اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، این روزها سفر رئیس جمهور و هیات دولت به قزوین خبر داغ محافل استان است و موجب شده تا اقشار مختلف مردم به خاطرات سه سال قبل بازگردند و هرآنچه طی سالهای عمر دولت تدبیر و امید گذشته را در ذهن مرور نمایند.
گویا هرکسی با ورق زدن دفترچه تاریخ تدبیر و امید، وعده وعیدهای داده شده را به خاطر میآورد و تحقق آنها را سبک سنگین میکند و در این فکر است که سفر آقای روحانی به قزوین تا چه اندازه مشکلات را مرتفع خواهد کرد؟
با توجه به دانشگاهی بودن فضای حاکم بر قزوین، این امر دلیلی مناسبی بر دغدغهمند بودن قشر تحصیلکرده جامعه است؛ بنابراین نظرات تعدادی از اساتید دانشگاهی استان را در مورد سفر رئیس جمهور در زیر مشاهده می کنیم.
مهدی فیاض، عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قزوین، با بیان اینکه سفر رئیس جمهور به قزوین از دو جنبه مورد توجه است، تصریح کرد: این سفر هم میتواند برکاتی برای استان داشته باشد و از طرفی برکاتی هم استان برای آقایان خواهد داشت؛ این برکات قطعا خود را در انتخابات نشان خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه مشکلات استان قزوین هم از جنس مشکلاتی است که کل کشور با آن درگیر هستند، افزود: قطعا این سفر نیم نگاهی هم به بحث تبلیغات انتخاباتی دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین بیان داشت: بیکاری، تورم، تعطیلی کارخانجات و کاهش بودجههای عمرانی مسائلی است که امروز کل جامعه با آن درگیر هستند.
فیاض با بیان اینکه حضور روحانی در قزوین به نوعی مانور انتخاباتی هم محسوب میشود، گفت: اگر هدف اصلی سفر رئیس جمهور توجه به امور مردم باشد قطعا شاهد اقدامات و اثرات مثبت خواهیم بود.
مسئولان دانشگاهی آب به آسیاب دشمنان فرهنگی میریزند
وی بیان داشت: وضعیت دانشگاه به لحاظ علمی و فرهنگی به هیچ عنوان قابل قبول نیست چراکه جریان علمی و دانشگاهی سراسر کشور با رکود مواجه شده و این روزها شاهد دفاع پایان نامههایی هستیم که کپی برداری ۱۰۰درصدی از منابع علمی پیشین است.
عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین با ابراز نارضایتی از فضای اخلاقی و فرهنگی موجود در دانشگاهها تصریح کرد: متاسفانه مسئولین دانشگاهی باتوجه به مسائل جناحی که در پیش گرفتهاند آب به آسیاب دشمنان فرهنگی میریزند و کوچکترین دست رفعتی بر سر نیروهای انقلابی و منتقد نمیکشند.
روحانی فرصت سفر به قزوین را هزینه تبلیغات زودهنگام انتخاباتی نکند
رستم قنبرلو، مدرس دانشگاه با بیان اینکه متاسفانه در کل کشور با رکود علمی و اقتصادی مواجه هستیم، تصریح کرد: آمار و ارقامی مبنی بر خارج شدن از رکود ارائه میشود؛ اما شواهد زیادی است که نه تنها شغلی برای جوانان ایجاد نشده؛ بلکه بعضی از کارخانهها و شهرکهای صنعتی هم روبه تعطیلی میرود.
وی افزود: اوضاع اقتصادی استان مطلوب نیست و پیشرفتی نداشته است، با وجود اینکه قزوین از دیرباز یکی از قطبهای صنعتی کشور محسوب میشد، به طوری که علاوه بر اینکه برای مردم بومی اشتغالزایی میکرد حتی از استانهای همجوار هم برای کار به این استان میآمدند.
مدرس دانشگاه تصریح کرد: اما در حال حاضر کارگران بومی استان هم بیکار هستند و شایسته است رئیس جمهور با سفری که به قزوین دارد برای رفع این معضلات برنامه موثریارائه نماید.
قنبرلو بیان داشت: قزوین با داشتن دشتی وسیع یکی از قطبهای بزرگ کشاورزی کشور است و ظرفیتهای بسیار خوبی برای اشتغال زایی دارد.
وی تصریح کرد: دولت نباید متکی به بیرون و منتظر کمک از کشورهای خارجی باشد چراکه آنها هم به فکر منافع و اشتغال زایی خود هستند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به سفر رئیس جمهور به قزوین تاکید کرد: روحانی این فرصتها را هزینه تبلیغات زود هنگام انتخاباتی و جریانهای چالشی نکند زیرا خدمت به مردم و رسیدگی به امور آنها بهترین تبلیغ است.
دولت به مسائلی مهمتر از کنسرتها بپردازد
قنبرلو در ادامه افزود: ما از دولت انتظار داریم به جای مسائل پیش پا افتاده به امور مهمتری رسیدگی کند؛ در شان یک مقام اجرایی کشور نیست که به مسائل جزیی مثل کنسرتها توجه داشته باشد.
وی تصریح کرد: جای تعجب دارد وقتی از این آقایان در خصوص مسائل فرهنگی و نحوه مدیریت اشتباه آنها سئوال پرسیده میشود در جواب میگویند ما متصدی فرهنگی کشور نیستیم؛ اما وقتی مسائلی همچون کنسرتها پیش میآید حتی در جزئیات هم دخالت میکنند.
این مدرس دانشگاه در پایان گفت: دولت باید مجری قانون اساسی و مجلس باشد نه اینکه طبق روال و گفتمان خود در جامعه پیش رود.
مدیریتهای سیاسی و حزبی در دانشگاهها سطح علمی را تضعیف میکند
محمدحسین سرداغی، عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین با اشاره به ضعف مدیریتی در دولت تدبیر و امید تصریح کرد: متاسفانه مشکل اصلی دانشگاهها و سایر ارگانها نبود مدیریتی مقتدر است و در کنار یک مدیریتها، دهها جریان مخرب دیگر وجود دارد که آن را جهت دهی میکنند.
وی با اشاره به اشرافی گری برخی دولتمردان افزود: امروز شاهدیم که هنوز به مسئله حقوقهای نجومی رسیدگی نشده و این تخلفات را پیگیری نمیکنند؛ عدهای از دولتمردان تا کنون حتی داراییهای خود را اعلام نکردهاند.
حقوقهای نجومی مردم را نسبت به دولتمردان بدبین کرده است
عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین تصریح کرد: بروز مشکلاتی نظیر حقوقهای نجومی موجب بی اعتمادی مردم و عدم خوشبینی آنها به دولتمردان میشود.
سرداغی با بیان اینکه دولت به عنوان یکی از ارکان نظام نباید تضعیف شود، گفت: همه دولتها به نقد نیاز دارند و البته انتقادات باید انقلابی، اسلامی و غیر مقرضانه و به دور از نگاه حزبی باشد.
وی تصریح کرد: مدیریتها در دانشگاهها سیاسی و بر اساس روابط هستند و بر مبنای رتبه علمی تعیین نمیشوند؛ بنابراین سطح علمی را تحت تاثیر خود قرار داده است.
عضو هیات علمی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین در پایان تاکید کرد: دولت نباید به آمریکا اعتمادی داشته باشد و بر مبنای اقتصاد مقاومتی و با استفاده از ذخایر داخلی مسائل اقتصادی کشور را حل کند و انتظار میرود این موارد را در عمل نشان دهد نه در حد سخن.