اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان و کارشناس مسائل سیاسی با حضور در مسجد کوی دانشگاه تهران؛ پیرامون مسائل مربوط به انتخابات آمریکا سخنرانی کرد.
ایزدی در این مراسم با حالت طنزگونهای گفت: تا دو هفته دیگر رئیس جمهور آمریکا مشخص میشود؛ البته به شرط اینکه در این میان دعوایی نشود.
وی در مورد شرایط انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا گفت: در انتخابات ریاست جمهوری امسال آمریکا؛ شاهد شرایط خاصی هستیم که قبل از این کمتر آنرا مشاهده کردهایم. برای مثال حرفهای رکیکی که آقای ترامپ در مناظرهها و صحبتهایش میزد تا به حال سابقه نداشته و حتی این حرفها در حدی زشت بود که تلویزیون آمریکا بعضی از این حرفها را نتوانست پوشش دهد و پخش کند. همانطور که میدانید آقای ترامپ در بین جمهوریخواهان حدودا ۱۷ تا ۱۸ رقیب داشت و این ترامپ بود که توانست در بین رقبایش، نماینده حزب جمهوریخواه شود.
عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان در ادامه به این سئوال پراخت که: با وجود اینکه آقای ترامپ یک شخص بددهان و پرحاشیه است و به تعداد زیادی از خانمها تعرض کرده و ۱۸ سال هم مالیات نداده؛ و این مسائل هم برکسی پوشیده نیست؛ چرا باز هم اینقدر هوادار دارد؟
وی افزود: البته فعلا کاری به این موضوع نداریم که هواداران ترامپ در اقلیت هستند یا اکثریت؛ اما آنچه مسلم است، این است که آقای ترامپ با این مشخصاتی که گفته شد؛ میلیونها هوادار در آمریکا دارد.
ایزدی در مقایسه شرایط انتخابات امسال آمریکا با دورههای قبل گفت: در انتخابات گذشته آمریکا تا به حال وضعیت اینگونه نبوده است. برای مثال در انتخاباتی که در سال ۸۸ در آمریکا برگزار شد؛ آقای هارت که رتبه اول در بین دموکراتها را داشت؛ زمانی که آن عکس خبرساز از او منتشر شد که در آن دختری جوان بر روی پاهای او نشسته بود؛ آقای هارت دیگر نتوانست به ادامه کاندیداتوری خود ادامه دهد و کنار رفت.
وی افزود: به نظر من در آمریکا ما شاهد به وجود آمدن یک تحولات و تغییراتی هستیم. تغییراتی در سطح اقتصادی، اجتماعی و سیاسی. به نظر من مناظرههای آمریکا یک گنجینه ارزشمندی است برای کسانی که علاقهمند به مطالعهی آمریکا هستند.
ایزدی درباره توضیح این ادعای خود که در آمریکا ما شاهد به وجود آمدن تغییراتی هستیم که تا به حال سابقه نداشته گفت: برای مثال از درآمد ۱۶ میلیارد دلاری آمریکا که از طریق فیلمهای مستهجن به دست آمده؛ ۴ میلیارد دلار آن مربوط به فیلمهای مستهجنی است که در آنها کودکان مورد آزار و تعرض قرار میگیرند.
این عضو هیات علمی دانشکده مطالعات جهان افزود: نتایج یک پژوهشی که در آمریکا انجام شده بود؛ بیانگر این موضوع است که در ۹۶ درصد موارد کسی پیروز انتخابات آمریکا شده که پول بیشتری خرج کرده است. ما در آمریکا شاهد یک رسانه مهندسی شده و حتی بالاتر از آن یک سیستم مهندسی شده هستیم و همین موضوع است که باعث میِشود در آمریکا سیستم انتخابات بهگونهای طراحی شود که در آن حضور افرادی که جز این دو حزب اصلی آمریکا نیستند؛ خیلی سخت شود.
ایزدی در ادامه گفت: در حال حاضر ما شاهد این هستیم که آمریکا بدهکارترین کشور دنیا است.
این کارشناس مسائل سیاسی در مورد اینکه کلینتون بهتر است یا ترامپ؛ گفت: هم کلینتون و هم ترامپ دشمن ما هستند ولی به نظر من اگر کلینتون بر روی کار بیاید؛ کار ما سختتر میشود چون خانم کلینتون توانایی و سابقهی سیاست خارجی بیشتر و بهتری نسبت به ترامپ دارد و در نتیجه بهتر میتواند کشورها، افراد و جریانها را علیه ایران متحد کند و فشارهای بیشتری به ایران وارد کند. این درحالی است که ترامپ در متحد و راضی کردن بعضی هم حزبیهایش و یا افراد نزدیک به حزبش ناموفق بوده.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران در پاسخ به این سئوال که چرا ایران بمب اتم نمیسازد که دیگر از فشارهای آمریکا رها شود، گفت: اولا ما بر اساس شرع از همان اول به دنبال بمب اتم نبودیم ولی آن عدهای هم که این حرف را میزنند که با ساخت بمب اتم میتوانیم به فشارها و تحریمها خاتمه دهیم؛ اشتباه میگویند. الگویی که در کره شمالی به وجود آمد اینگونه حرفها را باطل میکند. ما در کره شمالی شاهد این هستیم که تا به حال چندین آزمایش اتمی صورت گرفته در صورتی که فشارها و تحریمهایش نه تنها کمتر نشده بلکه بیشتر هم شده و در حال حاضر وضعیت کره شمالی بسیار بدتر از ایران است. پس ساخت بمب اتم لزوما با لغو تحریمها و فشارها همراه نیست.