به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو محسنیبندپی در همایش ملی مناسبسازی اماکن و معابر گفت: سازمان بهداشت جهانی به حضور 15 درصد معلولان در جوامع اشاره میکند، این در حالی است که پیشبینیهای ما نشان میدهد که تنها 2 تا 2.5درصد افراد جامعه ایرانی نیازمند حمایت و خدمات توانبخشی هستند.
وی با اشاره به اینکه باید در برنامههای مناسبسازی شرایط حضور این قشر را در جامعه فراهم کنیم گفت: قطعا باید برای نابینایان و ناشنوایان نیز مناسبسازیها رعایت شود تا آنها بتوانند با رفع محدودیتها و تسهیل شرایط ارتباطی در محیطهای اجتماعی حاضر شوند.
محسنیبندپی افزود: باید به افرادی که به علت بیماری یا سایر موارد در دوره زمانی مشخصی دچار محدودیتهای جسمانی میشوند نیز توجه کنیم.
وی یکی از شاخصهای توسعه یافتگی را مناسبسازی دانست و گفت: سازمان بهزیستی «سامانه معبر» را به تازگی ایجاد کرده تا معلولان، سالمندان و افرادی که دارای محدودیتهای حرکتی هستند، در صورت مشاهده مشکل در تردد خود با این سامانه اطلاع دهند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه سوم توسعه گفت: در این برنامه آمده که ظرف دو سال، مناسبسازیها در ساختمان ها، اماکن عمومی و دولتی، فرودگاهها و غیره انجام شود که نشده تا جایی که در برنامه پنجم توسعه مجدد بر آن تاکید کردیم و اکنون با وجود داشتن قانون برنامههای توسعه و همچنین تصویبنامه هیات وزیران در سال گذشته و قانون حمایت از حقوق معلولان که بر مناسبسازی تاکید دارند، باز هم نتوانستیم در این حوزه موفق عمل کنیم.
وی افزود: بنابارین طی 2 دهه فعالیت کشور در حوزه مناسبسازی فقط 20 درصد توانستیم موفق عمل کنیم و در این حوزه بسیار کند هستیم.