بيش از يک ميليون نفر از جمعيت کشور ناقل ويروس هپاتيت B هستند
محسن نصيري طوسي در گفتوگو با خبرنگار «شبکه خبردانشجو» در بندرعباس، اظهار داشت: هپاتيت B يک عفونت ويروسي حاد و مهم است که ميتواند به صورت مزمن، کبد و ساير ارگان هاي حياتي بدن را گرفتار کند و باعث نارسايي کبد و حتي سرطان کبد شود.
وي تصريح كرد: در اين راستا انجام آزمايش براي عوامل عفوني مزمن، پيشگيري جهت انتقال به ديگران، استفاده از واکسن هپاتيت B، پرهيز از مصرف الکل و رفتارهاي پرخطر ضروري است.
رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه با اشاره به همه گيري هپاتيت C در جهان بيان داشت: سه درصد کل جمعيت دنيا به اين ويروس آلوده هستند.
نصيري طوسي آمار مبتلايان به هپاتيت C در ايران را 350هزار نفر ذکر کرد و افزود: بيشتر مبتلايان به هپاتيت C هيچ علامتي ندارند و برخي از بيماران نيز علائم عمومي عفونت ويروسي را نشان ميدهند که مي توان به خستگي، دل درد، درد عضلاني، تهوع و بي اشتهايي اشاره کرد، ولي در موارد پيشرفته، علائم نارسايي كبدي به صورت تورم شكم و اندام ها، يرقان و خونريزي هاي گوارشي بروز مي كند.
وي خاطرنشان کرد: هپاتيت C هميشه به درمان نياز ندارد و درمان بستگي به نوع بيماري، نوع ويروس، ميزان تخريب کبدي و وضعيت عمومي سلامت دارد.
رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: داروهايي که براي درمان اين بيماري تجويز مي شود، گرانقيمت و داراي عوارض جانبي هستند، بنابراين براي همه مفيد نيستند.
نصيري طوسي در بخش ديگري از سخنان خود به همه گيري کبد چرب که همه گيري وسيع و غيرعفوني نيز است، اشاره و تصريح کرد: حدود يک چهارم جمعيت يعني حدود 17ميليون نفر داراي نوعي مشکل سندرم متابوليک هستند.
اين مدرس دانشگاه تهران در ادامه يادآور شد: از اين تعداد، پنج ميليون نفر به التهاب مزمن کبدي و در نتيجه به مشکلات سندرم متابوليک مبتلا هستند.
رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه علل بيماري فقط ويروسي نيست و فقط يک درصد آن ويروسي است، خاطرنشان کرد: کبد چرب، بيماري هاي عروقي کبد، بيماري هاي ژنتيکي و افت شديد فشار خون از جمله مواردي است که باعث التهاب کبدي مي شوند.
نصيري طوسي در ادامه اظهار داشت: با توجه به ابتلاي هفت ميليون نفر به اين بيماري، آموزش پيشگيري مهم ترين راه جلوگيري در بحث موارد عفوني و غير عفوني و همه گيري برای نسل هاي بعدي است که در اين راستا نقش صدا و سيما و کليه رسانه هاي مکتوب و غير مکتوب تاثیرگذارند.
وي يادآور شد: با وجود پيشرفت تکنولوژي، بيماران مبتلا به هپاتيت، امروز می توانند بدون نياز به مسافرت و صرف هزينه هاي گزاف با روش ارتباطي Telemedicin در جهت ارتقاي سطح سلامت و آشنايي با نحوه مصرف داروها، از افزايش اين بيماري جلوگيري کنند.
رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه به افتتاح کلينيک هپاتيت در بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس به عنوان يک ضرورت اشاره کرد و افزود: از اين پس ثبت آمار و اسامي بيماران هپاتيتي کشور به صورت شبکه اي خواهد شد و بيماران و پزشکان مي توانند مشکلات و سوالات درماني خود را از طريق شبکه جويا شوند.
نصيري طوسي در پايان خاطرنشان کرد: دانشگاه شهيد بهشتي در راستاي کنترل اين بيماري و آموزش هاي همگاني، فعاليت هاي زيادي در حال انجام داده است که اميدواريم راه اندازي کلينيک هاي درماني در سراسر بيمارستان هاي کشور افزايش يابد و با شبکه اي کردن و ارتباط از راه دور، متخصصان با يکديگر و بيماران با متخصصان خود در تعامل باشند تا مشکلات اين دسته از بيماران مرتفع شود./انتهای پیام/