حمید دباشی، استاد ایرانی دانشگاه کلمبیای آمریکا در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو درباره نگاه جامعه آمریکا به سیاستهای ضد اسلامی ترامپ گفت: برخى از كسانى كه به ترامپ رأى دادهاند، با اين سياستها موافقند ولى اكثريت قاطع مردم آمريكا و حتى بسيارى از مقامات رسمى مثل شهردارهاى شهرهاى بزرگ و فرمانداران ايالات به شدت با آنها مخالفند و بر عليه اين تصميمها از طريق تظاهرات گسترده و طرق قانونى مخالفت ميكنند.
وی افزود: همين ديشب هزاران نفر از مردم شهر نيويورك به فرودگاه رفتند و به نفع مهاجران و آوارگان تظاهرات كردند. برخى وكلاى مدافع حقوق شهروندى دولت ترامپ را به دادگاه فدرال ايالت نيويورك در منطقه بروكلين بردند و يك قاضى شجاع به نفع آنها رأى داد و مهاجرانى را كه پليس فرودگاه دستگير كرده بودآازاد كردند.
این استاد ایرانی دانشگاه کلمبیا درباره ادامه این سیاستها در آمریکا اضافه کرد: خصومت ترامپ و دولت پوپوليستى او برضد مهاجران، مسلمانان، زنان و بسيارى ديگر از اقشار اسيب پذير جامعه ادامه خواهد داشت. البته مبارزه گسترده مردم بر عليه ترامپ افزایش مییابد.
وی در ادامه افزود: نظر من در درجه اول مسئولان در ايران بايد به بازسازى گسترده دانشگاههاى خود ايران همت كنند. از سوی دیگر بسيارى دانشگاهها در كانادا، آمريكاى لاتين، هند، استراليا، ژاپن و اروپا و حتی برخى كشورهاى عرب در بسيارى از رشتهها هيچ دست كمى از آمريكا ندارند. دانشجويان ايران بايد با چشم بازتر و تحقيق بيشتر دانشگاه خود را انتخاب کنند.
دباشی درباره واکنش مناسب دانشگاههای ایران هم اظهار داشت: دانشگاههای ایران باید تا حد ممکن خودکفا شوند و استفاده از فنآوریهای روز و برگزار کردن سمینارهای اینترنتی را در دستور کار خود قرار دهند.
حمید دباشی چندی پیش در یادداشتی برای سایت شبکه خبری cnn نسبت به قانون ضد مهاجرت اعتراض کرده بود. وی در این یادداشت اوضاع اینروزهای دانشجویان ایرانی را با دوران دانشجویی خودش در زمان پرزیدنت کارتر مقایسه کرده و گفته بود: «آن روزها هم به علت دستوری که کارتر صادر کرده بود، دانشجویان ایرانی اگر از خاک آمریکا خارج میشدند، دیگر نمیتوانستند برگردند. برای همین من از 1979 به بعد نتوانستم به ایران سفر کنم تا آنکه در 1981 خبر درگذشت مادرم را شنیدم. بدتر از همه آنکه به علت همان قوانین حتی نتوانستم در تشییع جنازه وی شرکت کنم.»