به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، امیر حسین جمشیدی مدیر کل نظارت بر فرآوردههای طبیعی، سنتی مکمل سازمان غذا و دارو، با بیان اینکه فرآوردههای طب سنتی ایران به فرآورده هایی اطلاق میشود که در نسخههای پزشکان قدیم ایران وجود داشته و با سازوکار طب سنتی سازگار است، اظهار کرد: طب سنتی، طبی اخلاطی محسوب میشود که بر مبنای یک سری تفکرات دیگر نسبت به طب رایج به بیمار، بیماری و داروی تجویزی مینگرد و مکانیسم های خاص خود را دارا است.
وی ادامه داد: این فرآوردهها در کتابهای طب سنتی ما همچون سکنجبین عنصلی یا جوارش کمونی به صورت متواتر آمدهاند.
جمشیدی افزود: فرآوردههای طبیعی فرآوردههایی هستند که ماده موثر آنها مشتق از طبیعت مثل گیاهی، حیوان یا حتی معدن است و چنانچه بخواهیم برای هر یک مصداقی بیاوریم میتوانیم به انواع شربتهای سرفه و پمادهای ضد التهابی که در بازار وجود دارند تحت نام فرآوردههای گیاهی اشاره کنیم.
وی این پمادها را شامل پمادهای تولید شده از نیش زنبور عسل به عنوان فراوردههای حیوانی و در نمکهایی خاص در فرمولاسیونها استفاده میشوند؛ را تحت نام فرآوردههای معدنی عنوان کرد.
وی تصریح کرد: داروهای طبیعی به چند طریق مشابه خارجی از کشور پیشرو در زمینه داروسازی یا فرآورده زیربنای طب سنتی مجوز میگیرند.
جمشیدی ادامه داد: نوع دوم لزوما ممکن است بر مبنای اصول طب سنتی ساخته نشده باشد برای مثال در طب سنتی نعنا برای نفخ مناسب است، حال اگر فردی فرآوردهای با فرم های جدید داروسازی و با مقدار مصرف مشخصی از نعنا میسازد و با کاربردی دیگر معرفی میکند هم ذیل این این دسته قرار میگیرد حتی ممکن است بر فرآورده طبیعی کارهای بالینی انجام گیرد و به این صورت معرفی شود.
مدیر کل نظارت بر فرآورده های طبیعی، سنتی مکمل سازمان غذا و دارو، بیان کرد: فرآوردههای طبیعی میتوانند بر مبنای تحقیقات جدید هم تولید شوند و حتی بر مبنای اقداماتی که در کشورهای معتبر دیگر مجوز گرفته صورت پذیرد اما الگوی فراورده طب سنتی همان 24 کتاب مرجع طب سنتی است که وزارتخانه مشخص کرده است و خارج از آن هیچ فراوردهای نمیتواند مجوز بگیرد.
جمشیدی در بخش دیگری گفت: مکملهای تغذیهای همان طور که از عنوانشان بر میآید یا در بدن تولید میشوند یا از طریق تغذیه به بدن میرسند مثل انواع ویتامین ها، انواع مینرالها و مخلوط اینها آنقدر برای بدن ضرورت دارد که در صورت فقدان هرکدامشان سیستم ارگانیک بدن دچار نقصان میشوند.
وی در ادامه اضافه کرد: هر کدام از این مقولهها از نظر ضوابطی که در وزارت بهداشت وجود دارد، عرضه متفاوت و دستورالعملهای خاص خود را دارد کما اینکه توزیع و تجویز آن ها نیز با یکدیگر تفاوت دارند.
جمشیدی در پایان خاطرنشان کرد: فهرست فرآوردههای داری مجوز، در تارنمای سازمان غذا و دارو، بخش اداره کل فرآورده های طبیعی، سنتی مکمل وجود قابل رویت برای عموم است.