اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ذوالفقار یزدان مهر، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران گفت: صندوق رفاه دانشجویان در سال 95 با ارتقای خدمات رسانی، تحول بسیار خوبی در دانشگاه ها ایجاد کرد و برنامه ها در حوزه خدمات رفاهی ارتقا پیدا کرد .با اینکه امسال سال کمبود بودجه بود، اما کمک هایی که به دانشگاه ها داشتیم، باعث افزایش رفاه دانشجویان و آرامش در دانشگاه ها شد.
وی افزود: در سال جاری توانستیم به صد درصد نیاز دانشجویان که واجد شرایط دریافت انواع وام ها بودند، پاسخ بگوییم؛ به غیر از وام شهریه که از طریق درآمدهای اختصاصی، پوشش حداکثری داشتیم، توانستیم در 21 نوع وام در سال جاری جمع زیادی از دانشجویان را پوشش دهیم.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص وام ویژه دکتری گفت: این وام از مهر ماه اجرایی شد و به هر دانشجوی روزانه غیر بورسیه و یا بورسیه هایی که جایابی نشده بودند و پایان نامه های کاربردی داشتند، ماهانه 650 هزار تومان و در مجموع هر سال دو میلیون و 250 هزار تومان پرداخت شد. به سایر دانشجویان نیز یک میلیون و 950 هزار تومان وام ویژه دکتری اعطا شد.
یزدان مهر اضافه کرد: در مرحله اول 12 هزار و 500 دانشجو برای وام ویژه دکتری ثبت نام کردند که 24 میلیارد تومان پرداخت کردیم و تا 12 اسفند نیز 14 هزار دانشجو ثبت نام کردند که تا هفته پیش 30 میلیارد تومان به این دانشجویان پرداخت شد.
وی یادآور شد: در مجموع در سال 95، مقدار 60 میلیارد تومان وام ویژه دکتری پرداخت کردیم.
یزدان مهر در خصوص اختصاص وام به هر دانشجوی دکتری گفت: هر دانشجوی دکتری از آغاز دوره تحصیلی تا پایان 34 میلیون تومان وام دریافت می کند. بودجه ای که به این دانشجویان اختصاص داده شده 110 میلیارد تومان است که به دانشجویان روزانه بورسیه و غیر بورسیه جایابی نشده اختصاص داده می شود.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم به اجرای طرح نشاط در خوابگاه ها اشاره کرد و گفت: در راستای این طرح 100 خوابگاه به اتاق تن درستی و سلامت مجهز شدند که این 100 خوابگاه مربوط به 75 دانشگاه است و بقیه دانشگاه ها نیز در سال آینده به این امکانات مجهز می شوند.
وی از صنعتی شدن آشپزخانه های دانشگاه ها در سال جاری خبر داد و گفت: اعتبارات مناسبی برای آشپزخانه های دانشگاه ها اختصاص دادیم که از حالت سنتی به صنعتی تبدیل شد . همچنین رستوران های آزاد دانشجویی در دانشگاه ها ایجاد کردیم تا دانشجویان بتوانند غذاهای متنوع در دانشگاه ها سرو کنند.
یزدان مهر از رتبه بندی خوابگاه ها خبر داد و گفت: خوابگاه ها به پنج سطح رتبه بندی شدند که 64 خوابگاه در رتبه پنج بودند و توانستیم همه آنها را ارتقا دهیم. در سال 96 نیز خوابگاه های رتبه ۴ ارتقا پیدا خواهند کرد.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در خصوص ایمن سازی خوابگاه ها گفت: بحث ایمن سازی خوابگاه ها و مقاوم سازی را در دستور کار داریم که حداقل امکانات لازم برای این امر اختصاص داده شد وبا کمک صندوق، ایمنی خوابگاه ها تامین می شود؛ که این طرح نیز از سال آینده اجرایی خواهد شد.
وی از درآمد اختصاصی صندوق رفاه در سال 95 به 380 میلیارد تومان اشاره کرد و گفت: در سال 95 توانستیم از 260 میلیارد تومان درآمد صندوق که طبق مصوبه هیئت امنا در نظر گرفته شد، به 380 میلیارد تومان برسیم.
یزدان مهر افزود: سعی کردیم مدیریت مشارکتی مبتنی بر دانایی محوری را در دانشگاه ها اجرایی کنیم و سعی شده که تعامل موثری با دانشگاه ها داشته باشیم تا بتوانیم صندوق رفاه را بهتر مدیریت کنیم. در طول دو سال اخیر 120 بازدید داشتیم و طرح حمایت پیشگیرانه را برای دانشگاه ها اجرایی کردیم.
وی از ایجاد کمیته نظارت بر خوابگاه های غیر دولتی در سال جاری خبر داد و گفت: خوابگاه های غیر دولتی با دستورالعمل وزیر علوم زیر نظر شورای نظارت و ارزیابی بر خوابگاه های غیردولتی مجوز تاسیس می گیرند؛ که در آن در 31 استان این شورا تشکیل شده و این خوابگاه ها نیز ساماندهی شدند و مشکلات آنها نیز کاهش پیدا کرده است.