اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی جعفریان در نشست خبری هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران که صبح امروز در ساختمان ستادی این دانشگاه برگزار شد، گفت: تاکنون در حوزه سلامت مسیر سخت و پرفراز و نشیبی طی شده، چرا که برنامه ای ملی در این حوزه اجرا شد و نگاه سیاست گذاران و ارائه کنندگان خدمت به موضوع سلامت تغییر کرد و این اتفاق مهمی بود.
وی با بیان اینکه در قالب طرح تحول نظام سلامت اعلام کردیم که باید استانداردهای جدیدی برای بیماران تعیین و رعایت شود، ادامه داد: به عنوان مثال در حوزه قیمت گذاری دارو و تجهیزات پزشکی، تهیه لوازم و تجهیزات مورد نیاز بیماران در بیمارستان ها بهبود هتلینگ و خدمات بستری از جمله این استانداردها بوده است. در عین حال این اقدامات در جهت هدفی جدی تر یعنی ارتقای کیفیت خدمات در بخش درمان بوده است. در گام بعد طرح تحول در حوزه بهداشت هم آغاز شد تا بتوانیم شبکه بهداشتی را در سطح شهرهای مختلف تکمیل کنیم. حال عده ای انتقاد می کردند که چرا در طرح تحول توجهی به حوزه بهداشت نشده، این در حالی است که ما توانسته ایم بخش زیادی از شبکه بهداشتی را تکمیل کنیم و علاوه بر اقداماتی که در حوزه درمان، بهداشت، غذا و دارو انجام شد، در حوزه آموزشی نیز شاهد کارهای مهمی بوده ایم.
جعفریان تاکید کرد: علی رغم اقدامات بسیار جدی که در قالب طرح تحول نظام سلامت در کشور انجام شده است، اما هنوز با کمبودهای جدی به ویژه در حوزه نیروی انسانی مواجهیم. متاسفانه شاهد یک عقب افتادگی 20 ساله در حوزه سلامت بودیم که قسمتی از آن در طرح تحول نظام سلامت رفع شد. همچنین ما در زمینه جذب پزشک نسبتا خوب عمل کرده ایم به طوری که در حال حاضر 1090 پزشک در مجموعه بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران فعالیت می کنند، ولی هنوز در کادر پرستاری این اتفاق نیفتاده و با وجود اینکه 1000 نیروی پرستار در بیمارستان های دانشگاه اضافه کردیم، اما هنوز میزان پرستاران ما نسبت به خدماتی که ارائه می شود، خوب نیست و تعداد پرستار ما به ازای هر تخت 1/1 است. البته این مشکل بیشتر در تهران وجود دارد و در کل کشور به میزان کمتری دیده می شود.
جعفریان با بیان اینکه هنوز تعهد دولت در حوزه استخدام پرستار محقق نشده، گفت: بنابراین ما برای جبران کمبود نیروی پرستار با استفاده از ظرفیت ها و درآمد اختصاصی دانشگاه پرستار جذب می کنیم و حقوق این افراد را از محل درآمد اختصاصی دانشگاه پرداخت می کنیم؛ اما باید توجه کرد که این کار منجر به ایجاد مشکل در گردش مالی بیمارستان ها می شود. اینکه وزیر بهداشت می گوید ما 100 هزار نفر کمبود نیرو در حوزه بستری داریم، درست است و باید تمهیدی برای جبران این کمبود اندیشیده شود.
وی ادامه داد: البته ما قبول داریم که بار درمان روی آموزش فشار می آورد، اما برای کاهش این فشار تعدادی پزشک به کادر درمانی بیمارستان ها اضافه کردیم تا فشار ناشی از افزایش ارائه خدمات را از روی سیستم آموزشی برداریم و فرایندهایمان نشان می دهد که در این دوره چهار ساله افت آموزشی نداشتیم.
جعفریان به پیشنهاداتی که مبنی بر کاهش تعرفه های پزشکی 96 مطرح شده، اشاره کرد و گفت: کاهش تعرفه منطقی نیست. متاسفانه ما برای تعرفه های پزشکی از سال 93 نمودار می کشیم و می گوییم تعرفه های پزشکی سه برابر شدهاند؛ این در حالی است که ما باید از سال 59 تاکنون وضعیت تعرفه ها را نشان دهیم تا ببینیم که عدم رشد تعرفه ها چه بلایی بر سر بهداشت و درمان کشور آورده است. با این تعرفه ای که برخی از دوستان می گویند مناسب است، اقتصاد درمان دچار مشکل می شود و حتی برای بخش خصوصی و بیمارستان های خصوصی هم سودی در پی ندارد. برای کنترل هزینه ها هم باید بسته خدمتی درست کنیم. باید بدانیم که در هیچ کشوری همه خدمات تحت پوشش بیمه های پایه قرار ندارند بلکه سطح مشخصی از خدمات را با بیمه پایه به مردم ارائه می دهند و این اتفاق در کشور ما نیز باید بیفتد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: کاهش تعرفه ها یعنی اینکه بهداشت و درمان را به وضعیت نامناسبی که در گذشته داشت برمی گردانیم یعنی وضع به جایی می رسد تا بیمارستان ها مجبور شوند از مردم پول بگیرند. این موضوعی است که قبل از طرح تحول نظام سلامت هم وجود داشت و شاهد بودیم که مردم در بیمارستان ها 30 تا 40 درصد پول را از جیب شان می دادند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: طرح تحول سلامت یک کار بی سابقه در سی سال گذشته است که البته اشکالاتی هم دارد ولی بدون شک این نوع ارائه خدمت شایسته است و در حال حاضر مردم نگرانی مالی در معالجه و مراجعه به بیمارستان های دولتی ندارند.