به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دوم آوریل، 13 فروردین، روزجهانی اوتیسم (اختلال در دَرخودماندِگی) است. این روز با شعار «پیش به سوی استقلال و خود انگیزی» معرفی میشود.
اوتیسم را نوعی اختلال در رشد عنوان میکنند که مربوط به رفتارها و روابط اجتماعی است و اختلال در برقراری ارتباط، هسته اصلی اختلال اوتیسم محسوب میشود.
در مواردی، خودآزاری و پرخاش نیز در برخی از مبتلایان به اوتیسم به چشم میخورد و این افراد به طور معمول رفتار تکراری مانند پرش یا دست زدن را دوست دارند، به دیگران پاسخهای غیر معمول میدهند، به اشیا تعلق خاطر دارند و در برابر تغییرات ایستادگی نشان میدهند؛ ضمن اینکه برخی از مبتلایان به اوتیسم در زمینه حواس پنجگانه نیز حساسیتهای غیرمعمول دارند.
جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی، در این زمینه میگوید: مشابه سایر کشورهای دنیا از هر 67 کودکی که متولد میشود، یک کودک مبتلا به اوتیسم است و لازم است که سازمانهای بیمهگر، نیازهای حمایتی، درمانی و توانبخشی این بیماران را در نظر بگیرند و به این حوزه وارد شوند.
رنگ اوتیسم آبی است و هر ساله به مناسبت این روز، بسیاری از ساختمانهای مهم دنیا مثل هتلها، سالنهای ورزشی، سالنهای کنسرت، موزهها، پلها و فروشگاههای خردهفروشی در برابر چشم هزاران نفر به رنگ آبی درمیآید، تا هم یادمانی از افراد مبتلا به اوتیسم باشد و هم نوید آگاهی اختلالات طیف اوتیسم را برای همگان به همراه بیاورد.