اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه ابتکار امروز در دومین کنفرانس بین المللی معرفی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: چین الگوی خوبی برای توسعه و حفاظت از محیط زیست نبوده و ما حداقل باید در این زمینه از اشتباهات دیگران و خودمان عبرت بگیریم.
وی با بیان اینکه فناوری از محیط زیست جدا نیست، تصریح کرد: چین رشد اقتصادی خوبی داشته و کارهای بزرگی در زمینه تحولات صنعتی و ایجاد اشتغال انجام داده و از یک کشور در حال توسعه به یک کشور قدرتمند جهان تبدیل شده است ؛ اما آن موقع در مذاکرات کیوتو در دولت اصلاحات که منجر به شکل گیری پروتکل اجرای تغییر اقلیم شد، چینی ها حاضر به امضا کردن این پروتکل نشدند و حالا شاهدیم که این کشور به یکی از کشورهای تولید کننده گازهای گلخانه ای تبدیل شده است.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اکنون چین 23 شهر فوق العاده آلوده دارد و شاخص آلودگی آنها به بالاتر از 300 می رسد، افزود: میزان شاخص آلودگی هوا در شهر پکن به 500 هم رسیده است و این نتیجه این است که چینی ها مهندسی و فناوری را از محیط زیست جدا دیده اند.
در تهران هیچ وقت به اندازه چین آلودگی نداشتیم
ابتکار با اشاره به اینکه 500 میلیون نفر در کشور چین در معرض آلودگی هوا قرار دارند، اضافه کرد: ما در تهران هیچ وقت به این میزان نرسیدیم؛ واقعیت این است که بدترین شرایط ما در بحث شاخص آلودگی هوا روی 160 بوده است.
وی خاطر نشان کرد: متوسط آلودگی هوا از سال 92 رو به کاهش بوده و این نتیجه ارتقای کیفیت سوخت، حذف بنزین پتروشیمی و کاهش گوگرد در گازوئیل از 7000ppm بوده است.
ابتکار در ادامه به برنامه های دولت برای کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نظارت جدی روی خطوط تولید خودرو داریم و هر جا که تخطی صورت می گیرد جلوی فعالیت آنها گرفته می شود.
ابتکار با بیان اینکه با رضایت رئیس جمهور اقدامات خوبی در زمینه حفاظت از محیط زیست صورت گرفته و ما تلاش کرده ایم در جمع کشورهایی مانند چین که به سلامت مردم آنها خسارت وارد شده، نیفتیم، تصریح کرد: تلاش ما این بوده است که تجربه تلخ کشورهایی هم چون چین که به سلامت مردم و هم به اقتصاد آنها خسارت وارد شده است را تکرار نکنیم.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه با توجه به سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست، در سطح سیاست گذاری ها نقشه راه برای ما تصویب شده، افزود: در برنامه های دولت نگرش به توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست وجود دارد.
ابتکار با اشاره به اینکه قانون هوای پاک آخرین مراحل تصویب را در مجلس می گذراند و دولت نیز در این زمینه برنامه های منسجم فرابخشی دارد، اضافه کرد: در حال حاضر 8 کلانشهر آلوده کشور برنامه های خاص خود را برای کاهش آلایندگی ها دارند؛ البته با کمک دانشگاه ها این برنامه ها در حال بازنگری هستند.
وی با بیان اینکه در حوزه سیاست گذاری های زیست محیطی عقب نیستیم و در این زمینه هم مشکلی نداریم، افزود: بحث ما به کار بستن روش ها و فناوری های نوین در حوزه زیست محیطی است .چون معتقدیم استفاده از فناوری های نوین می تواند در کاهش آلایندگی ها راهگشا باشد.
رئیس سازمان محیط زیست کشور اصلاح الگوی مصرف و کاهش شدت مصرف انرژی را از جمله اولویت های مطرح شده در سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در حوزه زیست محیطی عنوان کرد و افزود: متاسفانه منابع انرژی را به دلیل عدم مدیریت و ساختمان های مسکونی و اداری و به دلیل مصارف زیاد نیروگاه ها هدر می دهیم. یقینا حدود 2 میلیون مشعل و موتورخانه در خانه های تهران می تواند آلاینده باشد و بر روی کیفیت هوا اثر بگذارد.
وی با تاکید براینکه موضوع تغییر اقلیم و گرمایش زمین مسئله ای نیست که آن را نادیده بگیریم، افزود: تصویب توافق نامه پاریس توسط دولت و مجلس گام مهمی بوده است که در راستای حفاظت از محیط زیست صورت پذیرفته است.
برجام در راستای کاهش آلایندگی ها موثر بوده است
ابتکار با بیان اینکه برجام در راستای کاهش آلایندگی ها موثر بوده است، تصریح کرد: در حوزه مدیریت پسماند نیز به مدیریت سبز نیاز داریم و در این حوزه دارای عقب ماندگی زیادی هستیم.
رئیس سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه بازیافت پسماندهای صنعتی و معادن از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: در این راستا باید از فناوری های نوین استفاده کرده و پسماندها را به چرخه اقتصاد برگردانیم؛ چون امروز اقتصاد دوار مورد تاکید است.
10 میلیون موبایل پسماند داریم
وی با اشاره به اینکه در این سال ها 10 میلیون موبایل پسماند خواهیم داشت، تصریح کرد: باید این تعداد گوشی موبایل را بازیافت کرده و آنها را به چرخه اقتصاد بازگردانیم.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با اشاره به اینکه در حوزه فناوری های نوین دو برنامه داشته ایم، تصریح کرد: هم چنین استارت آپ های سبز را در این حوزه مورد توجه قرار داده و صندوق ملی محیط زیست ایران که به عنوان شتاب دهنده فناوری سبز محسوب می شود را نیز داریم.
ابتکار در پایان خاطر نشان کرد: نمایشگاه بین المللی محیط زیست اسفند ماه امسال در کشورمان برگزار می شود و این نمایشگاه فرصت خوبی برای تبادل تجربیات و آشنایی با فناوری های نوین در حوزه محیط زیست است.
خوش میگذره؟
مگه برجام چیزی هم ازش مونده ؟
هی خدا.........