به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید محسن طباطبایی مزدابادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره به انتشار گزارش ملی حادثه پلاسکو گفت: این مدل گزارش ها در بسیاری از کشورهای جهان مطرح است، برای مثال پس از سونامی در سال 2011 در ژاپن و آتش سوزی در نیروگاه اتمی گزارشی در 220 صفحه در ارزیابی این رویداد تدوین شد.
وی گزارش آتش سوزی فورت مکموری در آلبرتای کانادا در سال گذشته میلادی را نیز از دیگر گزارش های ملی درباره سوانح اعلام کرد و افزود: در این رویداد منطقه ای با وسعت چهارصد مایل مربع دچار حریق شد و 44 هزار شغل تحت تاثیر قرار گرفت.
کارشناس ارشد مسائل شهری با بیان اینکه در این مدل گزارش ها کانون بحث آینده نگری و مرور مباحث برای پیشگری است و نه مقصریابی افزود: برخلاف گزارش های استاندارد، گزارشی که در زمینه پلاسکو منتشر شده است بیش از توجه به آینده متمرکز بر گذشته و مقصریابی است.
مدیرمسئول فصلنامه علمی پژوهشی اقتصاد و مدیریت شهری با تاکید بر اینکه تحلیل خطاهای رخ داده و اشکالات موجود در راهبرهای مدیریتی افراد یا سازمانها چنانچه با هدف بهبود و اصلاح باشد، مفید است، ادامه داد: با این حال در این قصوریابی نیز نگاه باید به سمت آینده باشد چرا که هدف از تهیه این دست گزارش ها محکوم کردن فرد، نهاد و ارگانی نیست.
طباطبایی گزارش سال 2015 دپارتمان آتشنشانی ایالاتمتحده را یکی از نمونه های این دست گزارش ها خواند و افزود: در این گزارش اشاره شده که در این سال یک میلیون و 345 هزار و 500 آتش نشانی در این کشور روی داده که 3 هزار و 280 نفر در پی آن کشته شده اند.
وی ادامه داد: در این گزارش درصد تلفات هر آتش سوزی مشخص شده که بر اساس آن 60 درصد مرگ و میرها بر اساس آتش سوی خانگی بوده و لذا دولت طرحی برای کاهش این دست حریق ها ارائه کرده است.
نائب رئیس انجمن علمی اقتصاد شهری ایران در پایان تاکید کرد: به نظر من منطق گزارش نویسی در باره حادثه پلاسکو ناصحیح بوده و همین باعث شده تا محورهای اساسی و اصلی در این بین مغفول ماند.
منبع:وطن امروز