصه جدیدی را در عرصه فرهنگی در فضای کشور باز کند و با توجه به سرعت بالای تحولات اجتماعی که هر روز خلق می شود، بتواند جذابیت خوبی را برای دانشجویان عزیز داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عملکرد دولت در زمینه فرهنگی اظهار کرد: تعامل مناسب دولت با دانشگاهها، ارتباط مستمر دولت با دانشجویان، افزایش رتبه علمی کشور، رشد ۴۰ درصدی ایران در تولید علم، رتبه نخست علمی در جهان اسلام و افزایش مقالات علمي از جمله مواردی است که نشاندهنده کار فرهنگی دولت در دانشگاهها محسوب میشود.
هاشمی سپس به مقایسه آماری رشد علم در دولت گذشته و این دولت پرداخت و گفت: در سال ۹۲ رتبه علمی ایران ۱۸ بوده و امروز به ۱۶ و همچنین سهم ایران در تولید علم دنیا در سال ۹۴ و ۹۵ به ۱.۸۲ درصد رسیده است که نشان از رشد ۴۰ درصدی نسبت به سال ۹۲ دارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه با توجه به کار فرهنگی و علمی که در دانشگاهها انجام شد ایران رتبه نخست علمی در جهان اسلام را بهدست آورده است، افزود: در سال ۹۲ تعداد مقالات کشور ۳۰ هزار و ۹۰۰ بوده اما این میزان در سال ۹۴ به ۳۴ هزار و ۶۰۰ مقاله رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که انجمنهای علمی دانشگاهها در دولت گذشته به تعداد ۶ هزار و ۵۰۰ بوده است اما این میزان در دولت يازدهم به ۸ هزار و ۷۰۰ انجمن افزایش پیدا کرده است.
هاشمی با بیان اینکه نزدیک به هزار کانون فرهنگی در دانشگاهها فعاليت مي كنند گفت: با توجه به تاکید رهبری مبني بر تشکیل کرسیهای آزاد اندیشی، با افزایش ۲۰ درصدی در تشکیل کرسیهای آزاد اندیشی مواجه بودیم و همچنین توانستیم با افزایش ۶۵ تشکل اسلامی تعداد این تشکلها را در دانشگاهها به ۳۰۵ تشکل برسانیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: طرح نهضت رضوی، برگزاری اردوهای راهیان نور، سفرهای زیارتی و برگزاری کنگره ملی شهدا از دیگر اقدامهای فرهنگی وزارت علوم در دانشگاهها است.
گفتني است، در این نشست حکم انتصاب دکتر سيدخلاق میرنیا رئيس دانشگاه مازندران به عنوان رییس جشنواره و نایب رییس شورای سیاستگذاری جشنواره نگاه نو دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور ابلاغ شد.