اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مناظره دانشجویی «فرصتها و چالشهای جنبش دانشجویی» با حضور جمشید خاتمی و جمشید ایرانی در دانشکده مهندسی دانشگاه آزاد مشهد توسط انجمن اسلامی این دانشگاه برگزارشد.
در این مناظره جمشید خاتمی، نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در خراسان رضوی در خصوص رشد جنبش دانشجویی در کشور در دوران مختلف تاریخ معاصر، گفت: جنبش دانشجویی در بدنه سه انقلاب کشور حضور داشته است، البته برخی انقلاب را متاثر از جنبش دانشجویی میدانند و برخی دیگر برعکس این سخن را بیان میکنند.
وی با اشاره به اینکه فضای دانشگاهی باوجود علاقه جامعه ایران به علم و دانش عمر زیادی ندارد و این فضا با تاسیس دارالفنون ایجاد شد، تصریح کرد: در دوران قاجار به دلایلی فضای دانشگاهی کشور کمرنگ شد؛ اما در زمان پهلوی با تاسیس دانشگاه تهران از نظر کمی رشد پیدا کرد به این خاطره که برخلاف دارالفنون جوانان از طبقه متوسط نیز امکان تحصیل در دانشگاه را پیدا کردند.
این فعال سیاسی اصولگرا افزود: به تبع افزایش کمی دانشجویان در اجتماع رفاه و جمعیت شهری نیز بیشتر میشود.
نائب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری خراسان رضوی بیان داشت: دانشجو آرمانگرا است و محافظهکار نیست و به خاطر عدم درگیری مسائل اقتصادی و شغلی بهتر به زندگی نگاه میکند.
خاتمی با یادآوری اتفاقات دانشگاه صنعتی شریف و شهادت سه دانشجو خاطرنشان کرد: این دانشجویان بدنبال اسلام بودند و و شهادت آنان در دیگر دانشجویان متبلور شد.
وی با تاکید بر اینکه رشد جنبش دانشجویی به انقلاب اسلامی سال ۵۷ رسید، گفت: این رشد را در دهههای مختلف میبینیم تا به حال حاضر میرسیم؛ اما آیا امروز دانشجوی ما آرمانگرا است و بت نیست؟
این فعال سیاسی اصولگرا با طرح این سئوال که چرا اکنون وضعیت جنبش دانشجویی به اینجا رسیده که از برنامههای سیاسی در داخل دانشگاه استقبال نمیشود، تصریح کرد: در گذشته تعداد زیادی از دانشجویان در برنامههای این چنینی استقبال میکردند؛ اما امروز حتی ۵۰ نفر از در این برنامه مهم حضور پیدا نکردهاند!!!
خاتمی خطاب به دانشجویان افزود: این درحالی است که حرکت دانشجویی انقلابی را شکل داد که حتی آمریکا تصور آن را نمیکردند و امروز این جنبش به اینجا ختم شده است؟
وی در انتقاد از بیتفاوتی دانشجویان به برنامههای مهم دانشگاهی، گفت: حتی اینکه ۱۰۰ دانشجو از سخنرانی و یا مناظره افراد جنجالی استقبال میکنند جای خوشایندی ندارد، به این دلیل که در دوران دولت اصلاحات، هاشمی و احمدینژاد حضور دانشجویان بیشتر بود؛ اما چرا در دولت روحانی به اینجا رسیدهایم؟
کسانی که به هاشمی انتقاد دارند روش اقدامات او را در دهه ۷۰ مرور کنند
در ادامه این جلسه جمشید ایرانی، فعال سیاسی اصلاحطلب و دبیر کل حزب فرزندان ایرانی با بیانکه هر جامعه سیاسی بر اساس اکثریت افراد محافظهکار، اصلاحطلب و مرتجع تقسیمبندی میشود، گفت: کسانی که خواستار تغییر میباشند، اصلاحطلب میگویند و به افراد که وضع موجود را پذیرفته محافظه کار گفته میشود.
دبیرکل حزب فرزندان ایرانی در انتقاد از درک نادرست واژهای مانند اصلاحطلبی در کشور تصریح کرد: متاسفانه از کشورهای توسعه یافته ما فقط اهنگ هر مسئله را دریافت کردهایم و واژهایی که از ادبیات انان گرفتهایم را درست استفاده نمیکنیم.
