اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
صفرپور، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفت: طرز فکر دولت یازدهم برای اداره کشور ناکارآمد بوده؛ چرا که این دولت بهبود وضعیت معیشت مردم را به کوتاه آمدن از مواضع انقلابی گره زد و این رویکرد دولت در این چهار سال نشان داد کهاین رویه غلط بوده است؛ واقعیت این است که این دولت در برخی جاها با کوتاه آمدن از مواضع انقلابی، استقلال کشور را هم زیر سوال برد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر گفت: با توجه به ناکارآمدی طرز فکر دولت برای بهبود وضعیت معیشت، می توان گفت که تنها طرز فکر مفید برای اداره کشور، طرز فکر مبتنی بر اقتصاد مقاومتی است یعنی همان چیزی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کرده اند، اما متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته است.
صفرپور با بیان اینکه جمهوری اسلامی همواره بر تعاملات بین المللی و پرهیز از دشمنی با حکومت های مشروع و قانونی تاکید داشته، افزود: ما هیچ مشکلی با تلاش های دولت یازدهم برای تقویت تعاملات بین المللی نداریم، اما موضوعی که بر روی آن بحث است، مسئله وابستگی است. ما از این مسئله نگرانیم که البته این رویه در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم نتیجه نداد.
وی اظهار کرد: وضعیت مطلوب برای ما این است که رئیس جمهوری روی کار بیاید که در مسیر آرمان های انقلاب حرکت کرده و شعارهایش در چارچوب شعارهای امام و انقلاب باشد و از طرفی برنامه ریزی دقیقی برای اتکا به ظرفیت های داخلی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی ارائه دهد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی با شیوه دولت یازدهم و ابلاغ بخشنامه و دستور اجرا نمی شود، گفت: اینکه دولت در پاسخ به اینکه در خصوص وضعیت اقتصادی چه کرده، بگوید که ما به ارگان هایمان بخش نامه کرده ایم تا بر این مبنا حرکت کنند، قطعا مشکلات کشور را حل نمی کند. باید طرز تفکر اقتصاد مقاومتی بین مسئولین ما رواج پیدا کند؛ اما اینکه مدیران حقوق نجومی بگیرند و بعد به عنوان ذخیره انقلاب از آنها تعبیر شود این یعنی مسئولان طرز تفکر اقتصاد مقاومتی را نفهمیدند.
صفرپور در ادامه ضمن اشاره به عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی گفت: دولت یازدهم تمام تمرکز خود را بر روی بحث مذاکرات هسته ای و برجام گذاشت و به طور کامل در این زمینه مانور داد؛ تا اینکه به هر نحوی که بود برجام صورت گرفت. در رابطه با برجام صحبت های مختلفی شده، اما رئیس جمهور صحبت های جالبی داشتند؛ اینکه برجام آن چیزی که مورد انتظار طرفین بود را محقق نکرد.
وی با بیان اینکه نیروهای دلسوز انقلاب همواره معتقد بوده اند که برجام خسارت محضی برای کشور در زمینه های مختلف اعم از اقتصادی، امنیتی و سیاست خارجی بوده است، اضافه کرد: ما برجام را یک قرارداد مضر برای کشور می دانیم؛ به عنوان نمونه انتظار دولت از برجام این بود که موجب گشایش اقتصادی در کشور شود، درحالی که می بینیم رئیس بانک مرکزی در خصوص نتایج برجام می گوید این توافق حداقل چیزهایی که می توانست داشته باشد را نداشت.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با اشاره به اینکه نتیجه تعطیلی تاسیسات هسته ای و پرکردن قلب رآکتور هسته ای اراک این بود که چند فروند هواپیمای ایرباس مرجوعی به کشورمان داده اند، گفت: این در حالی بود که دولت گشایش های اقتصادی و حتی آب خوردن مردم را به برجام مربوط کرد. در هر حال با این رویه دولت، مردم انتظار داشتند که اثرات مثبت برجام را ببینند، اما با تمدید تحریم ها و تشدید فشارهای سیاسی توسط آمریکا آن انتظاراتی که دولت برای مردم ایجاد کرده بود را برآورده نکرد و در واقع این دولت بود که خسارت دید.
صفرپور با بیان اینکه یکی دیگر از وعدهای رئیس جمهور این بود که عزت و اعتبار را به پاسپورت ایرانی بازگرداند، اضافه کرد: علی رغم اینکه دولت و دستگاه دیپلماسی کشورمان دیپلماسی لبخند را در پیش گرفتند و وزیر امور خارجه کشورمان با وزیر امور خارجه سابق آمریکا دست داد و قدم زد، اما در نهایت نتیجه این شد که ایرانی ها نمی توانند به آمریکا بروند.
وی با اشاره به مناقشه بین ترکیه و هلند بیان کرد: دولت ترکیه به دلیل اینکه هلندی ها اجازه ورود هواپیمای وزیر امور خارجه این کشور را نداند، مواضع قاطعانه ای را اتخاذ کردند اما ما چنین رویه ای را هیچ گاه از سوی دولت یازدهم شاهد نبوده ایم ؛ به گونه ای که دولت در قضایای مختلف مانند فاجعه منا و اهانت هایی که سعودی ها و حتی دیگر کشورهای کوچک کردند، منفعلانه عمل کرد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه در مجموع می توان گفت که تعامل سازنده دولت یازدهم با کشورهای خارجی هیچ نتیجه ای برای کشورمان در برنداشته است، گفت: دولت با شعار بهبود وضعیت اقتصادی مردم روی کار آمد و رئیس جمهور در مناظره هایی که داشت، مدعی این می شد که وضعیت کشور به شدت افتضاح است و دولت باید این وضعیت را بهبود ببخشد. در واقع روحانی معتقد بود که نباید با آمار و ارقام حرف زد ؛ بلکه خود مردم باید قضاوت کنند و با این حال امروز در اواخر عمر دولت یازدهم آن چیزی مردم قضاوت می کنند، این است که بیکاری افزایش پیدا کرده و بنگاه های تولیدی و کارخانجات کشورمان مانند ارج یکی پس از دیگری ورشکست می شوند.
صفرپور با اشاره به اینکه واردات از کشور چین در این سه سال 3.5 میلیارد دلار بوده، تصریح کرد: روحانی در شعارهای انتخاباتی خود می گفت که ما در دولت قبل برای چینی ها و کره ای ها کار تولید کردیم، در حالی که در همین دولت بیشترین واردات را از کشور چین داشته ایم.
وی افزود: یکی دیگر از وعده های دولت برداشتن موانع تولید بوده است و با این حال یقینا یکی از ملزومات برداشتن موانع تولید این است که جلوی واردات برخی کالاها گرفته شود ،اما امروز بر اساس آمارهای موجود شاهد واردات پوشاک از ترکیه هستیم، در حالی که ظرفیت و توانمندی تولید پوشاک در کشورمان وجود دارد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه دولت بجای اینکه توان خود را صرف برداشتن موانع تولید در واحدهای تولید کند توانش را صرف واردات کرد، گفت: وضعیت واحدهای تولیدی در کشورمان روزبه روز وخیم تر می شود.
صفرپور اظهار کرد: دولت می توانست با تمرکز بر جذب سرمایه های داخلی، حمایت از بخش خصوصی و کمک به واحدهای تولیدی کوچک نقش به سزایی در رونق بخشیدن به اقتصاد و جلوگیری از رکود اقتصادی ایفا کند، اما غفلت کرد.
وی بیان کرد: با وجود اینکه در کشورمان ظرفیت تولید بهترین میوه ها وجود دارد، اما باز هم شاهدیم که دولت به جای حمایت از محصولات باغی، اقدام به واردات میوه می کند. در هر حال این روال می تواند به ظرفیت های تولیدی کشورمان آسیب وارد کند.