آخرین اخبار:
کد خبر:۵۵۳۴۶۷
مناظرات دانشجویی-۱۰؛

نوری: در جامعه دینی ما داشتن روابط خارج از محدودیت دین مردود است/ فرشچین: ازدواج موقت راهکاری مناسب برای کاهش روابط نامشروع است

مرحله منطقه‌ای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز با حضور دو گروه فریاد زندگی به عنوان گروه «موافق» و گروه تدبیر به عنوان گروه «مخالف» در دانشگاه فردوسی برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مرحله منطقه‌ای پنجمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران (شرق کشور) امروز در حضور دو گروه فریاد زندگی به عنوان گروه «موافق» و تدبیر به عنوان گروه «مخالف» در دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی با موضوع «ازدواج موقت راه حل مناسبی برای جلوگیری از روابط نامشروع در سطح جامعه است» برگزار و دو گروه شرکت کننده با هم به رقابت پرداختند.

 

اسماعیلی از گروه فریاد زندگی با اشاره به این موضوع که ازدواج در اسلام به دو دسته موقت و دائم تقسیم شده است، افزود: مهمترین تفاوت این ازدواج این است که در ازدواج دائم نفقه زن بر مرد واجب است.

 

وی ادامه داد: ازدواج موقت راهکار موقت و نه مناسب برای جلوگیری از فساد در جامعه است و کسانی که به هر دلیلی شرایط ازدواج دائم را ندارند باید قانونی برای پوشش دادن نیاز آنان وجود داشته باشد.

 

این دانشجو تصریح کرد: ممکن است که به افراد گفته شود که غرایض جنسی را سرکوب کنند تا زمینه ازدواج دائم فراهم شود؛ اما در تحتقیقات آمده است که این سرکوب کردن مشکلاتی را به بار می‌آورد.

 

ازدواج موقت به مثابه چای در آفتابه است

 

نوری، نماینده گروه تدبیر با اشاره به این موضوع که در کشوری با جمعیت 70 میلیونی با هرم جمعیتی اکثریت جوان زندگی می‌کنیم، گفت: در جامعه دینی ما داشتن روابط خارج از محدودیت دین مردود است حتی در حد دادن یک پیامک.

 

وی با اشاره به این موضوع که حکومت برای حل این مشکل دغدغه دارد و راهکارهایی را بیان کرده‌ است، در خصوص علل روابط نامشروع افزود: عدم تقید دینی کافی، نبود محبت در خانواده‌ها، ازدواج اجباری، بدحجابی در جامعه، نداشتن آموزش کافی زوجین، تبلیغات وسیع رسانه‌ای، شکسته شدن قبح روابط نامشروع بخشی از علل ایجاد روابط نامشروع در جامعه هستند که باید مورد توجه سیاستگذاران و برنامه ریزان قرار گیرد.

 

این دانشجو با طرح این پرسش که موارد یاد شده نیازمند چه راهکاری است؟، بیان داشت: به راه حلی، راحل مناسب گفته می‌شود که اثرگذاری مناسب و مورد قبول مردم باشد آیا فضای جامعه ما نسبت به این موضوع بررسی شده است و مردم این نوع ازدواج را می‌پذیرند؟، امروز ازدواج موقت به مثابه چای در آفتابه است.

 

این دانشجو گرایش به ازدواج موقت را عاملی در جهت بالا رفتن سن ازدواج دانست.

 

ازدواج موقت راهکاری مناسب برای کاهش روابط نامشروع است

 

فرشچین، نماینده گروه فریاد زندگی با بیان این موضوع که ازدواج موقت می‌تواند راهکاری جهت کاهش روابط نامشروع باشد.  طبق آمار ثبت  در سال 90، سن ازدواج مردان 26 و میانگین سن ازدواج در میان بانوان 23 سال بوده و در همان سال بلوغ جنسی در پسران 12 و در دختران 10 سال ارزیابی شده بود که این نشان می‌دهد میانگین سنی ازدواج حدود 10 تا 12 سال با سن بلوغ دختران و پسران فاصله دارد.

 

ازدواج موقت باعث تمایل و تنوع طلب در مردان می‌شود

 

نوا، عضو گروه تدبیر بیان کرد: ازدواج موقت باعث تمایل و تنوع طلب در مردان می‌شود. آیا باعث فساد عمومی و فروپاشی بنیان خانواده نمی‌شود؟.

 

وی با اشاره به این موضوع که  البته منکر فواید ازدواج موقت نمی‌شویم، خاطرنشان کرد: اما سوال این است که چرا به ترویج ازدواج دائم نپردازیم و شرایط ازدواج دائم را سهل‌تر نکنیم که مورد قبول جامعه نیست.

