کد خبر:۵۸۹۳۷۴
در نشست «آب و زندگی» مطرح شد:

امروز با ورشکستگی آب مواجه هستیم/ ما با بدخیمی آب مواجهیم و نه بحران آب

نشست «آب و زندگی» تحت عنوان «تدبیر آب خراسان رضوی» امروز با حضور جمعی از مسئولان خراسان رضوی، اساتید و جمعی از دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در دانشکده کشاورزی این دانشگاه برگزار شد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، محمد اعلایی امروز در نخستین همایش ملی آب تحت عنوان «تدبیر آب خراسان رضوی» که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به این نکته که پدرمان از حدود هشت هزار سال پیش آب را کالا می‌دانستند؛ اما ما از سال 36 به بعد به این رسیدیم که آب کالا نیست!!!.

 

وی با بیان این مطلب که کشورهای غربی از حدود چند سال پیش به این رسیدند که آب کالاست، افزود: عدم توجه به اقتصاد آب، مدیریت آب و مالکیت آب و عدم توجه فرهنگ آب از جمله نکاتی است که باعث شده با معضل آب مواجه باشیم.

 

قائم مقام آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: شما نمی‌توانید بین اقتصاد آب و مدیریت دولتی تعریفی ایجاد کنید. زمانی که از مالکیت دولتی سخن به میان می‌آید یعنی اقتصاد آب را کنار گذاشته‌ایم.

 

اعلایی تاکید کرد: در قرآن بسیار به آب توجه شده؛ اما از اهمیت طلا سخن به میان نیامده و این در حالی است که ما طلا را مورد توجه قرار داده و آب را رها کرده‌ایم.

 

وی با یادآوری این موضوع که امروز با ورشکستگی آب مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: میلیاردها تومان برای بهره وری از آب هزینه کرده‌ایم تا امروز با این بحران مواجه شویم.

 

قائم مقام آب منطقه‌ای خراسان رضوی تاکید کرد: بر این باورم که چنانچه آب را اسراف نکنیم و در بخش‌های شرب، خدمات، صنعت و کشاورزی به درستی مصرف کنیم مشکلات حل خواهند شد.

 

اعلایی با تاکید بر این موضوع که همه ما در ایجاد این مشکل دخیل هستیم، تصریح کرد: حاکمیت هم قبل و هم بعد از انقلاب برنامه مدونی برای آب نداشته است.

 

وی ضمن یادآوری این مطلب که جمعیت مشهد بر اساس استانداردهای منطقی به 600 هزار نفر برسد، ادامه داد: دانشگاه‌ها، حوزه های علمیه، قوه قضائیه، ادارات و مردم همه در ایجاد این معضل دخیل هستند.

 

قائم مقام آب منطقه‌ای خراسان رضوی بر وجود تشکل‌های مردمی و قانون جهت رفع مشکلات آب تاکید کرد.

 

ما با بدخیمی آب مواجهیم نه بحران آب

 

در ادامه این نشست کامران داوری، عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که برای حل بحران آب باید به مباحث کوتاه، میان و بلند مدت توجه کنیم، بیان داشت: مشکل و نگرانی ما این است که در دراز مدت از هر محلی برای تامین آب تلاش نشود شاید بتوان امروز این اقدام را مرتکب شد؛ اما در دراز مدت این امکان نخواهد بود؛ چراکه میزان آب زیر زمینی افت خواهد کرد.

 

وی اضافه کرد: ما با وضعیتی وخیم و شاید با یک وضعیت بد خیم مواجه هستیم و نه بحران؛ چراکه وضعیت بحرانی حل و فصل خواهد شد.

 

عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به این موضوع که سال‌هاست برای سفره های آب زیر زمینی هزینه می‌شود؛ اما تاکنون نتوانسته‌ایم برداشت از آب‌های یر زمینی را معکوس کنیم، تصریح کرد: انتقال آب عالی است؛ اما تجمعات و تعارضات و مشکلات اقتصادی را چندین برابر خواهد کرد، بنابراین در یک نگاه جامع باید آن را بررسی کرد.

