اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه داشگاه خبرگزاری دانشجو، علی دل پیشه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام، در آیین گرامیداشت روز داروساز ضمن تبریک هفته دولت به دولتمردان، بیان داشت: همکاری و همراهی جامعه داروسازان در کنار جامعه پزشکی برای خدمت به مردم استان افتخاری بزرگ برای همه ما در بدنه حوزه سلامت استان است.
علی دل پیشه در ادامه به تعهد و رعایت اخلاق حرفه ای و وجدان کاری در بین جامعه داروسازان استان اشاره و خاطرنشان کرد: جامعه شریف داروسازان طبق شواهد و مدارک و مستندات و بررسی کمیته های مربوطه، کمترین تخلفات را در حرفه خود داشته اند که نشانگر تعهد و اخلاق کاری آنان است.
وی همراهی و همکاری جامعه داروسازان با دانشگاه علوم پزشکی در راستای اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان را ستودنی عنوان کرد و ادامه داد: خوشبختانه از ابتدای اجرای این طرح ملی و ماندگار در استان، داروسازان و شرکت های دارویی همراهی و همسویی شایسته ای با دانشگاه علوم پزشکی ایلام داشته اند که قابل تقدیر است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با بیان اینکه اجرای طرح تحول نظام سلامت، ارائه خدمات در بخش های بهداشت و درمان به مردم استان را نسبت به گذشته متفاوت کرده است، گفت: از برکات اجرای این طرح جدای از دیگر حوزه ها و فقط در بخش تجهیزات پزشکی، ورود بیش از 200میلیارد ریال تجهیزات در سال گذشته به استان شامل سه دستگاه سی تی اسکن،یک دستگاه ام آر آی، چندین دستگاه رادیولوژی دیجیتال و غیره بوده است که هم اکنون در مدار خدمت رسانی قرار داشته و یا در آینده ای بسیار نزدیک مردم استان از خدمات این دستگاهها استفاده خواهند کرد.
وی در ادامه این مبحث افزود: درگذشته در استان فقط یک دستگاه سی تی اسکن موجود بود که بواسطه بروز مشکل برای آن مجبور بودیم بیماران را برای دریافت خدمات آن، به استانهای دیگر اعزام کنیم که به برکت اجرای این طرح مشکلات و دغدغه های کمبود آن را پشت سر گذاشته ایم.
دل پیشه با بیان اینکه تعداد متخصصین استان در حال حاضر با گذشته قابل قیاس نیست، تصریح کرد: در گذشته کمبود پزشک در تمامی حوزه ها مشهود بود؛ اما در شرایط فعلی و به برکت انقلاب و نظام بیش از 500 پزشک اعم از فوق تخصص، متخصص و پزشک عمومی در استان به خدمت مشغولند.
وی با اشاره به این مطلب که مجوز تاسیس داروخانه را با نظر و مشورت با انجمن داروسازان استان صادرخواهیم کرد، اضافه کرد: این اقدام در راستای حفظ توازن و هماهنگی بین داروخانه ها و حجم خدمات دهی به مردم خواهد بود که این تعادل همواره حفظ شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام ادامه داد: تربیت دانشجوی داروساز متناسب با نیاز استان باید باشد و با این شرایط ما در استان نیازمند داروساز هستیم زیرا برخی از داروخانه ها در حال حاضر دکتر داروساز ندارند و ما مجبور به مدارا با این داروخانه ها هستیم.
وی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود به تاسیس دانشکده داروسازی در استان اشاره کرد و گفت: تاسیس دانشکده داروسازی یکی از مشکل ترین خواسته ها وانتظاراتی است که علیرغم تلاش های بسیار و رایزنی های فراوان با وزارت بهداشت موفق به اخذ آن نشده ایم زیرا شرایط و قواعد خاص خود را دارد که در حال حاضر دانشگاه دارای آن شرایط نمی باشد.
دل پیشه خدمات و تلاش های داروسازان در ایام اربعین را قابل تقدیر عنوان کرد و بیان داشت: در ایام اربعین داروسازان خوشبختانه همراه و همگام با دیگر پرسنل دانشگاه در راه خدمت به مردم تلاش و اهتمام ویژه ای به کار بستند که قابل ستایش است.
وی تصریح کرد: استان ایلام بنا به نظر وزارت بهداشت می تواند بطور مستقل با کشور عراق در زمینه صادرات وارد عمل شود؛ از این رو می توانیم با استفاده از توان و ظرفیت استان در این عرصه زمینه رشد اقتصادی و تجاری صنعت دارو را برای داروسازان فراهم کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بیان داشت: داروسازان تلاش و توان خود را در زمینه ارتقاء مرتبه علمی و تخصصی خود برای خدمت بهتر و بیشتر به مردم استان را بکار گیرند. بنابراین دانشگاه دراین راستا آمادگی دارد که داروسازان را برای شرکت در دوره های تخصصی به استانهای پیشرو اعزام نماید.
دل پیشه همچنین در پایان سخنان خود درگذشت نابهنگام دکتر دارو ساز علی ناصری را به خانواده و جامعه داروسازان استان تسلیت گفت و ابراز امیدواری کرد که با یاری و همکاری جامعه داروساز استان بتوان خدمتی که شایسته مردم فهیم و شریف استان می باشد را به آنان تقدیم نمود.
در ادامه این مراسم نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام تبریک هفته دولت، روز پزشک و داروساز به جامعه پزشکی و داروسازان اظهار کرد: این دوره یکی از دوره های استثنایی وزارت بهداشت است که درآن یک طرح بزرگ و ملی به مرحله اجرا درآمد که رهبر معظم انقلاب نیز بر اجرای آن تاکید داشته اند.
نقدی گفت: حوزه داروسازی در این طرح قطعاً نیازمند توجه بیشتری است تا بتواند همگام و همراه با دیگر حوزه های طرح تحول نظام سلامت در راه خدمت به مردم گام بردارد.
وی در ادامه با بیان اینکه کمبود دارو به عنوان مهمترین مسئله در گذشته جامعه را رنج می داد و حساسیت های زیادی را به وجود آورده بود، گفت: در شرایط فعلی و این دوره خوشبختانه با سیاست های کلی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو مشکلات کمبود دارو به حداقل ممکن رسیده و مشکل آنچنانی در حوزه دارو پیش رو نداریم.
وی ادامه داد: حمایت از تولید داخلی یکی از اهدافی بود که همواره دنبال نموده ایم و با توجه به تولید 95 درصد داروها در داخل کشور زمینه های صادرات به خارج ازکشور نیز فراهم شده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام خاطرنشان کرد: بحث حمایت از بیماری های صعب العلاج نیز یکی از مقوله هایی است که همواره از سوی وزارت بهداشت به آن توجه ویژه ای شده و در این راستا بالغ بر شش میلیارد ریال از اعتبارات سازمان حوزه غذا و دارو در راه کمک به بیماران صعب العلاج در استان هزینه نموده ایم که نسبت به گذشته مبلغی کم نظیر است.
وی ضمن تقدیر از شبکه توزیع دارو استان و شرکت های دارویی ابراز کرد: این عزیزان همواره همراه و همگام با ماهستند و در همه عرصه ها ازجمله تردد زائران اربعین حسینی به گونه ای فعالیت نمودند که کمبودی در این عرصه احساس نشد.
نقدی در ادامه سخنان خود از جمع آوری 10 تن کالای قاچاق خارجی در سال گذشته، پلمپ 10 عطاری متخلف در استان و اجرای طرح نشانگرهای رنگی در استان اشاره کرد و گفت: تمام تلاش خود را بکار گرفته ایم تا در انجام رسالت خود به گونه ای باشیم که رضایت مردم و جامعه را به دنبال داشته باشد.
وی ادامه داد: بیماری های غیر واگیر یکی از معضلات امروز جامعه بشری است که با اجرای سند مبارزه با بیماری های غیرواگیر بعنوان یک محور اصلی در حوزه فعالیت ما قرار دارد و اجرای آن می تواند بسیاری از دغدغه ها را کاهش داده و میزان ابتلا به این بیماری ها را کاهش دهد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام خدمات دانشگاه را در خرید تجهیزات پزشکی تحسین برانگیز خواند و ادامه داد: دانشگاه در حوزه تجهیزات پزشکی اقدامات شایسته ای داشته و تجهیزاتی شامل سی تی اسکن ها، ام آر آی، انواع رادیولوژی دیجیتالی، ماشین بی هوشی و غیره وارد استان کرده که در 20 سال گذشته بیسابقه بوده است.
نقدی خاطرنشان کرد: راه اندازی سامانه های مختلف در حوزه غذا و دارو و پایش محصولات در آزمایشگاه و دیگر سامانه های مختلف مربوط به سازمان غذا و دارو، خرید دستگاههای متعدد برای گسترده تر نمودن دامنه فعالیتها و خدمات در حوزه مختلف از اقداماتی بوده که در معاونت غذا و دارو دانشگاه انجام شده است.