به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو صبح امروز هفدهمین اجلاس بسیج اساتید در سالن همایش های صدا و سیما افتتاح شد.
کبگانیان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این برنامه با اشاره به پیشنهاد نامگذاری 23 تیر به عنوان روز تعامل سازنده با دنیا گفت: خوشحالیم که جامعه انقلابی مانند همیشه بیدار است. من با نگرانی با حجت الاسلام محمدیان رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها صحبت کردم و قرار شد متنی حاضر شود و به امضای اکثریت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد و البته اکثریت اعضای حقیقی این شورا آمادگی خود را برای امضای این متن اعلام کردند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد تا اواخر هفته متنی که ترتیب داده شده به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود.
کبگانیان با اشاره به پیشنهاد نام گذاری 23 تیر به عنوان روز تعامل سازنده با دنیا اظهار داشت: در ابتدا ذهنیت قطعی روحانی این بود که این موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده است در حالی که پیشنهاد مصوب نشده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به روال نامگذاری روزها و تصویب آن گفت: وزیر ارشاد روزهایی را برای نامگذاری به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد می دهد و در میان موافقان و مخالفان این طرح نظرات خود را بیان می کنند. یک سال پیش وزیر ارشاد پیشنهاد نام گذاری 23 تیر به عنوان روز تعامل سازنده با دنیا را به شورای عالی انقلاب فرهنگی داد که به شدت با آن مخالفت شد و با توجه به جو مخالفت های صورت گرفته در این جلسه رای گیری صورت نگرفت و ما متصور بودیم که این موضوع برای همیشه منتفی شده است.
وی با بیان اینکه ما همیشه با دنیا تعامل داشتیم و نیاز به ذکر روز در تقویم نیست، گفت: ذهنیت غلطی برای تصویب روز تعامل با دنیا برای دولتی ها به وجود آمده بود و ما وظیفه داریم اعتراض خود را به این قضیه اعلام کنیم.
کبگانیان با اشاره به کلام العلم السلطان از امام علی(ع) گفت: کلام امام علی(ع) داشتند؛ یعنی گاهی علم ها منتهی به فناوری می شوند و گاهی هم نمی شوند ولی دانش مایه اقتدار جامعه بوده و در واقع قدرت سیاسی آفرین است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تفسیر رهبری از کلام العلم سلطان تصریح کرد: ایشاناشاره داشتند که اگر علم داشتیم همیشه سخن و دست برتر از آن شماست. در بند دوم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی آمده است در صورت پشتیبانی از اقتصاد دانش بنیان، پیاده سازی و اجرای نقشه جامع علمی کشور و ساماندهی نظام ملی نوآوری جایگاه جهانی کشو ارتقا خواهد یافت.
وی ادامه داد: رهبری تاکید کردند نقشه جامع علمی در اختیار همگان قرار بگیرد و همگی ملزم و پای بند به اجرای آن باشند.
کبگانیان افزود: برنامه پنج ساله توسعه در زمینه آنچه که مربوط به دانش و آموزش عالی است باید دقیقا بر طبق نقشه جامع علمی طراحی و برنامه ریزی شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن مرور محتوای نقشه جامع علمی کشور گفت: ارزش های بنیادین و الگوهای نظری، وضع مطلوب علم و فناوری، اولویت های علم و فناوری کشور، راهبردها و اقدامات ملی و چارچوب های نهادی علم و فناوری و نوآوری از جمله فصل های نقشه جامع علمی کشور است.
وی گفت: نقشه جامع علمی کشور تنها نهادی است که ریاست جمهور رئیس آن نیست و 90 درصد اجرای آن خودگردان و به عهده اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی است. در این طرح 65 ضعف و تهدید و 45 فرصت کلان برتر در حوزه علم و فناوری شناسایی شده است و بیش از 40 درصد احکام نقشه جامع علمی در رابطه با اقتدار و اقتصاد کشور است.
کبگانیان ادامه داد: در یکی از جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارشی از عملکرد شرکت های دانش بنیان ارائه دادیم اما رئیس این شورا(رئیس جمهور) در پاسخ به این گزارشات گفت که شرکت های دانش بنیان به جایی نخواهد رسید. پیشنهاد او این بود که باید این شرکت ها را به کمپانی های بین المللی دنیا متصل کنیم! باید بگوییم که این شرکت ها تاکنون به خودشان رحم نکردند حال چگونه می خواهند به جوانان ما توجه و رحم کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که متاسفانه در دانشگاه هایمان هر کسی هر جاسوسی که بخواهد انجام می دهد گفت: نقشه جامع علمی کشور بسیار کلیدی است ولی متاسفانه در برابر اجرای آن مقاومت می شود.
وی ادامه داد: تعجب می کنیم برخی وزرا آمارهایی به دست می گیرند و در تلویزیون اعلام می کنند که خودشان از این آمارها سر در نمی آورند و مسلط نیستند. مخاطب زمانی که گزارش دولت از شتاب رشد علمی را در تلویزیون مشاهده می کند و آن را در کنار فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره همین موضوع قرار می دهد تشکیک هایی را حس می کند که این اصلا به نفع کشور نیست.
کبگانیان با اشاره به چالش های سند جامع علمی کشور گفت: قواعد و روال حاکم بر حوزه آموزش عالی و پژوهش نیازمند تحول جدی و تغییرات اساسی است که متاسفانه دولت برای ارائه جدی این تحولات همکاری نمی کند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به پیشنهادی برای اجرایی شدن هر چه بهتر سند جامع علمی کشور گفت: بسیج اساتید باید به گفتمان سازی صحیح و اصولی این طرح کمک کرده و در تدوین ابعاد اولویت های ملی مشارکت کند. پایش حوزه های تخصصی نظارت بر تحولات و سیاست های اقتصاد مقاومتی، حمایت از حضور موثرتر اساتید مذهبی در دانشگاه ها، توسعه حمایت های سازمان بسیج اساتید از دیگر تشکل های اساتید از جمله ماموریت های بسیج اساتید در راستای اجرایی سازی نقشه جامع علمی کشور است.