ایرانی با اشاره به این نکته که در دهه ۷۰ افراد رادیکالیسم در دانشگاه به رفتار و ظاهر دانشجویان سخت میگرفتند، گفت: به دلیل این رفتارها مردم در مجلس چهارم و پنجم به سمت هاشمی اقبال پیدا کردند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در خصوص اقدامات هاشمی در دهه ۷۰ بیان داشت: او در این دوران شروع به ساختار سازی کرد در دهه اول انقلاب ساختار شکنی اتفاق افتاد؛ ما در دهه دوم انقلاب کارمان ساختار سازی بود.
دبیرکل حزب فرزندان ایرانی افزود: در آن زمان هاشمی در مجلس چهارم و پنجم در تلاش به جهت نوسازی بود و فضای رایکادلی در حال تبدیل به فضای اصلاحطلبی بود. کسانی که به هاشمی انتقاد دارند بهتر است روش اقدامات او را در دهه ۷۰ مرور کنند.
مدیران در دهه ۷۰ عرصه سیاسی در دانشگاهها را تنگ کردند
در ادامه این مناظره خاتمی در پاسخ به این سخن ایرانی گفت: با برخی از این تعابیر مخالف میباشم به این خاطه که منطق سیاسی ما با غرب متفاوت است و تعابیر آنان در ادبیات سیاسی کشور جای نمیگیرد.
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان این نکته که در دهه ۵۰ وضع اشتغال برای جوانان و رفاهی مردم بد نبود، خاطرنشان کرد: دانشجویان در رشتههای مانند پزشکی و مهندسی وارد جریان سیاسی مخالف نظام شاهی شدند، آیا آنان اصولگرا و یا اصلاحطلب بودند؟
نائب ریس جبهه پایدار خط امام و رهبری خراسان رضوی، تصریح کرد: مدیران امروز دولت روحانی همان دانشجویانی هستند که در جریان انقلاب قرا داشته و قائل به تغییر اوضاع و شرایط قبل انقلاب بودند.
این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه این مدیران در دهه ۷۰ عرصه سیاسی در دانشگاهها را تنگ کردند، خاطرنشان کرد: در این دهه جنبش دانشجویی فضایی برای سخن در دانشگاه پیدا نمیکرد، این گونه رفتار را مرتجع میگویند.
خاتمی این فعال سیاسی اصولگرا با تاکید بر این موضوع که آقایان اجازه ظهور و بروز به کسی در ان دوران را نمیدادند، گفت: نمونه بارز ان مجلس چهارم و پنجم بود، مردم نیز مجبوربودنند که به حرفهای این آقایان را عمل کنند.
وی بیان داشت: نگاه این بود که مردم جنس کوپنی تهیه کنند و جریان انقلابی در این زمان مظلوم واقع شد.
نائب ریئس جبهه خط امام و رهبری خراسان رضوی افزود: در دوره خاتمی به خاطر نگاه رادیکالیسم اقایان اصلاحات به لجن کشیده شد و نتیجه ان ظهور و بروز احمدینژاد بود.
این فعال سیاسی اصولگرا تصریح کرد: احمدینژاد از ما بود؛ اما دلیل ظهور او انسداد سیاسی در دولتهای گذشته بود.
رادیکالیسم در هیچ جامعه پذیرفتنی نیست
ایرانی در ادامه این جلسه با بیان این مطلب که رادیکالیسم در هیچ جامعه پذیرفتنی نیست، گفت: در مجلس دوم و سوم جریان انقلابی و رادیکالیسم وجود داشتند.
دبیر کل حزب فرزندان ایرانی خاطرنشان کرد: در مجلس سوم و دوم رفتار افراد رادیکالیسم تند بود و به این خاطر مورد بیمهرهایی قرار گرفتند.
وی تصریح کرد: در این دوران انمجن اسلامی نیز بازنگری در نگاه خود ایجاد کرد و آن نگاه انقلابی تبدیل به تساهل و تسامح شد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با یاداوری این نکته که در سال ۷۶ سیستم به سمت محافطهکاری پیش رفت، تصریح کرد: در دوران خاتمی گفتمانی تحت عنوان اصلاحطلبی مطرح شد.
ایرانی با انتقاد از اصولگرایان بیان داشت: دوستان واقعیت تاریخی را در نظر نگرفته و کار علمی نکردهاند. انسان بهتر است که تحول پیدا کند و شرایط روز را تغییر بدهد.