اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری امروز در دومین کنفرانس بین المللی مهندسی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، گفت: جوانانی که در شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها فعالیت می کنند هیچ کدام بچه پولدار نبودند، بلکه همه آنها از زیر زمین ها توانسته اند توان خود را در این عرصه به منصه ظهور برسانند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک استارتاپ در کشورمان وجود دارد که فقط یک رقیب در آسیا دارد و این استارتاپ به زودی در حوزه صادرات نیز فعال می شود. همچنین هزاران استارتاپ در سطح کشور فعال هستند که به عنوان نمونه تنها ۴ مورد از آنها هر کدام در سال بالای ۳۰۰۰ میلیارد تومان فروش دارند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان کم کم در حال ورود به بورس هستند، افزود: منبعی که برای سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان نیاز است، عقل است و این شرکت ها به منابع مالی نیاز ندارند.
ستاری بیان کرد: واقعیت این است که مردمی کردن اقتصاد و تحقق اقتصاد مقاومتی تنها با توسعه شرکت های دانش بنیان محقق می شود.
وی با بیان اینکه امروز دیگر نمی توانیم از طریق دودکش ها برای جوانان اشتغال ایجاد کنیم، تصریح کرد: قرار بود دولت با ایجاد خط لوله اتیلن غرب وپتروشیمی ها برای جوانان اشتغال ایجاد کند، اما واقعیت این است که اگر رانت دولت نباشد، این شرکت ها تعطیل می شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: روزی تصورمان این بود که با احداث شرکت آلومینیوم المهدی در کشور تحول ایجاد می شود، اما حالا به خاطر بدهی های بانکی و مشکلاتی که این صنعت دارد، دنبال واگذاری آن هستیم.
ستاری با بیان اینکه نوع نگرش به ایجاد اشتغال در کشور اشتباه بوده و شرایط را درست ندیده ایم، افزود: امروز استارتاپ ها و شرکت های دانش بنیان سیستم سنتی صنعت کشور را به چالش کشیده اند؛ البته باید بگوییم که دادن وام به این شرکت ها یک نوع خیانت است. واقعیت این است که شرکت های پویا با دادن وام راه نمی افتند.
وی با بیان اینکه استارتاپ ها خدمات خود را با امنیت و کیفیت بالا ارائه کرده و می توانند در بهبود کیفیت زندگی ما نقش بسزایی ایفا کنند، تصریح کرد: این شرکت ها از فضای کسب و کار و تکنولوژی بیرون آمده اند و در نتیجه می توانند موجب ایجاد تحول شوند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه یکی از شرکت های دانش بنیان کشور در حوزه نانو بر روی حذف فلزات سنگین از آب کار می کند، خاطرنشان کرد: این شرکت ابتدا از حذف آرسنیک و سرب شروع کرد ،اما حالا با توجه به اینکه آب شرق تهران شدیدا نیترات دارد، قراردادی در راستای حذف نیترات با این شرکت منعقد کرده است.
ستاری با بیان اینکه هیچ کدام از تکنولوژی های شرکت های دانش بنیان در ساختار دولتی پیش نمی روند، خاطرنشان کرد: دولت نمی تواند مشکل آلودگی هوا را درست کند . واقعیت این است که همه باید در کشور درگیر این مسئله شوند.
وی تصریح کرد: زمانی که شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها بتوانند درآمد یک راننده تاکسی را در سال تضمین کنند، قطعا آن راننده تاکسی خودش اقدام به تعویض خودرویش خواهد کرد و این در کاهش آلودگی اثرگذار است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با اشاره به اینکه توسعه اصفهان در دهه 60 فوق العاده بوده اما امروز این استان به سومین استان کشور از لحاظ بیکاری تبدیل شده است، چون امروز صنعت به کار رفته در آن قدیمی است، بیان کرد: امروز نمی توانیم یک متر مکعب آب در این استان مصرف کنیم. واقعیت این است که دیگر از دودکش ها شغل بیرون نمی آید و این فکر دیگر قدیمی است.
ستاری اضافه کرد: بسیاری از پروژه هایی که در کشور استارت زده می شود و دولت هم پشت آنهاست، برای افراد تحصیلکرده شغل ایجاد نمی کند.
وی با بیان اینکه ما آمادگی داریم که جوانان موفق در استارتاپ ها را به صنعت معرفی کنیم، اضافه کرد: جوان ما درس نمی خواند که برای پیدا کردن شغل پیش دیگران گردن کج کند؛ در حقیقت جوان تحصیلکرده ما باید یک فارغ التحصیل کارآفرین باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان به دنبال چیزی جز دادن فضا و حق تنفس به شرکت های دانش بنیان نیست، بیان کرد: من همواره به اقتصاد نفتی کشورمان تاخته ام؛ چون قبل از اینکه نفت وارد اقتصاد کشور شود، ما یک تمدن پیشرفته بودیم و تجارت و کارآفرینی داشتیم. واقعیت این است که با پول نفت تمام سابقه خود را نابود کرده ایم؛ از این رو ضرورت دارد که به سنت های خود برگردیم.
وی گفت: تمام نهادهایی که برای ایجاد محیط کسب و کار در کشور درست شده اند، برعکس آن عمل کرده اند.
از آن میزان بودجه ای که در اختیار شماست بفرمایید که چقدرش در اختیار نخبگان، تسهیلات و حمایت های مربوط به آنهاست و چقدرش مربوط به بودجه اداری و کارکنان خرج می شود؟ لطفا شفاف سازی بفرمایید.