به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مازیار حسینی در نشست هم اندیشی با انجمن های معلولان با اشاره به اینکه دغدغه فکری تردد معلولان در شهر در وهله اول به عنوان یک انسان و سپس یک مسئول را همیشه در ذهن دارد ،گفت : از ابتدای مسئولیتم در شهرداری تهران تجربیات تسهیل تردد معلولان درشهرها را که در زمان تحصیل در کشور ژاپن به دست آورده بودم به شهرداری تهران منتقل کردم.
وی با اشاره به اینکه برخی نقطه ضعفهایی کلی در اجرای برخی پروژه ها وجود دارد گفت: غالب برخی طرح ها شکل تئوریک و بر روی کاغذ مطلوب است اما گاهی نکات فنی برخی پروژه ها به درستی اجرایی نمی شود.
حسینی با اشاره به اینکه برخی مشکلات فرهنگی سبب عدم رعایت حقوق شهروندان در حمل و نقل عمومی شهر شده است ،گفت :متاسفانه برخی ازجایگاه های ویژه معلولان در وسائل حمل ونقل عمومی توسط شهروندان عادی اشغال می شود و یا اینکه برخی افراد ملاحظات تردد یک فرد معلول را درنظر نمی گیرند که اینگونه رفتارها از مردمان کشور ایران با سابقه فرهنگی دیرینه و چندهزار ساله انتظار نمی رود.
به گفته معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران، عدم احترام به حقوق معلولان وسالمندان در حمل ونقل عمومی یک معضل فرهنگی در رفتار اجتماعی شهروندان قلمداد می شود .
وی با اشاره به اینکه آگاهی بخشی و تکیه برفرهنگ احترام که خاستگاه آن خانواده است، راهگشای اینگونه مشکلات فرهنگی است ،گفت :باید فرهنگ احترام به دیگران را از کانون خانواده آغاز کرد، بنابراین یکی از نتایج این جلسات فرهنگ سازی در جهت اولویت دادن به حقوق جانبازان ومعلولان خواهد بود.
به گفته حسینی باید تبلیغات فرهنگی احترام به فرهنگ معلولان در اتوبوس ها و داخل ایستگاههای مترو با درنظر گرفتن زبان نسل جوان انجام پذیرد تا اثرگذاری آن بیشتر شود.
وی با تاکید براینکه شهردار تهران به شکل ویژه ای به مسائل مربوط به معلولان توجه دارد ،گفت :یکی از اهرم های توجه ویژه به مسائل مربوط به معلولان تاکیدات ویژه شهردار تهران است و شهردار تهران در جلسات بازدید از مناطق مختلف بر لزوم درنظرگرفتن حقوق معولان و رفع مشکلات آنان تاکید می کنند.
حسینی با اشاره به اینکه گاهی فراموش می کنیم بخشی از شهر متعلق به معلولان است ،گفت : متاسفانه افراد کم توان حتی اگر بضاعت مالی مناسب نیز داشته باشند نمی توانند از برخی امکانات شهری بهره مند شوند و این به معنای برخی کوتاهی ها در انجام وظایف بوده که البته به عمد نیز نبوده است .
وی با تاکید بر اینکه علاوه بر اقداماتی نظیر افزایش ماشین های ون ویژه معلولان باید اهداف بزرگتری را درنظر گرفت ،گفت : باید تلاش کنیم شهر قابل دسترسی برای شهروندان کم توان فراهم کنیم و برای رسیدن به این هدف باید موضوع معلولان را درپروژه های شهری درنظر بگیریم .
وی با اشاره به اینکه مدیریت شهری باید حقوق معلولان را از پیمانکاران پروژه ها مطالبه کند افزود : به عنوان مثال نباید ایستگاههایی که برای معلولان مناسب سازی نشده را از پیمانکاران تحویل گرفت .
براساس گزارش سایت تهران سما، معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با اشاره به اینکه تلاش می کنیم تاکسی های مناسب نابینان را راه اندازی می کنیم ،گفت :حتی اگر امسال بودجه ای برای این کار درنظرگرفته نشده باشد تلاش می کنیم با کسب تکلیف از شهردار تهران این بودجه را از مجرایی تامین کنیم تا این حرکت شروع شود. تلاش داریم ردیف اعتباری مشخص برای این موضوع در سال آینده از شورای اسلامی شهر تهران درخواست کنیم تا این رویکرد به یک تکیلف وظیفه تبدیل شود.