کد خبر:۵۷۷۸۲
رئيس مرکز هپاتيت علوم پزشکي تهران:

بيش از يک ميليون نفر از جمعيت کشور ناقل ويروس هپاتيت B هستند

رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به اينکه يک سوم جمعيت جهان با ويروس هپاتيت B تماس داشته‌اند، آمار مبتلايان در کشور را يک ميليون و 400 هزار تا دو ميليون نفر اعلام کرد.

محسن نصيري طوسي در گفت‌وگو با خبرنگار «شبکه خبردانشجو» در بندرعباس، اظهار داشت: هپاتيت B يک عفونت ويروسي حاد و مهم است که مي‌تواند به صورت مزمن، کبد و ساير ارگان هاي حياتي بدن را گرفتار کند و باعث نارسايي کبد و حتي سرطان کبد شود.

وي تصريح كرد: در اين راستا انجام آزمايش براي عوامل عفوني مزمن، پيشگيري جهت انتقال به ديگران، استفاده از واکسن هپاتيت B، پرهيز از مصرف الکل و رفتارهاي پرخطر ضروري است.

رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه با اشاره به همه گيري هپاتيت C در جهان بيان داشت: سه درصد کل جمعيت دنيا به اين ويروس آلوده هستند.

نصيري طوسي آمار مبتلايان به هپاتيت C در ايران را 350هزار نفر ذکر کرد و افزود: بيشتر مبتلايان به هپاتيت C هيچ علامتي ندارند و برخي از بيماران نيز علائم عمومي عفونت ويروسي را نشان مي‏دهند که مي توان به خستگي، دل درد، درد عضلاني، تهوع و بي اشتهايي اشاره کرد، ولي در موارد پيشرفته، علائم نارسايي كبدي به صورت تورم شكم و اندام ها، يرقان و خونريزي هاي گوارشي بروز مي كند.

وي خاطرنشان کرد: هپاتيت C هميشه به درمان نياز ندارد و درمان بستگي به نوع بيماري، نوع ويروس، ميزان تخريب کبدي و وضعيت عمومي سلامت دارد.

رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران ادامه داد: داروهايي که براي درمان اين بيماري تجويز مي شود، گرانقيمت و داراي عوارض جانبي هستند، بنابراين براي همه مفيد نيستند.

نصيري طوسي در بخش ديگري از سخنان خود به همه گيري کبد چرب که همه گيري وسيع و غيرعفوني نيز است، اشاره و تصريح کرد: حدود يک چهارم جمعيت يعني حدود 17ميليون نفر داراي نوعي مشکل سندرم متابوليک هستند.

اين مدرس دانشگاه تهران در ادامه يادآور شد: از اين تعداد، پنج ميليون نفر به التهاب مزمن کبدي و در نتيجه به مشکلات سندرم متابوليک مبتلا هستند.

رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه علل بيماري فقط ويروسي نيست و فقط يک درصد آن ويروسي است، خاطرنشان کرد: کبد چرب، بيماري هاي عروقي کبد، بيماري هاي ژنتيکي و افت شديد فشار خون از جمله مواردي است که باعث التهاب کبدي مي شوند.

نصيري طوسي در ادامه اظهار داشت: با توجه به ابتلاي هفت ميليون نفر به اين بيماري، آموزش پيشگيري مهم ترين راه جلوگيري در بحث موارد عفوني و غير عفوني و همه گيري برای نسل هاي بعدي است که در اين راستا نقش صدا و سيما و کليه رسانه هاي مکتوب و غير مکتوب تاثیرگذارند.

وي يادآور شد: با وجود  پيشرفت تکنولوژي، بيماران مبتلا به هپاتيت، امروز می توانند بدون نياز به مسافرت و صرف هزينه هاي گزاف با روش ارتباطي Telemedicin در جهت ارتقاي سطح سلامت و آشنايي با نحوه مصرف داروها، از افزايش اين بيماري جلوگيري کنند.

رئيس مرکز هپاتيت و پيوند کبد دانشگاه علوم پزشکي تهران در ادامه به افتتاح کلينيک هپاتيت در بيمارستان شهيد محمدي بندرعباس به عنوان يک ضرورت اشاره کرد و افزود: از اين پس ثبت آمار و اسامي بيماران هپاتيتي کشور به صورت شبکه اي خواهد شد و بيماران و پزشکان مي توانند مشکلات و سوالات درماني خود را از طريق شبکه جويا شوند.

نصيري طوسي در پايان خاطرنشان کرد: دانشگاه شهيد بهشتي در راستاي کنترل اين بيماري و آموزش هاي همگاني، فعاليت هاي زيادي در حال انجام داده است که اميدواريم راه اندازي کلينيک هاي درماني در سراسر بيمارستان هاي کشور افزايش يابد و با شبکه اي کردن و ارتباط از راه دور، متخصصان با يکديگر و بيماران با متخصصان خود در تعامل باشند تا مشکلات اين دسته از بيماران مرتفع شود./انتهای پیام/

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار