اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معصومه ابتکار امروز در حاشیه دومین کنفرانس معرفی و تکنولوژی های سبز برای آینده پایدار در دانشگاه امیرکبیر در جمع خبرنگاران گفت: در سال جاری 231 روز هوای پاک و سالم داشته ایم که تعداد این روزها در سال 92، تعداد 176 روز بوده است. در سال جاری در تهران ۱۵ روز هوای پاک و ۲۱۶ روز هوای سالم داشتهایم؛ که در مجموع ۲۳۱ روز میشود؛ البته در سال 95 نسبت به سال گذشته پیشرفت داشته ایم که در حال حاضر آمار آن را ندارم.
وی با بیان اینکه کیفیت هوا از سال 92 بهتر شده است، تصریح کرد: در اکثر کلان شهرها وضعیت هوا رو به بهبود بوده و تعداد روزهای پاک و سالم به صورت پلکانی بین 2 تا 3 برابر افزایش یافته و این روند با اجرای برنامه های کاهش آلودگی هوا ادامه دارد و قطعا شاهد بهبود کیفیت هوا خواهیم بود.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: مسئله کاهش آلودگی هوا تدریجی است و مطمئنا ناگهانی اتفاق نخواهد افتاد و نمی توانیم بگوییم به طور ناگهانی هوای پاک داشته باشیم.
ابتکار اضافه کرد: در شرایطی که در شهرهای بزرگ با تعداد زیادی خودروی فرسوده و فعالیت های صنعتی گسترده مواجه هستیم، قطعا کاهش آلودگی هوا نیازمند برنامه است و خوشبختانه دولت یازدهم نیز در این زمینه بسیار جدی بوده و برنامه ها هم پیشرفت داشته است و این برنامه ها ادامه هم دارند.
وی با اشاره به اینکه قانون هوای پاک برای تصویب در مجلس قرار دارد، تصریح کرد: در این قانون به بحث استاندارد بودن خودروها، استاندارد صنایع، استاندارد حمل و نقل عمومی و توسعه این بخش، همکاری بین بخشی، معاینه فنی، کاهش زمان معاینه فنی و اجباری کردن آن برای همه خودروها، مسئله گرد و غبار و استفاده از فناوری های روز توجه شده است. این قانون یک قانون روزآمد است و امیدواریم که هرچه زودتر در مجلس تصویب شود؛ البته ما هم آمادگی کامل برای اجرای آن را داریم.
ابتکار با اشاره به اثر برجام در مسائل حوزه محیط زیست تصریح کرد: برجام از این جهت که فضا را برای مبادلات فنی، آموزش و استفاده از تجربیات جهانی فراهم کرده، موثر بوده است و ما حالا شرایط خیلی بهتری را در این حوزه داریم و امیدواریم که در قالب تفاهمات مختلفی که با کشورهای صنعتی در حوزه زیست محیطی انجام می دهیم، بتوانیم فناوری ها و تجربیات علمی را به کشور انتقال دهیم؛ البته در این زمینه تلاش هایی نیز کردیم و گام های خوبی هم برداشته شده است.
وی با بیان اینکه لازمه افزایش روزهای هوای پاک و سالم این است که همه دستگاه ها به وظایف خود به خوبی عمل کنند، تصریح کرد: تکالیف و هدف گذاری ها برای تمام وزارتخانه ها مشخص شده؛ از طرفی مشارکت مردم نیز در راستای کاهش آلودگی هوا بسیار موثر است . به عنوان نمونه یکی از کمک هایی که مردم می توانند در این راستا انجام دهند، انجام به موقع معاینه خودرو و عدم استفاده از خودروهای شخصی است.
معاون رئیس جمهور گفت: با اجرای سامانه یکپارچه معاینه فنی، همه خودروها از جهت داشتن معاینه فنی مخصوصا در کلان شهر تهران و دیگر کلان شهرها کنترل خواهند شد و البته در این راستا با کمک راهبر ناجا سعی می کنیم که نظارت بیشتری را بر روی خودروها و کاهش آلایندگی آنها انجام دهیم.
ابتکار با تاکید بر اینکه شهرداری ها نیز باید همکاری لازم را در جهت کاهش آلایندگی هوا در کلان شهرها داشته باشند، تصریح کرد: توسعه و بحث حمل و نقل عمومی ساماندهی خودروهای سنگین و استفاده از فیلترهای دوده برای اتوبوس های گازوئیلی از جمله وظایفی است که شهرداری تهران باید به آن عمل کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همکاری های خوبی با وزارت نفت داشته ایم، تصریح کرد: وظیفه ما یک وظیفه نظارتی است.
رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه اخیرا براساس مصوبه دولت، استانداردهای زیست محیطی مربوط به خروجی صنایع ارتقا یافته است، خاطرنشان کرد: همه صنایع از جمله پتروشیمی ها مکلفند که استانداردهای زیست محیطی نوین را اجرایی کنند.
وی با بیان اینکه برنامه مشترکی را با وزارت نفت خصوصا در عسلویه داریم، خاطرنشان کرد: با ابلاغ وزیر نفت اجرای مدیریت محیط زیست در بخش های مختلف عسلویه در حال اجراست و خوشبختانه رویکردها هم در این زمینه قابل قبول بوده است.