 

داوری توجه به جامع نگری در شناخت، یکپارچگی در تصمیم گیری، بهره وری و توجه به اقتصاد، آینده پژوهی و مشارکت مردمی از جمله نکاتی دانست که چنانچه مورد توجه قرار گیرد مشکل آب تا حدودی رفع خواهد شد.

 

وی یکی از مقصرین بحران آب را دانشگاه‌ها دانست.

 

سهم آب فضای سبز مشهد از دشت مشهد تنها 2 درصد است

 

سلطان احمدی، مدیریت تامین و توزیع منابع آب سازمان پارک‌ها و فضای سبزهای مشهد در ادامه از شهرداری بیان کرد: به جهت تکالیفی که در ستاد بحران شهرداری داریم موظف به اجرای آنان هستیم.

 

وی با اشاره به این موضوع که دشت مشهد یک میلیارد 400 میلیون متر مکعب برداشت دارد که از این بین سهم فضای شهر مشهد به دو درصد هم نمی‌رسد، بیان داشت: ما در خصوص زندگی سه میلیون نفر در شهر که در مجاورت دود هستند باید بتوانیم بخشی از اکسیژن آنان را تامین کنیم.

 

مدیریت تامین و توزیع منابع آب سازمان پارک‌ها و فضای سبزهای مشهد ادامه داد: ما بحران را شناخته‌ایم و همه با مشکلات مربوط به آب آشنا هستیم؛ اما آنچه که دارای اهمیت است راه‌های برون رفت از این معضل است.

 

سلطان احمدی در پایان گفت: برخی می‌گویند چراکه آستان قدس تصمیم گرفته بخشی از فضای سبز خود را به ساخت ساختمان بپردازد و این در حالی است که کاربری این زمین‌‌ها از همان ابتدا تجاری و اداری بوده؛ اما به دلیل این‌که زمین خود را از تصرف حفظ کند در آنجا درختکاری کرد و امروز تصمیم گرفته که کاربری اصلی را به آن‌ بازگرداند، بنابراین نام نمی‌توانیم ادعای قانونی آنان را زیر سوال ببریم.

 

وقتی مدیریت‌های شهری در حد کارتن پت و مت می‌شود

 

در بخش دیگری از این نشست برخی از حضار به مشکلات موجود در کشف رود تاکید و تصریح کردند: متاسفانه ما با کارتن پت و مت مواجهیم و نه مدیریت مناسبت.

 

وی تاکید کرد: متاسفانه ما به دانشجویان خود مدیریت صحیحی را نمی‌آموزیم و این می‌شود که وقتی به مدیریت می‌رسند نمی‌دانند که باید چه کنند و این‌گونه می‌شود که امروز با مشکلات عدیده‌ای در بخش آب و آلودگی مواجه هستیم.

 

وی از این‌که نماینده استانداری در این جمع شرکت ندارد تا دغدغه‌ها را گوش کند اعتراض کرد و گفت: استانداری نماینده دولت در استان است، چرا در جلسه شب گذشته و امروز حضور نداشتند تا این دغدغه‌ها را به آنان گوشزد کنیم؟!.

 

چرا  استاندار در این جمع حضور ندارد؟

 

وی با طرح این پرسش که یعنی استاندار نیم ساعت برای این جلسه فرصت ندارد؟، تصریح کرد: این حق مردم است وقتی که می‌بینیم کشاورز ما بیش از اندازه پروانه آب مصرف می‌کند و باید جلوی او گرفته شود؛ اما نمی‌شود.

 

او خاطرنشان کرد: این‌که بگوییم مردم مقصر هستند مشکلی را حل نمی‌کند، پس وظیفه مسئولان چه می‌شود، ایا مسئولان هیچ تعهد و مسئولیتی در این بین ندارند؟.

 

وی یادآور شد: ما باید مدل جدید مدیریتی را آغاز کنیم نه این‌که مدام در این جلسات شرکت و عنوان کنیم که با بحران آب مواجه هستیم، با این مدل مدیریتی مشکلات همچنان باقی خواهند ماند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار