اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، میرزا بیگی امروز در مراسم تقدیر از 200 پرستار نمونه مشهد که در تالار این سینا دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، در جمع پرستاران مشهد به مشکلات حوزه پرستاری اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هر پرستار به ازای چهار پرستار دیگر در بیمارستانهای دولتی کار میکند که این تعداد کافی نیست.
وی با بیان این که وزارت بهداشت در جهت حل کمبود نیروی پرستاری در کشور 40 هزار دانشجوی سال آخر را به کار گرفته است، تصریح کرد: علاوه بر این تعداد16 هزار پرستار و ۵۰۰۰ نیروی جایگزین مرخصی زایمان به کار گرفته است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، افزود: همچنین 11هزار پرستار در این چند سال نیز استخدام دولتی شدند.
میرزابیگی با بیان این مطلب که وزارت بهداشت ظرفیت دانشکدههای پرستاری را برای پذیرش دانشجو دو برابر کرده است، گفت: در حال حاضر در این دانشکدهها 60 هزار دانشجو در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل میباشند و همچنین 10 هزار پرستار غیر حرفهای نیز در بخش نهادهای عمومی در حال آموزش میباشند.
وی افزود: البته باید عنوان شود که یک چهارم پرستاران بیمارستان ها حرفهای و یک سوم کمک پرستار میباشند که مدرک تحصیلی آنان دیپلم است و یکسال دوره دیدهاند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، تاکید کرد: البته این تعداد نیروی پرستار به کار گرفته شده با توجه به توسعه تختهای بیمارستانی در طرح تحول نظام سلامت کافی نیست.
میرزابیگی در خصوص نظام پرداخت پرستاران، خاطرنشان کرد: تا زمانی که نظام پرداخت حوزه پرستاری بر اساس واحد خدمات باشد، پرداختها عادلانه صورت نمیگیرد، بنابراین باید به سمت خرید نظام خدمت برویم و این مشکل را حل کنیم.
معاون پرستاری وزیر بهداشت در ادامه با انتقاد از اینکه کارانه با تاخیر هفت ماهه به پرستاران پرداخت میشود، تصریح کرد: 9 درصد از منابع پرداخت کارانه به غیرپزشکان نیز اختصاص یافته و بر این اساس هم تعداد کارانه بگیران و هم مقدار کارانه افزوده شده است.
معاون پرستاری وزیر بهداشت شورای عالی بیمه در خصوص اجرایی نکردن تعرفه های پرستاری مورد نقد قرار داد و گفت: این تعرفه فقط در دولت یازدهم سه بار به شورای عالی بیمه رفت، در حال حاضر سیستم بیمه در زمینه تعرفههای خوب کار نمیکند.
وی در ضمن سخنان خود به پروانه صلاحیت حرفهای پرستارای اشاره و خاطرنشان کرد: به مناسبت روز پرستار 10 هزار پرستار در کشور این پروانه را دریافت کردهاند.
میرزا بیگی با بیان این موضوع که وزارت بهداشت سطح بندی خدمات و مهارت پرستاری را به صورت زیر بنایی انجام داده است، بیان داشت: خدمات پرستاری به دو سطح حرفهای و غیر حرفهای تبدیل کرده است.
وی افزود: منظور از سطح حرفهای پرستاران متخصص و کارشناس میباشند و سطح غیر حرفهای پرستاران غیر دانشگاهی که مراقبتهای اولیه را انجام میدهند، هستند.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، بر نقش تاثیرگذار مدیر پرستاری در بیمارستانها تاکید کرد و گفت: اکنون 14 هزار مدیر پرستاری در کشور وجود دارد که پرستاران را در لایههای مختلف بخش های دولتی و غیر دولتی اداره میکنند.
وی در ادامه یکی از مشکلات حوزه پرستاری را شکاف بالینیسازی با آموزش پرستاری دانست و خاطرنشان کرد: به منظور حل این مشکل آیین نامه بالینی سازی و آموزش پرستاری را تصویب و ابلاغ کردهایم.
معاون پرستاری وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت همچنین آیین نامه جذب هیئت علمی بالینی را ابلاغ کرده است و اکنون 1500 عضو هیئت علمی برای 181 دانشکده پرستاری داریم.