کد خبر:۵۴۹۱۴۹
گزارش/

چرا مدیران وزارت علوم توانایی اداره فضای دانشگاه را ندارند؟/ اندراحوالات تشکل‌های قانون‌گریز

اینکه آیا انجمن اسلامی از عمد تلاش دارد ذهن مخاطبانش را منحرف کند یا خط و خطوطی از بیرون دانشگاه به آنها می‌رسد خیلی مهم نیست. مسئله این است که چرا مدیران وزارت علوم توانایی اداره دانشگاه‌ها را ندارند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دیروز پس از چند روز جنجال‌، دانشگاه علامه طباطبایی سخنرانی یک محکوم امنیتی را غیرقانونی اعلام و آن را لغو کرد. خبری که واکنش‌های بسیاری را در داخل و خارج دانشگاه در پی داشت. کشیده شدن این موضوع به رسانه‌ها موجب شد تا مسئولان این دانشگاه از در انکار درآیند و انجمن اسلامی دانشجویان را متهم این بی‌قانونی بدانند. انجمنی‌ها هم می‌گویند برنامه‌شان مجوز داشته است. چه کسی راست می‌گوید؟ چرا یک فرد تندرو با محکومیت قضایی برای سخنرانی در محرم انتخاب شد؟ آیا با یم برنامه‌ریزی گسترده مواجه هستیم؟

 

«قانون فصل الخطاب ماست و نقض قانون از زاویه هیچ‌کس مورد قبول نیست لذا قانونمندی را باید ترویج دهیم... محکومان و عناصر فتنه نباید در دانشگاه تریبون داشته باشند.» ضیاء هاشمی تابستان امسال گفت. صحبت‌های آقای معاون اما چند هفته بیشتر دوام نیاورد. خبر برنامه سخنرانی یک محکوم امنیتی در دانشگاه علامه طباطبایی آن هم با موضوع «آفات و آسیب‌پذیری‌های آئین عاشورا» همه ادعاهای سید ضیاء را بر باد داد.

 

«محسن آرمین» نماینده تندوری مجلس ششم و عضو حزب منحله مجاهدین انقلاب اسلامی است. او در 21 دی 1390 به جرم اجتماع، تبانی، اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام به تحمل 6سال حبس و 5 سال دوری از فعالیت‌های سیاسی – تبلیغی و عضویت در احزاب و گروه‌ها محکوم شده بود. طبق حکم قانون او تا دی ماه امسال اجازه هیچکونه فعالیت سیاسی ندارد.

 

پس از مطرح شدن موضوع در رسانه‌ها و با وجود تبلیغات گسترده، مسئولان دانشگاه علامه چند ساعت مانده به آغاز مراسم اعلام کردند این سخنرانی لغو شده است. ملکی، معاون فرهنگی دانشگاه که علاقه چندانی به پاسخگویی به رسانه‌ها نداشت، به خبرگزاری دانشجو گفت: «ما به حضور آقای آرمین مجوزی نداده‌ایم. قرار نبوده که ایشان در دانشگاه حضور یابند و اصلا نباید از طرف انجمن اسلامی چنین چیزی اعلام می‌‍شد.»

 

ملکی در حالی مدعی است که مجوزی از سوی دانشگاه برای این برنامه داده نشده است که تبلیغات این مراسم از یک هفته پیش منتشر شده بود. با این حساب معاونت فرهنگی دانشگاه علامه اینقدر از قافله عقب است که پس از یک هفته متوجه می‌شود قرار است یک برنامه بدون مجوز در دانشگاهش برگزار شود!

 

ماجرا اما روایت دومی هم دارد. شیبانی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه علامه که متولی اصلی این برنامه بوده است در توضیح ماجرا به خبرگزاری دانشجو می‌گوید: «روال قبلی ما این بود که  با هم صحبت می‌کردیم و همه چیز به صورت دوستانه حل می‌شد و نامه‌ای در کار نبود. یعنی ما مهمانان خودمان را معرفی میکردیم و مسئولین هم به صورت تلفنی به ما می‌گفتند که شما می‌توانید این افراد بیاورید یا نه. ما سین برنامه را از قبل به مسئولین دانشگاه داده بودیم و آنها از سین برنامه کاملا اطلاع داشتند و با حضور آقای آرمین موافقت کرده بودند.»

 

شیبانی در ادامه می‌گوید: ما بدون مجوز که  نمی‌توانیم کاری کنیم و پوستر چاپ کنیم. مجوز ما تقریبا یک هفته پیش صادر شده بود. یکی از خبرگزاری‌ها خبری با تیتر «سخنرانی محکومان امنیتی در دانشگاه علامه» زد و همین خبر، این موضوع را از ریل عادی خودش خارج کرد. در ادامه این موضوع بود که آقای ملکی طی یک تماسی به صورت دوستانه خواهان این شدند که آقای آرمین در دانشگاه حضور نیابند. ما هم به خاطر تعامل با دانشگاه و آقای ملکی خواسته آنها را قبول کردیم.»

 

روایت شیبانی منطقی‌تر به نظر می‌رسد. جدای از اینکه صحبت‌های او پرده از یک بی‌قانونی آشکار در صدور مجوزهای تلفنی در معاونت فرهنگی دانشگاه علامه برمی‌دارد؛ طبیعی هم به نظر نمی‌رسد که مسئولان این دانشگاه در یک هفته گذشته نگاهی به بنرهای سطح این دانشگاه نیانداخته باشند. احتمالاً آقای ملکی و همکاران پس از جنجال‌ساز شدن حضور غیرقانونی آرمین در دانشگاه‌شان تصمیم گرفته‌اند تا سریع ماجرا را ختم به خیر کنند. روال غیر قانونی صدور مجوزهای تلفنی هم به کمک آنها آمد تا همه کاسه کوزه‌ها را سر انجمن اسلامی بشکنند.

 

موضوع سخنرانی غیرقانونی افراد مسئله‌دار به همین‌جا ختم نمی‌شود. هفته گذشته هم سخنرانی «عمادالدین باقی» یکی از محکومان فتنه 88 در دانشگاه صنعتی شریف لغو شده بود. به نظر می‌رسد که یک جریان سازمان یافته در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده تصمیم دارد تا فضای دانشگاه را تحت تأثیر قرار دهد. موضوعی که حجت‌الاسلام محمد محمدیان رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها هم به آن اشاره می‌کند و می‌گوید: شأن دانشجویان و اساتید بالاتر از این است که افرادی در دانشگاه‌ها حضور یابند که قبلا غیرقابل اطمینان بودن‌شان را نشان داده‌اند. حضور این افراد باعث می‌شود که اخلاق و فضیلت فدای بازی‌های سیاسی و غیرضروری شود.»

 

حجت‌الاسلام محمدیان با ابراز امیدواری از اینکه مسئولان دانشگاه‌‌ها احساس مسئولیت بیشتری نسبت به حضور افراد در دانشگاه‌ها داشته باشند، خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه‌ها باید مراقبت کنند که دانشگاه دوباره به خانه احزاب تبدیل نشود.

 

پیش‌بینی محمدیان خیلی سریع درست از آب درآمد. پس از لغو برنامه امروز این تشکل، کانال تلگرامی وابسته به آن بدون اشاره به ممنوعیت قانونی حضور آرمین در دانشگاه و تصمیم معاونت فرهنگی، نهادهای بیرون دانشگاه را عامل این موضوع دانست. جالب‌تر آنکه این انجمن برای نشان دادن عدم پایبندی‌اش به قانون و پیگیری خطی که با حضور فیزیکی این فرد مسئله‌دار محقق نشد؛ سخنران را پشت تریبون مجازی آورد. اقدامی غیر حرفه‌ای که تنها موجب افزایش تنش در دانشگاه علامه خواهد بود.

 

اینکه آیا انجمن اسلامی از عمد تلاش دارد ذهن مخاطبانش را منحرف کند یا خط و خطوطی از بیرون دانشگاه به آنها می‌رسد خیلی مهم نیست. مسئله اصلی این است که چرا مدیران فرهنگی وزارت علوم توانایی مدیریت فضای دانشگاه‌ها را ندارند تا مُر قانونی بدون کم و کاست اجرا شود؟ آیا باید دنبال دستان پشت‌پرده بگردیم؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
محسن از مشهد
Iran (Islamic Republic of)
۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۲۳:۰۷
از قدیم ندیما گفتنند سالی که نکوست از بهارش پیداست . دولت اعتذال در انتصابات فقط مجری فرمان صادره از سوی دولت محترمه در سایه است و اختیاری از خودش ندارد . حالا پیدا کنید پرتغال فروش رو و اینا و ........
17
0
پربازدیدترین آخرین اخبار