اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شاید بیش از دو سال است که موضوع عفاف و حجاب در جلسات شورای فرهنگی دانشگاه ارومیه مورد بحث جدی قرار می گیرد تا یک راه حل فرهنگی و عملی برای اجرا کردن آن پیدا شود.
جدا از فراز و نشیب های بسیار در برگزاری چنین جلساتی و حواشی بسیاری که در طول سال های گذشته برای آن ایجاد شده است، طی روزهای گذشته خبری در رسانه ها در حال منتشر شدن است که ضوابط پوشش در دانشگاه ارومیه و همچنین نحوه برخورد با متخلفین را مشخص می کند.
با مراجعه به این قانون و مطالعه بندهای آن کاملا مشخص می شود که هیچ ابتکار جدیدی فراتر از بندهایی که سال هاست وزارت علوم آن را ابلاغ کرده وجود ندارد و در واقع مطالبه چند ساله دانشجویان و تشکل های دانشجویی در ابلاغ آیین نامه مصوب وزارت علوم، بعد بیش از دوسال جلسه جامه عمل به خود پوشیده است.
ضوابط پوشش و نحوه برخورد با متخلفین بدین شرح اعلام شده است:
طبق آیین نامه پوشش دانشگاه ارومیه باید لباس ها و وضع ظاهری دختران و پسران دانشجو، اساتید و کارمندان ساده، آراسته و در شان دانشگاه و محیط های علمی و فرهنگی باشد.
در این آیین نامه تخلفات در نوع پوشش دانشجویان دختر و پسر اعلام شده که در صورت مشاهده این نوع پوشش ها با آنها برخورد خواهد شد.
ضوابط پوشش دانشجویان دختر
در این آیین نامه آمده است که دانشجویان دختر نباید از شلوارهای چسبان (ساپورت)، تنگ، کوتاه و شلوارهایی که عمدا پاره و وصله شده باشند، استفاده کنند.
استفاده از مانتوهای تنگ، کوتاه و بدون دکمه از دیگر تخلفات پوشش در این آیین نامه مشخص شده است.
همچنین دانشجویان دختر این دانشگاه نباید از آرایش های نامتعارف استفاده کنند.
ضوابط پوشش دانشجویان پسر
طبق آیین نامه پوشش این دانشگاه استفاده دانشجویان پسر از شلوارهای تنگ، کوتاه و شلوارهایی که عمدا پاره و وصله شده باشند در محیط دانشگاه ممنوع است.
همچنین استفاده از پیراهن های اندامی نازک یا رکابی برای دانشجویان پسر ممنوع است.
افراد متخلف با حفظ حرمت مورد تذکر، ارشاد، مشاوره و در صورت لزوم به کمیته انضباطی و یا دادگاه تخلفات اداری معرفی می شوند.
حال باید منتظر نشست و دید که بعد از دوسال جلسات فرسایشی برای ابلاغ آیین نامه ای که در دسترس همه بود آیا اراده ای هم برای اجرای آن در دانشگاه وجود دارد و یا اینکه باید سال ها منتظر بود تا بستر مناسب برای اجرایی شدن آن فراهم شود!؟
البته یکی از دغدغه های اصلی مدیران فرهنگی دانشگاه ارومیه یعنی ایجاد مرکز مشاوره در دانشگاه سال گذشته عملیاتی شد و یکی از موانع اصلی اجرایی نشدن آیین نامه عفاف و حجاب در دانشگاه برداشته شد تا شاید با ابلاغ این آیین نامه اجرای آن شکل جدی و رسمی تری به خود بگیرد.