اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حلاج نیا، امروز در همایش ملی زن و پایداری منابع طبیعی که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه انسان و طبیعت هر دو باید مورد تکریم قرار گیرند، گفت: در روستاهایی که زنان به عنوان شورا هستند به مسئله طبیعت بیشتر توجه میشود به همین دلیل امید است شرایط مشارکت عمومی زنان در روستا فراهم شود.
نماینده امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در ادامه ضمن بیان این موضوع که سیاست سازمان جهاد کشاورزی تولید غذای سالم و این محقق نمیشود مگر اینکه ما از طبیعت حمایت کنیم، بیان داشت: رشد روز افزون نیازمندیهای جهان سبب شده استفاده از منابع طبیعی بیشتر شود و چنانچه استفاده از سموم بهینه نباشد منجر به آسیب به طبیهت و بیماری انسان میشود.
وی ادامه داد: در سال 1970 میلادی بیش از 300 ماده شیمیایی به عنوان آفت کش کشاورزیی دردسترس بود که امروز این تعداد به 70 مورد کاهش یافته است.
حلاج نیا زنان را بازوان قدرتمند روستاها دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه روند اخذ پروانه در حال حاضر دشوار است یکی از سیاستهای ما کاهش این روند است همچنین خرید محصولات کیفی، تشویق بخش خصوصی جهت تولید محصولات سالم، صادرات محصولات باکیفیت به دیگر استانهای کشور و حتی خارج از کشور، بالا بردن سطح آگاهی مردم در خصوص خطرات باقی مانده از سموم در محصولات از دیگر سیاستهای مورد توجه سامزنا جهاد کشاورزی میباشد.
نماینده امور بانوان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب که معدوم ساختن محصولات ناسالم به ایجاد جامعه سالم کمک میکند، گفت: مطمئنا نقش بانوان در ایجاد این جامعه بسیار مهم است.
در ادامه شایان فر، مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی ضمن بیان این نکته که طی 20 سال گذشته در جهان یک میلیون 300 هزار نفر بر اثر بالای طبیعی جان خود را از دست دادند، تصریح کرد: در سراسر جهان زنان و کودکان نسببت به مردان 14 برابر بیشتر احتمال دارد در بلایای طبیعی جان خود را از دست بدهند.
وی به چالشهایی که توسعه کشورهای جهان را با مخاطره مواجه میکنند اشاره و بیان کرد: جنگ و درگیری مسلحانه، آسیب به محیط زیست، تغییرات آب و هوایی، خطرات بهداشت و سوانح طبیعی از جمله مهمترین این چالشها هستند.
شایانفر با تاکید بر این نکته متاسفانه باور مدیریت بحران در دنیا بسیار کم است، گفت: حوادث طبیعی گستره وسیعی دارد، خسارت آنان به مراتب بیشتر است، تخصصهای بسیاری را درگیر خود میکند و برای بازگشت به حالت اولیه زمان و هزینه بسیاری را متحمل میشویم.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که هر چه جلوتر میرویم خسارات ناشی حوادث بسیار زیاد میشود، گفت: متاسفانه بانوان به دلیل روحیه و فیزیولوژی که دارند در این خسارات آسیب پذیرترند به همین دلیل میبایست جهت آموزش آنان بکوشیم.