به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو محمد فرهادی روز شنبه در جمع استادان، نخبگان و فعالان سیاسی در دانشگاه سمنان افزود : در ابتدای دولت یازدهم ارزش صادرات محصولات شرکتهای دانش بنیان پنج میلیون دلار بود که در سال ۹۴ به حدود ۵۰ میلیون دلار رسید.
وی با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به توسعه شرکتهای دانش بنیان اظهار داشت : تعداد نوآوریهای ثبت شده در دانشگاه های کشور در سال ۹۲ به تعداد ۳۶۰ مورد بود که در سال ۹۴ به میزان ۳۸۷ مورد رسید.
وی با اشاره به افزایش تعداد پارکهای علم و فناوری دانشگاه های کشور از ۳۳ پارک در سال ۹۲ به ۳۹ پارک در زمان حاضر، خاطرنشان کرد: تعداد مراکز رشد نیز از ۱۲۰ مرکز در سال ۹۲ به ۱۸۰ مرکز افزایش یافت.
فرهادی خاطرنشان کرد : در شاخص جهانی نوآوری، رتبه ایران اسلامی از ۱۰۶ در ۲ سال پیش با ۲۸ پله صعود به رتبه ۷۸ رسیده است.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری با بیان این که دولت یازدهم به رشد علم و تربیت دانشمند به عنوان سرمایه اصلی کشور تاکید و اضافه کرد: جامعه علمی کشور با نوآوریهای خود باید نقش بیشتری در رفع مشکلات کشور داشته باشند.
وی بر کیفی سازی دانشگاه های کشور پس از رشد کمی در سالهای گذشته تاکید کرد و گفت : تحصیل چهارمیلیون و ۸۰۰ هزار دانشجو در ۲ هزار و ۸۰۰ مرکز و موسسه آموزش عالی در زمان حاضر در کشور نیازمند کیفی سازی است.
فرهادی بازبینی رشته ها و ماموریت دار کردن دانشگاه ها را از برنامه های کنونی وزارت علوم برای دانشگاه های کشور برشمرد.
وی با اشاره به تامین فصای مناسب بین المللی برای دانشگاه ها در شرایط پس از برجام تصریح کرد : اکنون ۱۴۰ طرح با دانشگاه های کشورهای پیشرفته به صورت مشترک با دانشگاه های ایران در حال انجام است.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری ادامه داد: طرح هایی به ارزش بیش از یک میلیون یورو اکنون با کشورهای اروپایی در حال انجام است و مباحث مشترکی با دانشگاه های معتبر دنیا مانند آموزشهای مشترک، تاسیس مراکز تحقیقاتی، دوره های تحصیلی مشترک و تبادل علمی در حوزه های مختلف با کشورهای دنیا در دولت یازدهم در زمان حاضر در حال پیگیری است.
به گزارش ایرنا،وی تاکید کرد : افزایش ارتباط با دانشگاه های معتبر جهانی به منظور توانمندسازی علمی دانشگا ه های داخلی از اهداف اقتصاد مقاومتی در حوزه وزارت علوم است که با جدیت دنبال می شود.
وزی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به توسعه کمی فضاهای دانشگاهی کشور گفت: در هفته دولت ۹۵ به میزان ۳۰۰ هزارمترمربع فضای علمی در دانشگاه های کشور به بهره برداری رسید.
فرهادی ادامه داد : دولت تدبیر و امید از دولت گذشته به میزان ۲.۵ میلیون مترمربع فضای آموزشی نیمه تمام داشت که تاکنون موفق به تکمیل ۱.۵ میلیون مترمکعب از این میزان شده است.
به تاکید فرهادی ایجاد نشاط و ارتباط سازنده تر دانشگاه ها با محیط های اجتماعی و صنعتی باید اکنون مورد توجه قرار گیرد.
وی با تاکید بر این که جامعه دانشگاهی و نخبگان باید در اداره کشور نقش مشورتی داشته باشند، در دولت یازدهم تشکیل اتاقهای فکر دانشگاهی با حضور نخبگان و صاحبنظران دانشگاهی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با تاکید بر لزوم توجه دانشگاهیان به گفتمان اقتصاد مقاومتی در شرایط کنونی بیان داشت : در ارتقا رتبه اعضای هیات علمی دانشگاه های کشور نیز شاخص هایی مانند تاسیس و اداره شرکتهای دانش بنیان، تحقیقات مشترک گروهی و تربیت نیروی انسانی مورد توجه است.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری یادآور شد: تاکنون بیش از ۱۰۰ مورد از اختیارات مختلف وزارتخانه ای برای تسهیل امور دانشگاهیان به مراکزدانشگاهی استانی واگذار شده است.
وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری در سفر یک روزه به استان سمنان چند طرح تولیدی ، آموزشی و عمرانی را افتتاح کرد.
بیش از ۱۱۰ هزار دانشجو در ۶۵ مرکز دانشگاهی و آموزش عالی استان سمنان تحصیل می کنند.
دانشگاه سمنان با حدود ۸۲۰ هکتار وسعت حدود ۱۵ هزار دانشجو و بیش از ۳۷۰ عضو هیات علمی دارد.