گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو؛ هفته گذشته بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار با رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت رهنمودهای خویش را متذکر شدند. ایشان در بخشی از سخنان خود افزودند که اینترنت ملی هرچه زودتر باید راهاندازی شود و در دسترس مردم قرار گیرد؛ لکن مقام معظم رهبری از لفظ "تسریع" استفاده کردند که این خود مؤید اهمیت موضوع مذکور است. در این گزارش سعی بر این است که دلایل تاکید آیتالله خامنهای(حفظه الله) بر این موضوع بررسی و به سوالاتی نظیر چرایی استفاده از اینترنت ملی و فواید آن پاسخ داده شود.
استفاده از اینترنت مدتهاست که جزء لاینفک دنیای مدرن شده است و مزایای دهکده جهانی بر کسی پوشیده نیست. از طرفی اینترنت مانند شمشیر دو لبه است و میتواند در عین مفید بودن، خطراتی را هم در پی داشته باشد. ملی شدن اینترنت هم از جمله مباحثی است که در جهان امروز تازگی ندارد و خود مایه مباهات و غرور ملی است. بسیاری از کشورها نیز به دلایل مختلف- که در ادامه به آنها اشاره خواهد شد- از آن سود میبرند مانند روسیه، کره جنوبی و چین که هریک حرفهای بسیاری در حوزه تکنولوژی و فنآوری دارند و کشورهای دیگری نیز هستند که در حال ملی کردن اینترنت خود میباشند.
مدتهاست که حضرت آیتالله خامنهای بر ملی شدن اینترنت و شبکههای اجتماعی تاکید دارند و بارها از مسئولین ذی ربط محقق شدن آن را خواستار شدهاند و اینبار مصممتر و جدیتر از همیشه و با استفاده از لفظ تسریع اهمیت موضوع را برای مسئولان متذکر شدند. اما چرا این موضوع تا این حد با اهمیت است؟ مگر ملی نبودن اینترنت چه خطراتی را همراه خود دارد؟
جنگ نرم و باز هم جنگ نرم
مطمئنا دیگر دوران لشکرکشی و استفاده از سلاح جنگی به پایان رسیده است. امروزه میتوان با نفوذ در افکار و اعتقادات یک ملت آنها را دچار بردگی فکری کرد و بدون هزینه انسانی و مالی قابل توجه، کشور هدف را تحت سلطه قرار داد.
ایران در دورهای به سر میبرد که پرچمدار اسلام و تشیع حقیقی در جهان است؛ از طرفی انقلاب اسلامی ایران الهام بخش مردم اقسی نقاط جهان است و گرویدن جوانان در غرب به اسلام، زنگ خطر را بیش از پیش برای طاغوت و انصارش به صدا درآورده است. بنابراین اگر ایران از پای درآید و یا دچار انحطاط فکری و اعتقادی بشود، راه برای سلطهگران صهیونیستی و آمریکایی باز خواهد شد. پس چه بهتر که جوانان مورد هجوم عقیدتی قرار بگیرند و چه راهی آسانتر از اینترنت و شبکههای اجتماعی! مشغول کردن جوانان به مسائل شهوانی و بی بندوباری، در دسترس قرار دادن تصاویر و فیلمهای مستهجن آن هم به طور رایگان بخشی از جنگ نرم است. (در آمریکا همه ساله هزینههای گزافی برای تولید فیلمهای پورن میشود که البته در نهایت سود سرشاری نیز نصیب آنان میشود؛ به عنوان مثال درآمد آنان از پورنوگرافی در سال 2014 رقمي در حدود سيزده بيليون دلار بوده است. در حقیقت پورنوگرافی پا به پای هالیوود در حال پیشرفت است و حتي بيشتر از هاليوود فيلم توليد ميكند و کمپانیهای معروف، از سرمایهگذاران اصلی ساخت این گونه از فیلم ها هستند و اینها را به طور گسترده در اینترنت آپلود میکنند و به طور رایگان میشود آنها را دانلود کرد.)
شبهات دینی (مربوط به صدر اسلام و اصول تشیع) بخشی دیگری از دنیای مجازی را تشکیل میدهند. پایین بودن سرانه مطالعه دینی و تاریخی در ایران و سایر جوامعِ هدف، بهترین فرصت است تا شبهات دینی و اعتقادی که روزافزون هم میباشند منتشر یابند و با بی پاسخ ماندن این شبهات، رفته رفته اعتقادات رنگ میبازند و فرد نسبت به همه چیز شکاک و بدبین میشود.
دستهای دیگر از شبهات هم در راستای پوچ نشان دادن انقلاب اسلامی ایران است و سعی دارد تا ابتدا فقها و مراجع عظام تقلید و رهبر معظم انقلاب را مورد هدف قرار دهد و سپس ریشه انقلاب را در دل جوانان بخشکاند؛ با سوالاتی مانند: "اصلا چرا انقلاب کردیم؟" ، "اگر انقلاب نمیشد بهتر نبود؟" ، "دستاوردهای انقلاب جز بدبختی چه بوده است؟ و..." که البته زهی خیال باطل!
فیلتراسیون هوشمند نیز دیگر علت ملی شدن اینترنت و شبکههای اجتماعی است؛ زیرا مادامی که سرورهای اصلی داخل ایران نباشند، نمیتوان این امر را به طور کامل محقق کرد.
جاسوسی اطلاعاتی گسترده؛ عادت گوگل و شرکا!
تقریبا تمامی کاربران اینترنت از موتور جستوجوگر "گوگل" و "یاهو" استفاده میکنند. تذکر مهم این است که هیچ اقدام و جستو جویی در اینترنت از بین نمیرود و بِلا استثنا ثبت میشود. حال شرکت مایکروسافت را در نظر بگیرید که آمریکایی است و با سازمانهای سیا و موساد ارتباط نزدیکی دارد؛ پس به راحتی میتواند با طبقه بندی کردن انواع جست و جوها، به اطلاعاتی نظیر اینکه: "کاربران ایرانی بیشتر به چه موضوعاتی علاقه دارند و نسبت به چه چیزهایی بی تفاوت هستند" ، "تفکر و علایق و سلایق ایرانیان چیست" ، "تبلیغات آنان مبنی بر رواج بی دینی و بی اخلاقی تا چه حدی موثر بوده است" و... برسند که با داشتن آنها قادر خواهند بود تا هر ملتی را آنالیز فکری کنند و برای تسلط بر ذهن آنان برنامهریزی کوتاه مدت و بلند مدت انجام دهند.
سخن آخر
باز هم به ابتدای گزارش باز میگردیم. امام خامنهای (مدّ ظله العالی) از مسئولین خواستار ملی شدن اینترنت و شبکههای اجتماعی شدهاند و این بار از لفظ تسریع استفاده کردهاند. این یعنی هم اکنون نیز برای عملیاتی شدن این خواسته دیر است و نباید زمان را بیش از این از دست داد. آیا پشت گوش انداختن این رهنمود، معنایی جز خیانت به تمام مردم ایران و نسلهای بعدی دارد؟
سجاد منیعی