به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سرهنگ نجف حمیدزاده در تشریح شرایط ابطال کارت معافیت پزشکی گفت: در سال های اخیر برابر ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح، دارندگان کارت معافیت پزشکی در صورت بهبود کامل بیماری،می توانند با ابطال کارت معافیت پزشکی خود، برای اعزام به خدمت اقدام کنند، همچنین این افراد حق بهره مندی از سایر معافیت ها مانند، کفالت، موارد خاص و ... را نداشته و تنها باید به خدمت سربازی اعزام شوند.
وی با تاکید بر این که ابطال کارت معافیت پزشکی دارای شرط سنی است، افزود: شرط سنی ابطال کارت معافیت پزشکی برای افراد زیر دیپلم، دیپلم و فوق دیپلم حداکثر 30 سال، لیسانس حداکثر 33 سال، کارشناسی ارشد حداکثر 36 سال و دکتری حداکثر 40 سال در نظر گرفته شده است.
معاون مشمولان و امور معافیت های این سازمان در توضیح فرآیند ابطال این دسته از کارت ها بیان کرد: متقاضیان باید اصل کارت معافیت پزشکی و تعهدی مبنی بر اعزام به خدمت را به وظیفه عمومی محل اخذ معافیت پزشکی ارائه دهند.
حمید زاده اشاره کرد: پرونده متقاضی در شورای عالی پزشکی وظیفه عمومی استان محل اخذ معافیت پزشکی بررسی و در صورت احراز بهبود کامل بیماری و سلامتی فرد، پرونده به صورت متمرکز در سازمان وظیفه عمومی ناجا بررسی و در صورت تایید، کارت معافیت پزشکی آنان باطل و بدون غیبت به خدمت دوره ضرورت اعزام می شوند.
وی درباره محدودیت های اجتماعی معافیت پزشکی گفت: افراد دارای معافیت پزشکی بر اساس نوع بیماری ممکن است برای استخدام در برخی از سازمان ها با توجه به ضوابط سازمان مربوطه، دچار محدودیت شوند، همچنین این دسته از افراد در صورت ارائه درخواست اخذ گواهینامه راهنمایی و رانندگی، در مراکز معاینات تخصصی راهور نیز به منظور تایید صلاحیت، معاینه پزشکی می شوند