 

عضو گروه تدبیر تولد فرزندان بلاتکلیف، نبود ارث پذیری، ایجاد وابستگی، از هم پاشیدگی بنیان خانواده را از جمله مشکلات ازدواج غیر موقت برشمرد.

 

شرایط ازدواج دائم وجود ندارد

 

در ادامه اسماعیلی، نماینده گروه فریاد زندگی با اشاره به این موضوع که منظور ما ازدواج موقت جایگزین ازدواج دائم نیست، گفت: ازدواج دائم هم باید فرهنگ سازی و هم باید شرایط آن فراهم شود.

 

وی ضمن بیان این مطلب که چنانچه ازدواج موقت در شرایط قانونی صورت گیرد، فرزندان متولد شده از این ازدواج از حق دریافت ارث بهره‌مند می‌شوند خاطرنشان کرد: گروه مقابل گفتند ازدواج موقت مورد پذیرش جامعه نیست و این در صورتی است که ازدواج موقت بار دیگر پس از دوران پهلوی رواج یافت که این نکته نشان از این دارد که این ازدواج مورد قبول مردم هست.

 

نوی، عضو گروه تدبیر با تاکید بر این مطلب که ما همچنان مصرر هستیم تنها راه حل مناسب بستر سازی برای ازوداج دائم است، بیان داشت: جامعه ما به سمت تک فرزندی و بی‌فرزندی پیش می‌روند و آن گاه ما به دنبال راه حل‌هایی هستیم که بی‌مسئولیتی را بیشتر می‌کند.

 

وی با بیان این موضوع که متاسفانه بسیاری از ازدواج موقت سوء استفاده می‌کنند، تصریح کرد: چنانچه این مول ازدواج را ترویج کنیم، آن گاه بنیانی‌ترین نهاد جامعه یعنی خانواده از هم فروخواهد پاشید.

 

این دانشجو اصلی‌ترین دلیل طلاق را تنوع طلبی دانست و ترویج ازدواج موقت را عاملی در جهت گسترش تنوع طلبی خواند و خاطرنشان کرد: نباید کم کاری مسئولان را با اسلام در یک سبد بگذاریم.

 

ادعا نکردیم که مناسب‌تر از ازدواج موقت راهکار دیگری وجود ندارد

 

فرشچین، عضو گروه فریاد زندگی با طرح این پرسش که چنانچه ازدواج موقت را کنار بگذاریم، با جوانانی که در بحبوحه جوانی هستند چه کنیم، گفت: ما گفتم ازدواج موقت راهکار مناسبی است، ادعا نکردیم که مناسب‌تر از ازدواج موقت راهکار دیگری وجود ندارد.

 

وی با بیان این مطلب که تنوع طلب در جامعه وجود دارد و ازدواج موقت باعث افزایش تنوع طلبی نمی‌شود، تصریح کرد: ازدواج موقت راهکاری است که شرایط ازدواج را با مسئولیت کمتر برای جوانان فراهم می‌کند و با توجه به این‌که مدت زمان صیغه در ازدواج موقت همان ابتدا عنوان می‌شود؛ بنابراین هر دو طرف م‌دانند که نباید به یکدیگر دل ببندند.

 

این دانشجو با یادآوری این‌که به گفته یکی از اندیشمندان ازدواج موقت دارو است و نه غذا، گفت: طبق اماری که سازمان آمار منتشر کرده است در سال 93 23 درصد ازدواج‌ها موقت بوده که این آمار نسبت به سال 60 افزایش حدود 80 درصدی را نشان می‌دهد.

 

ازدواج دانشجویی تجربه‌ای موفق برای ترویج ازدواج دائم است

 

در ادامه نوا، عضو گروه تدبیر با تاکید بر این‌که باید عوامل شکل گیری روابط نامشروع شناسایی شود و فکری اساسی به حال آن کرد، خاطرنشان کرد: گروه مقابل ادعا کرد که جامعه ازوداج موقت را پذیرفته است و این در حالی است که چنانچه جامعه خانه عفاف را می‌پذیرفت طرح خانه عفاف با شکست مواجه نمی‌شد.

 

وی در ادامه به ارائه پیشهاد پرداخت و گفت: به چه علت از تجربه ازدواج دانشجویی استفاده نکنیم؛ چراکه آمار طلاق در ازدواج دانشجویی تنها دو درصد است

 

این دانشجو ادامه داد: چرا برای زنان بیوه و مطلقه از ازدواج دوم سخن نگوییم و بگوییم ازدواج موقت؟.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار