اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الله عبدالملکی، استاد اقتصاد دانشگاه عصر دیروز در جمع دانشجویان بسیجی استان کهگیلویه و بویراحمد به بررسی اقتصاد مقاومتی در کشور پرداخت و گفت: نگاهی در کشور هست که اقتصاد مقاومتی را نفی می کند و می گویند مشکل ما به خاطر بداخلاقی مان با دنیا است که ما را تنبیه کرده است و نیازی به اقتصاد مقاومتی در کشور نداریم.
وی افزود: این افراد اقتصاد مذاکراتی را در مقابل اقتصاد مقاومتی مطرح کرده و به عنوان رقیب اصلی اقتصاد مقاومتی مطرح است.
استاد اقتصاد دانشگاه، به اشتباهات اقتصاد مذاکراتی اشاره کرد و گفت: این اقتصاد همه مشکلات کشور را ناشی ازتحریم های خارجی می داند و برای رفع آنها به مذاکره می پردازد؛ در صورتی که درصد کمی از مشکلات اقصادی ما ناشی از مشکلات خارج از کشور است.
وی افزود: اشکال دوم این اقتصاد این است که اعتقاد دارند با مذاکرات تحریم ها برطرف می شود ولی در دو نیم سال گذشته شاهد بودیم که کار اصلی تیم وزارت خارجه مذاکرات برجام بود؛ اما در خصوص تحریم ها هیچ اثر خاصی حاصل نشد.
عبدالملکی ادامه داد: تنها اثر مذاکرات رفع تحریم فروش نقت خام بود که مسیر برگشت پول های فروش نفت نیز هنوز تحریم است و عملا برجام در مسیر رفع تحریم هااثری نداشت.
وی به لزوم توجه مسئولان مملکت به اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: وقتی تعداد زیادی از مسئولان کشور امیدشان به مذاکرات است برای اقتصاد مقاومتی کاری نمی کنند و متاسفانه مساله مذاکرات به شدت اقتصاد کشور را زمین گیر کرد.
استاد اقتصاد دانشگاه اقتصاد مقاومتی را راهی برای رساندن ایران به قله های اقتصادی جهان در هر حالتی دانست و گفت: اگر روی ریل اقتصاد مقاومتی قرار گیریم، می توانیم تا سال ۱۴۳۰ به عنوان اقتصاد دوم جهان بعد از چین و قبل از آمریکا تبدیل شویم.
عبدالملکی بر لزوم نقش آفرینی همه مردم و مسئولان در تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: هر ایرانی در جنگ اقتصادی باید سنگرش را پیدا کند و در آن سنگر بجنگد؛ درصد زیادی از مردم حرفشان این است که چرا اقتصاد مقاومتی اجرا نمی کنند در صورتی که باید همه اجرا کنیم.
وی افزود: تا آخر پاییز امسال ۹۰۰۰ مدرس اقتصاد مقاومتی برای آگاه سازی مردم در کشور نسبت به تکالیفشان در تحقق اقتصاد مقاومتی تربیت شده و در بین مردم حضور پیدا می کنند.
این استاد اقتصاد دانشگاه به ناتوانی تحریم های خارجی در فلج کردن اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت: به اذعان کارشناسان آمریکایی، تحریم های خارجی به تنهایی نمی توانند زندگی مردم ایران را فلج کند و این را ناشی از ظرفیت بالای اقتصاد ایران و توانمندی مردم ایران می دانند.
عبدالملکی افزود: سناتورهای آمریکایی پس از طرح این موضوع، بحث لزوم تحریم های داخلی را مطرح کردند و اعتقاد داشتند مردم خودشان، خودشان را تحریم می کنند و مادامی که این تحریم ها وجود دارد به موفقیت تحریم های ما کمک می کند.
وی تحریم تولید کننده علیه مردم با مسائلی از جمله احتکار و قیمت گذاری ناعادلانه، تحریم مردم علیه تولید کننده با نخریدن جنس با کیفیت ایرانی، تحریم بانک ها علیه تولید کننده، تحریم دولت علیه تولید کننده با وارد کردن کالاهای تجملاتی خارجی و ندادن بدهی طلب کارها و گرفتن کار از پیمانکار داخلی و تحویل به خارجی ها و ... را از جمله مصادیق تحریم داخلی دانست و گفت: تحریم های داخلی از تحریم های خارجی برای اقتصاد کشور سنگین تر است و اقتصاد مقاومتی یعنی مذاکره برای رفع تحریم های داخلی.
این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: چرا کسی در داخل برای رفع تحریم های داخلی مذاکره نمی کند؟ چرا کسی با شبکه های بانک مذاکه نمی کند؟ چرا کسی با وزارت علوم بار کار افرین کردن دانشجویان مذاکره نمی کند؟ و چرا با مردم مذاکره نمی کنیم؟