به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علیاصغر فانی در سخنرانی پیش از خطبه نماز جمعه تهران اظهار داشت: آموزش و پرورش گستردهترین دستگاه اجرایی کشور است که به دانشآموزان خدمات تربیتی و آموزشی ارائه میکند و توسعه هر کشوری به موفقیت آموزش و پرورش بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه در آموزش و پرورش از حمایت مسئولان برخوردار هستیم،گفت: مقام معظم رهبری آموزش و پرورش را کانون خلق دنیای آینده عنوان کردهاند و رئیس جمهور نیز آموزش و پرورش و مدارس را اساس پیشرفت و رشد جامعه میداند.
به گفته فانی تعلیم و تربیت کشور نیازمند مشارکت و همکاری آحاد جامعه و سازمانهای دولتی و غیردولتی است. اهمیت به آموزش و پرورش ایجاب میکند که این دستگاهها گسترده با 107 هزار مدرسه ارتباط تنگاتنگی با آحاد جامعه داشته باشد تا بتواند از همه ظرفیتها استفاده کند.
وزیر آموزش و پرورش گفت:نباید انتظار داشت که این دستگاه بزرگ صرفاً از بخش دولتی به اهداف برسد بلکه مشارکت دستگاههای غیردولتی و تمامی مردم در پیشبرد تعلیم و تربیت تأثیرگذار است.
وی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش کشور از پشتوانههای مقاومی برخودار است، گفت: با داشتن سند تحول در آموزش و پرورش تا افق 1404 را پیش رو داریم و در برنامه ششم توسعه نیز اجرای متوازن و همهجانبه این سند در دستور کار قرار گرفته است و بر اساس سند تحول به تعلیم و تربیت دانشآموزان در حوزههای علمی،اجتماعی، سیاسی، اقتصادی میپردازیم و به تربیت انسانی دانشآموزان نیز تأکید میشود.
فانی بیان داشت: با کمک خیرین کشور نیز در مناطق محروم اقداماتی برای دانشآموزان صورت گرفته است تا هیچ دانشآموزی به دلیل نداشتن مدرسه از تحصیل باز نماند و در این راستا با اجرای سیاست انسداد مبادی بیسوادی در چند سال اخیر تلاش ارزشمندی در طرح خانه به خانه انجام شده است.
وی افزود: تلاش میکنیم با اهتمام به ارتقای توانمندی معلمان و توجه به معیشت و هویت آنها کیفیت در آموزش و پرورش را ارتقا دهیم.
وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: در 31 شهریور ماه یک میلیون و 400 هزار دانشآموز اول ابتدایی وارد مدرسه شدند و مراسمی در هر مدرسهای آغاز باشکوهتر سال تحصیلی برگزار شد.
فانی افزود: 13.5 میلیون نفر دانشآموز در سراسر کشور از فردا سال تحصیلی جدید 96- 95 را در دورههای مختلف آغاز میکنند و در امسال برای تدریس دانشآموزان 134 میلیون جلد کتاب درسی تهیه و در حال توزیع است و تنها برای پایه دهم 140 عنوان کتاب درسی جدید تألیف شده است.
وی با اشاره به اینکه رویکرد اقتصاد مقاومتی در کتب درسی منظور شده است،گفت: در دولت یازدهم تا کنون 5522 پروژه با زیربنای بیش از 4 میلیون و 710 متر مربع به بهرهبرداری رسیده است.
وی گفت: از 211 هزار و 963 کلاس فاقد سیستم گرمایشی استاندارد 152 هزار و 877 کلاس درس مجهز به سیستم گرمایشی استاندارد شده است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در سال تحصیلی 96-95 دو ساعت درس انسان و محیط زیست، دو ساعت درس تفکر و سواد رسانهای، دو ساعت درس کارآفرینی و دو ساعت درس انسان و سلامت اضافه شده که در گذشته خلاء این دو روز وجود داشت.
وی گفت: برای تسهیلات حمایتی در مناطق محروم 3 هزار راهبر آموزشی اعزام شدهاند و نسبت به استانداردسازی مدارس و همین طور سرویس گرمایشی و توصیههای بهداشتی و در نهایت توزیع رایگان کتاب درسی در مناطق محروم اقدام میکنند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: 750 دارالقرآن فعال شده است و 700 هزار دانشآموز در سال تحصیلی 95-94 به اردوهای راهیان نور اعزام شدند.
فانی تأکید کرد: پیشرفت آموزش و پرورش منوط به مشارکت و همکاری تمامی دستگاههای کشور است و درخواست میشود اولیاء دانشآموزان با مربیان مدارس همکاری و ارتباط مستمر داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش در پایان سخنرانی خود پیش از خطبههای نماز جمعه تهران گفت:تلاش آموزش و پرورش بر این است که هیچ دانشآموزی از تحصیل باز نماند.