آخرین اخبار:
کد خبر:۵۶۵۳۱۹

پیشنهاد اردوغان به مسکو، تهران و پکن/ حذف دلار در معاملات تجاری

رئیس جمهور ترکیه پیشنهاد داده است آنکارا، مسکو، تهران و پکن در معاملات تجاری با یکدیگر از دلار استفاده نکنند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه حریت؛ "رجب طیب اردوغان"، رئیس جمهور ترکیه، اظهار داشت به سران کشورهای روسیه، چین و ایران پیشنهاد مبادله اقتصادی کالا و خدمات با پول‌های ملی را داده است.

 
روزنامه حریت ترکیه با انتشار این خبر اعلام کرد، اردوغان روز گذشته در آیین افتتاح یک مرکز تجاری در شهر استانبول با اشاره به این موضوع گفت: به "ولادیمیر پوتین" پیشنهاد دادم با پول‌های ملی مان مبادله کنیم، به او گفتم: ما از شما هر چه می خریم "روبل" بپردازیم و شما از ما هر چه می خرید با "لیره " پرداخت کنید."
 
اردوغان اظهار داشت مشابه این پیشنهاد را به مقامات چین و ایران نیز ارائه کرده است.
 
به نظر می‌رسد ترکیه از عضویت در اتحادیه اروپا دلسرد شده و در ماه‌های گذشته تلاش زیادی برای عضویت در سازمان همکاری‌های "شانگهای" و توسعه مناسبت سیاسی و اقتصادی با کشورهای روسیه، چین و هند بکار بسته است.
 
اردوغان در حالی از تبادل اقتصادی با ایران، روسیه و چین با پول‌های ملی این کشورها سخن گفته که در هفته‌های گذشته ارزش پول ملی ترکیه در برابر دلار سقوط آزادی بی سابقه داشت و اکنون به پایین ترین سطح از زمان بحران بزرگ اقتصادی این کشور در سال‌های 1999 تا 2001 رسیده است.
 
اقتصاد ترکیه در 3 سال گذشته و متعاقب بحران های سیاسی داخلی این کشور – بر سر اعتراضات در میدان تقسیم استانبول و سپس بحران فساد مالی اعضای کابینه اردوغان – و نیز حملات تروریستی و بحران امنیتی و کاهش محسوس ورود گردشگران خارجی به این کشور، در وضعیت بحرانی است.
 
ارزش لیر در برابر دلار آمریکا که در زمان آغاز اصلاحات اقتصادی و حذف 6 صفر از واحد پول ترکیه حدود 1.6 لیر در برابر هر دلار آمریکا بود، هم اینک به بیش از 3.4 لیر در برابر هر دلار آمریکا سقوط کرده و ارزش آن نصف شده است.
 
پیش بینی می‌شود پیشنهاد ترکیه به عنوان متحد عضو ناتوی آمریکا به کشورهایی مانند روسیه و چین و ایران برای حذف دلار از مبادله اقتصادی با واکنش منفی واشینگتن مواجه شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار