اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان در آستانه دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در بیانیه ای اعلام کرد: هیچ فرد، گروه یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از آزادی، به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشهای وارد کند.
متن بیانیه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
متأسفانه گروهی به دنبال سیاست زدگی و گروهی به دنبال سیاست زدایی، دائم با تبدیل فضای فرهنگی کشور به سکوت مرداب گونه یا «تلاطم گرداب وار، می خواهند تا در این بلبشو، فقط صاحبان قدرت و ثروت و تریبون، بتوانند تأثیرگذار و جریانساز باشند و سطح تفکر اجتماعی را پائین آورده و همه فرصت ملی را هدر دهند و اعصاب ملت را بفرسایند و درگیری های غلط و منحط قبیله ای یا فرهنگ فاسد بیگانه را رواج دهند و در نتیجه صاحبان خرد و احساس، ساکت و مسکوت بمانند و صاحبدلان و خردمندان، برکنار و در حاشیه مانده و منزوی، خسته و فراموش شوند.
در چنین فضایی، جامعه به جلو نخواهد رفت و دعواها، تکراری و ثابت و سطحی و نازل می شود، هیچ فکری تولید و حرف تازه ای گفته نمی شود، عده ای مدام خود را تکرار می کنند و عده ای دیگر تنها غرب را ترجمه می کنند و جامعه و حکومت نیز. که تابع نخبگان خویشاند، دچار انفعال و عقبگرد می شوند (مقام معظم رهبری) پاسخ به نامه جمعی از دانش آموختگان و پژوهشگران حوزه علمیه در مورد کرسی های نظریه پردازی ۱۶ / ۱۱ / ۸۱ ) به یقین یکی از مهمترین وقایع پیش روی انقلاب اسلامی، انتخاباتی است که در پایان اردیبهشت ماه امسال رقم خواهد خورد.
انتخابات و حضور پرشکوه مردم در آن، مظهر اراده ملی و نماد مردم سالاری دینی است.
انتخابات هم اکنون مهمترین مجرای حضور اراده و فکر مردم در حاکمیت جمهوری اسلامی است و از آنجا که در این برهه حساس، مردم در معرض یک انتخاب بزرگ واقع می شوند، بستری مناسب برای رشد تفکر جامعه فراهم می شود؛ بنابراین با نگریستن به انتخابات از این منظر و توجه به تجربیات سال های گذشته، ضروری است مسئولین، فعالین فرهنگی و دانشجویان دانشگاه، برای تحقق رشد فکری – سیاسی مردم، نکات زیر را در تصمیم گیری ها و فعالیت های خود رعایت کنند:
۱. همانطور که اشاره شد، رشد و ارتقای فکری جامعه باید یکی از مهمترین اولویت های فعالیت های همه تشکل ها و مسئولین قرار گیرد و هر اقدامی که جامعه را از این رشد و تعالی محروم کند مذموم و ناصواب است. قطعا ایجاد فضای آزاداندیشی، تبادل نظر و گفتگو، مهمترین بسترها برای نیل به هدف فوق می باشد، ولی متأسفانه تحملِ حرفِ مخالف و میدان دادنِ به افکار متفاوت و به رسمیت شناختن این تفاوت ها، روحیه ایست که کمتر در مشی و عملکرد برخی دیده می شود. عملکردی که با مشی مقام معظم رهبری هم سازگاری چندانی ندارد، همانگونه که در بیانات ۱۴ خرداد ۱۳۹۰ اگر بخواهیم به نام «تأکید می کنند که انقلابیگری و رفتار انقلابی، امنیت را از بخشی از مردم جامعه و کشورمان سلب کنیم، از خط امام منحرف شده ایم... اگر عنوان مجرمانه ای نباشد، کسی است که نمی خواهد براندازی کند، نمی خواهد خیانت کند، نمی خواهد دستور دشمن را در کشور اجرا کند و گویا این» اما با سلیقه سیاسی ما، با مذاق سیاسی ما مخالف است، ما نمی توانیم امنیت را از او دریغ بداریم، عدالت را دریغ بداریم جریانات بیشتر از امام و رهبری دغدغه امنیت و حفاظت از نظام را دارند.
به راستی چنین منشی، نتیجه ای جز توقفِ حرکت و تعالی واقعی جمهوری اسلامی و تهی شدن آن از مغز و بنمایه اصلی اش ندارد، هرچند که نیت ها مثبت و به ظاهر به مصلحت نظام باشد. با این توضیحات، بسیج دانشجویی مخالفت صریح خود را نسبت به اینگونه برخوردها -که مانع جریان فکر در جامعه اند- اعلام می دارد و بیانات مقام معظم رهبری و نظرِ صریحِ قانون اساسیِ جمهوری اسلامی، به عنوان بالاترین سند مدیریتی کشور، نسبت در جمهوری اسلامی «به مسئله آزادی را پشتوانه نظر و عقیده خود می داند؛ چنانکه در اصل دهم از قانون اساسی آمده است ایران، آزادی و استقلال و وحدت و تمامیت اراضی کشور از یکدیگر تفکیک ناپذیرند و حفظ آنها وظیفه دولت و آحاد ملت است.
هیچ فرد یا گروه یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از آزادی، به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشه ای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی های مشروع را، هرچند با وضع». قوانین و مقررات، سلب کند.
۲. اما نگرانی بعدی سیاست زدگی و پیاده رو احزاب شدنِ دانشگاه است؛ چرا که همواره گروهی هستند که با ایجاد فضای احساسی، سیاسی کاری و فعالیت های حزبی فرصت تفکر را از جامعه سلب می کنند، گویی تمایل ندارند مردم آنگونه که باید، سهم اراده واقعی در حرکت جمهوری اسلامی داشته باشند و در تلاش هستند تا مسئله های جامعه در سطوح پایین و در حد درگیری های سیاسی رایج باقی بماند.
امید است تشکل های دانشجویی به هیچ عنوان خود را در معرض دست اندازی احزاب و قدرت های سیاسی قرار ندهند و اهداف و غرایز سیاسی و حزبی را جایگزین آرمان خواهی و نشاط مخصوص دوران دانشجویی نکنند؛ چراکه احزاب و جریانات در طلب قدرت، کاری جز سوءاستفاده از همه فرصت ها در راستای اهداف خود ندارند.
البته مسئولین نیز نباید اجازه طرح مسائلی که مانع اعتلای فکری جامعه متناسب با آرمان های اسلامی و انقلابی می شود، بدهند و با به بهانه آزادیِ بیان، نباید میدان را برای طرحِ هر نوع مسئله ای در دانشگاه باز گذارند. ولنگاری، آزادی، نظر به تفاوت همچنین نباید به بهانه آزادی و ایجاد فضای نشاط، با تجویز برگزاری جلسات و برنامه های نامتعارف که بعضا با اصول اسلامی تضاد قطعی دارند، باعث تقلیل صورت مسئله های دانشگاه شوند.
از دانشجویان و فعالین فرهنگی دانشگاه هم انتظار می رود برای ایجاد نشاط حقیقی و نه کاذب و زودگذر، در جهت رشد اندیشه و ایجاد فضای آزاداندیشی در دانشگاه گام بردارند.
۳. از سوی دیگر در صحنه سیاسیِ دانشگاه و کشور همیشه با جریاناتی مواجه بودیم که با دست گرفتنِ علم آزادی خواهی و آزادی بیان و با تعریفی که خودشان از آزادی دارند، سعی در شوراندن جامعه و بر هم ریختن آرامش آن دارند، دامن زدن به اینگونه فعالیت ها، در نهایت نتیجه ای همانند فتنه ۸۸ خواهد داشت که در آن عده ای کشور را تا لبه پرتگاه پیش بردند.
آنچه که واضح است، این است که مسئولین باید از بروز چنین اتفاقات تلخی در آینده جلوگیری کرده و با عاملان این وقایع برخور قاطع کنند؛ چرا که امنیت و آرامش در جامعه، لازمه شکل گیری تفکر و ایجاد فضای آزاداندیشی در آن است. با این اوصاف و با اشراف به موانع مذکور، گویی برای نیل به اهداف فوق، انقلاب اسلامی به نسل جدیدی از نخبگان و تصمیم گیران نیاز دارد و دانشگاه به عنوان نهادی که انتظار می رود نخبگان و آینده سازان جامعه در بستر آن تربیت یابند، باید همه امکانات و قوای خود را در راستای تحقق این هدف به کار گیرد و جامعه دانشگاهی را به سمت مطلوب حرکت دهد و این نیز محقق نمی شود مگر با همراهی و خودآگاهی تمام اعضای خانواده دانشگاه صنعتی اصفهان.
والسلام علی من التبع الهدی
بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان