به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری امیر مسعودشهرامیان قائم مقام سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ظهر امروز شنبه ۲۳ اردیبهشت و در آخرین روز برگزاری این نمایشگاه در شهر آفتاب برگزار شد.
شهرامیان نمره عملکرد نمایشگاه را به رغم برخی کاستیها مطلوب و کارنامه آن را موفق ارزیابی و ابراز امیدواری کرد و اظهار داشت: این نمایشگاه در دورههای بعدی، قدم های رو به جلوی بیشتری بردارد.
وی یکی از بخشهای موفق نمایشگاه کتاب را بخش بینالملل عنوان کرد و یادآور شد: با وجود کشور مهمان ویژه (ایتالیا) و شهر مهمان ویژه (استانبول) که به صورت آبرومندانه در نمایشگاه حضور پیدا کرده بودند و همچنین هیأت های مختلفی که از نقاط مختلف جهان از جمله آلمان، چین و اتریش و... به نمایشگاه آمده بودند، بخش بینالملل، نمره قبولی گرفت.
شهرامیان درباره ارزیابیاش در مورد نمایشگاه امسال بعد از واسپاری امور اجرایی آن به تشکلهای صنفی گفت: کارنامه این بخش هم نسبتاً مناسب بود اما مشکلاتی وجود دارد که می بایست برای رفع آنها تلاش کنیم.
قائم مقام سی امین نمایشگاه کتاب تهران در مورد وضعیت اطلاع رسانی و همچنین ارائه امکانات و خدمات رفاهی به مردم و بازدیدکنندگان به ویژه در حوزه حمل و نقل از جمله مترو، تاکسیرانی و اتوبوسرانی را مناسب خواند.
وی در مورد میزان جمعیت بازدیدکننده از نمایشگاه نیز گفت: بررسیها نشان میدهد که جمعیت بازدیدکننده از نمایشگاه نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته اما چون در نمایشگاه کتاب تهران، بلیت فروشی صورت نمی گیرد ما نمی توانیم آمار دقیقی از جمعیت بازدیدکننده از نمایشگاه ارائه دهیم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران همچنین از افزایش ۱۲ درصدی فروش کتاب در نمایشگاه سی ام به نسبت دوره قبل خبر داد و با اشاره به ورود نمایشگاه به دهه چهارم عمر خود، ابراز امیدواری کرد و اظهار داشت: در دورههای آتی این نمایشگاه به صورت مطلوبتری برگزار شود.
شهرامیان درباره پیشنهاد رئیس نمایشگاه کتاب وین برای حضور ایران به عنوان کشور مهمان ویژه در این نمایشگاه در سال ۲۰۱۹ افزود: اتریش هنوز مسئله کشور مهمان ویژه را در نمایشگاه کتاب خود ایجاد نکرده و تصمیم گیری در مورد حضور ایران در دو دوره بعد نمایشگاه کتاب اتریش به عنوان مهمان ویژه منوط به دریافت درخواست کتبی از اتریش و نظر شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب در این مورد است.
وی در عین حال با اشاره به موکول شدن حضور چین به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران به سال ۲۰۱۹، مکزیک و ژاپن را گزینههای موجود برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۳۹۷ (۲۰۱۸ میلادی) به عنوان مهمان ویژه خبر داد و تأکید کرد: تصمیم گیری در این مورد ظرف یک ماه آینده شورای سیاست گذاری نمایشگاه کتاب تهران انجام خواهد شد.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران برآورد خسارت وارده به غرفه داران و ناشرانی که از بارشهای شدید تهران در این چند روز آسیب دیده بودند حدود ۲۰۰ میلیون تومان تخمین زد و اعلام کرد: سازمان زیباسازی شهر تهران به نمایندگی از شهرداری تهران تاکنون ۱۵۰ میلیون تومان از این رقم را به غرفهها و ناشران آسیب دیده از باران پرداخت کرده است.
شهرامیان با اشاره به مشکلات سازهای و زیرساختی در مجموعه شهر آفتاب ضمن قدردانی از تلاشهای مجموعه مدیریت شهری برای میزبانی از نمایشگاه کتاب تهران در عین حال روند ساخت و سازها در شهر آفتاب از اردیبهشت پارسال تا کنون بسیار کند و در حد صفر عنوان کرد و تصریح کرد: ما امسال شاهد بودیم که حتی ساختمانهای دائمی هم از بارندگیها، خسارت دیدهاند چه برسد به سازههای موقت و نیمه موقت و سازههای چادری.
وی ضمن قدردانی از مجموعه ۴۳ دستگاه همکار در نمایشگاه کتاب و اذعان به اینکه بارشهای چند روز گذشته تهران بسیار شدید بوده، ادامه داد: باید قبل از این بارندگی، برای جلوگیری از بروز مشکلات، اقدام اساسی صورت میگرفت و میشد بهتر از این عمل میکردند.
شهرامیان با اشاره به این که سازههای نمایشگاهی در شهر آفتاب سه نوع دائمی، موقت و استیجاری است از این که این سازهها استانداردهای معمول را هم ندارند و آب به راحتی درون آنها نفوذ میکند اظهار تأسف کرد و خاطرنشان کرد: مجموعه ای مانند شهر آفتاب حتی شبکه آب شرب هم به طور کامل و مطلوب ندارد و باید برای رفع همه کاستیهای این حوزه فکر اساسی صورت گیرد.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران از انعقاد چندین قرارداد میان ناشران ایرانی و همتایان ایتالیایی و چینی خود برای مبادله رایت کتابهایشان، نمایشگاه امسال کتاب تهران را فرصتی مطلوب برای تعاملهای دوجانبه میان ناشران ایرانی و نشر جهانی ارزیابی کرد.
وی با اشاره به حضور استانبول به عنوان شهر مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب تهران، استانبول گوی سبقت را در این زمینه از شهرهای حلب سوریه و احمدآباد هند ربود و با مساعدت سفیر ترکیه به عنوان شهر مهمان ویژه پذیرفته شده و غرفه ای هم در نمایشگاه گرفتند و چهار نویسنده این شهر نیز به تهران آمدند.