به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه خبری دیابت (دیابتیک نیوز)، شعار روز جهانی دیابت ۲۰۱۶ این است: «مراقب دیابت باشید». فعالیتها و مطالب امسال بر ارتقای اهمیت پایش در اطمینان از تشخیص زودهنگام دیابت نوع دو و مراقبت برای کاهش خطر عوارض جدی تمرکز خواهد داشت.
۱. پایش دیابت نوع دو برای تغییر روند آن و کاهش خطر عوارض مهم است.
دیابت یک مشکل بزرگ و در حال رشد است: ۴۱۵ میلیون بالغ در سال ۲۰۱۵ با دیابت زندگی میکردند و انتظار میرود که این عدد تا سال ۲۰۴۰ به حدود ۶۴۲ میلیون نفر یا یک نفر از هر ده بالغ افزایش یابد.
بیماری یک نفر از هر دو بالغ مبتلا به دیابت تشخیص داده نشده باقی میماند.
بسیاری از افراد برای مدت زیادی با دیابت نوع دو زندگی میکنند بدون آنکه از وضعیت خود آگاه باشند. در زمان تشخیص، عوارض دیابت ممکن است از قبل بروز پیدا کرده باشند.
تا ۷۰ درصد موارد دیابت نوع دو میتوانند با اتخاذ سبک زندگی سالمتر پیشگیری شوند یا به تاخیر بیفتند که به معنی ۱۶۰ میلیون مورد در سال ۲۰۴۰ است.
با افزایش سطح تغذیه ضعیف و بیتحرکی در میان کودکان در بسیاری از کشورها، دیابت نوع دو در کودکان پتانسیل بالقوهای برای تبدیل شدن به یک مشکل جهانی سلامت همگانی است که تاثیرات عمیقی بر سلامت دارد.
از مجموع هزینه جهانی در سلامت، ۱۲ درصد آن در حال حاضر صرف افراد بالغ مبتلا به دیابت میشود.
تعداد افراد مبتلا به دیابت در کشورهای کمدرآمد یا با درآمد متوسط به رشد ادامه خواهد داد و به تهدیدی برای توسعه پایدار بدل خواهد شد. به عنوان مثال انتظار میرود تا ۲۰۴۰، تعداد افراد مبتلا به دیابت در افریقا دوبرابر شود.
۲. پایش عوارض دیابت، بخشی ضروری برای مدیریت همه انواع دیابت است.
از هر دو مبتلا به دیابت، بیماری یک نفر تشخیص داده نشده باقی میماند، عدمتشخیصی که این افراد را به طور ویژه مستعد دچار شدن به عوارض بیماری میکند. عوارضی که باعث معلولیتهای جدی و مرگ زودرس میشوند.
بیش از ۶۴۰ میلیون نفر از ما ممکن است تا سال ۲۰۴۰ با دیابت زندگی کنیم. تشخیص دیرهنگام به این معناست که افراد بسیاری با دیابت نوع دو، در زمان تشخیص دیابتشان از دست کم یکی از عوارض دیابت رنج خواهند برد.
در بسیاری از کشورها، دیابت علت اصلی کوری، بیماریهای قلبی عروقی، نارسایی کلیوی و قطع پا است.
بیشتر ما مبتلا به دیابت نوع یک خواهیم شد و با آن زندگی خواهیم کرد. پایش عوارض دیابت بخش مهمی برای مدیریت موثر بیماری برای اطمینان از سلامت بهینه است.
از ۴۱۵ میلیون فرد بالغ که در سال ۲۰۱۵ در سراسر جهان با بیماری دیابت زندگی میکنند حدود یک سوم آنها به نوعی از رتینوپاتی دیابتی دچار خواهند شد -یکی از عوارض دیابت که میتواند به اختلال در بینایی و کوری منجر شود.
بیش از ۹۳ میلیون بالغ، یا یک نفر از هر سه نفر، که در حال حاضر با دیابت زندگی میکنند رتینوپاتی دیابتی دارند.
مدیریت دیابت و عوارض آن در مراقبتهای بهداشتی اصلی شروع میشود و این باید شامل پایش برای رتینوپاتی دیابتی هم باشد.
تشخیص اولیه و مراقبت به موقع رتینوپاتی دیابتی میتواند جلوی از دست دادن دید را بگیرد و تاثیر دیابت را بر افراد، مراقبان آنها و جامعه کاهش دهد.
مدیریت هوشمندانه دیابت و پایش بیماریهای چشمی دیابت میتواند به جلوگیری از اختلال دید و کوری کمک کند.
مخارج جهانی سلامت که برای درمان دیابت و مدیریت عوارض آن در سال ۲۰۱۵ خرج شد حدود ۶۷۳ میلیارد دلار تخمین زده شد.