به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ایمان پور امروز در نشست خبری همایش بین المللی جاده ابریشم که در دانشکده ادبیان دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این نکته که این همایش در روزهای 24 و 25 مهر ماه سال جاری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود در خصوص اهمیت جاده ابریشم گفت: جاده ابریشم، جادهای کهن است و از حدود 300 سال پیش میلاد مسیح محل آمد و شد تاجران بوده است.
وی ادامه داد: از این جاده کالاهای بسیاری میگذشته است؛ اما با توجه به اینکه مهمترین کالای مورد تجارت قرار گرفته این جاده ابریشم بوده به همین نام، نامگذاری شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد جاده ابریشم را راه ارتباطی بین غرب و شرق در دوران کهن خواند و بیان داشت: حتی در چند سال اخیر کشور چین بر آن شده است تا بار دیگر این جاده را به صورت مدرن احیا کند و بودجه بسیاری برای آن در نظر گرفتهاند.
ایمانپور اضافه کرد: ایران نیز به اهمیت این جاده در ایجاد تعاملات بیشتر تجاری و فرهنگی پی برده و درصدد احیای ان برامده به همین دلیل اقدام به برگزاری این همایش کرده تا صاحبنظران از کشورهای مختلف بیایند و راهکارهای عملی احیای این جاده را مطرح کنند، البته نباید از یاد برد که احیای این جاده بستگی به نحوه ورود و پای کار آمدن دیگر نهادهای مرتبط با موضوع را نیز دارد.
دبیر علمی همایش بین اللملی جاده ابریشم در ادامه سخنان خود بیان داشت: از زمانی که فرخوان برگزاری این همایش را اعلام کردیم تا کنون حدود 37 مقاله از کشورهای مختلف و ایران به دست ما رسیده است.
وی با اعلام این خبر که در این همایش از کشورهای آذربایجان، ازبکستان، چین، روسیه و دیگر کشور میهمان خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه این همایش روز شنبه 24 مهر ماه در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد با حضور سجادپور، معاون پژوهشی و آموزشی وزارت امور خارجه برگزار خواهد شد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد ضمن اشاره به این مضوع که ژئوپلتیک و راهبردهای جاده ابریشم، تاریخ و فرهنگ جاده ابریشم و اقتصاد و گردشگری محورهای این همایش هستند، بیان کرد: مرکز مطالعات فرهنگی و اجتماعی آسیای مرکزی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، وزارت امور خارجه، مرکز پژوهشهای شورای شهر، یونسکو، شهرداری مشهد و ستاد مشهد 2017 حامیان برگزاری این همایش هستند.
سال 2017 فرصتی بیبدیل برای مشهد
در ادامه این نشست عنابستانی، رئیس ستاد مشهد 2017 و مشاور شهردار مشهد در خصوص کاربرد مشهد در جاده ابریشم گفت: به سال 2017 نزدیک میشویم و این سال یک فرصت بیبدیل برای شهر مشهد است تا بتواند هویت فرهنگی خود را به جهان اسلام و در نهایت هویت اسلام را به دنیا عرضه کند.
وی با اشاره به این موضوع که در این رستا برنامههای متعددی را برای اینکه مشهد را به مرکز تعاملات بین الملی جهان اسلام تبدیل کنیم، شکل دادهایم، تصریح کرد: یکی از نخستین گامهای ما برای این سال برگزاری همایشهایی مانند همایش بین المللی جاده ابریشم است تا بتوانمی در این همایشات مشهد را به دنیا معرفی کنیم.
دبیر ستاد مشهد 2017، جاده ابریشم را یک نقطه استراتژیک خواند و خاطرنشان کرد: چنانچه بتوانیم با برگزاری این همایشات ظرفیتهای مشهد را احیا کنیم، تبدیل به محور خواهیم شد.
عنابستانی به انعقاد تفاهم نامه با دانشگاه فردوسی مشهد اشاره و تصریح کرد: بر اساس این تفاهم نامه بین ستاد و دانشگاه به منظور رسیدن به اهداف پایتخت جهان اسلام شدن تعاملاتی شکل گرفته است که برگزاری این همایش نیز در راستای همان تعاملات است.
مشاور شهردار مشهد برگزاری اجلاسیه جوانان جهان اسلام و شهرداران جهان اسلام را از دیگر برنامههای ستاد مشهد 2017 خواند و تاکید کرد: هدفگذاری ما این است که در پایان اجلاسیه شهرداران جهان اسلام به یک منشور مدیریت شهری دست یابیم و یا حداقل مراحل تدوین به این منشور را آغاز کنیم.
وی به طراحی نقشه راهی برای مشهد 2017 اشاره کرد و گفت: در این نقشه راه یه چهار شاخصه وحدت اسلامی، اقتصاد فرهنگی، اقتصاد زیارت و کارآفرینی فرهنگی اشاره شده است که چنانچه بتوانیم بر این اساس خرکت کنیم به طور قطع شاهد نتایج مثبتی خواهیم بود.
رئیس ستاد مشهد 2017 ضمن تاکید بر این نکته که 2017 سالی است که میتوانیم مشهد و ظرفیتهای فکری و فرهنگی آن را به جهان و خاصه جهان اسلام معرفی کنیم، ابراز داشت: یکی از معضلات ما در بخش گردشگری عمومی است و با وجود اینکه ظرفیتهای مثال زدنی در این خصوص داریم؛ اما تاکنون نتوانستهایم در این رابطه حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مشهد سالانه دارای دو میلیون زائر خارجی است که بر اساس برنامه درصدد هستیم این میزان را به چهار و حتی شش میلیون نفر در سال برسانیم که امید است برای رسیدن به این منظور بتوانیم از ظرفیتهای 2017 بهره گیریم.