اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، کاظم زنده دل امروز در همایش ثبت بیماریها که توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد در خصوص برنامه ثبت بیماریها، گفت: به نظر من ثبت بیماریها یک سیستم با ساختار سازمانی است و صرفا یک بانک جمع آوری اطلاعات نیست.
وی تصریح کرد: سیستم ثبت اطلاعات بیماران با بخش بالینی، مدیریت و مردم در تعامل است و باعث میشود تحقیقات کاربردی در کشور توسعه پیدا کند و به طور مستقیم مشکلات بخشهای بالینی، علوم پایه و بهداشت را حل میکند.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: نقش فرد در توسعه تحقیقات انکار ناپذیر است و تحقیقاتی که از این طریق به دست میآید مورد توجه کارشناسان است چون این تحقیقات پیوستگی دارد.
مسئول ثبت بیماریها در وزارت بهداشت افزود: این ثبت منجر به تشکیل شبکههای تحقیقاتی میشود و باعث میشود که برنامههای مراکز کوچک و مراکز استانی با هم همکاری داشته باشند.
زنده دل تصریح کرد: در این دولت موفق شدیم که بیش از 50 برنامه ثبت بیماری در کشور شروع کنیم؛ اما دانشگاهها برنامههای متعدد دیگری در این خصوص آغاز کردهاند و این به این معنا است که آمار ثبت بیماریها بیشتر از 50 است.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای اینکه اطلاعات سیستم ثبت دچار آفت نشود بهتر است برنامههایی از هم اکنون جهت بهره برداری از این اطلاعات داشته باشیم.
وی در ضمن سخنان خود در خصوص وضعیت ثبت اطلاعات بیماران در کشور، تصریح کرد: برنامه ثبت بیماری به عنوان یک برنامه جدید در این دولت کلید خورده است و مورد حمایت ویژه مسئولان قرار گرفته است.
زنده دل با اشاره به اینکه این برنامه به منظور ثبت اطلاعات شرایط بهداشتی و درمانی بیماران است، گفت: اطلاعات ثبت شده را قادریم تبدیل به شواهدی کنیم و از این شواهد در جهت بهبود بیماری، کیفیت ارائه خدمات و تصمیم گیری در سطح کلان کشور و دانشگاه استفاده کنیم.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: بیشتر کشورهای پیشرفته سیستم ثبت بیماری را دارند و این امر در کشور ما به صورت محدود انجام میشد و سازمان یافته نبود.
زنده دل افزود: ایران جزء معدود کشورهای در حال توسعه است که این برنامه را در اولویت خود قرار داده است.
وی خاطرنشان کرد: از تحقیقاتی که از نتیجه اطلاعات سیستم ثبت منتشر میشود میتوانیم در مقالات مورد استفاده قرار دهیم و رتبههای پژوهشی را حفظ و توسعه دهیم.
مشاور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در طی سه سال گذشته 50 برنامه ملی و استانی را مورد حمایت قرار دادهایم و پروتکلهایی در اختیار دانشگاهها قرار داده شده که آنها نیز مورد حمایت قرار میگیرند.
وی در خصوص اهداف برگزاری اولین کنگره ثبت بیماریها در مشهد، گفت: این کنگره در جهت توانمندسازی محققان بوده که به اهداف مورد نظر در سیستم ثبت برسیم. همچنین این کنگره دانشجویان و متخصصان کشوری را کنار هم قرار داده تا در خصوص این برنامه با یکدیگر تبادل تجربه داشته باشند.