کد خبر:۶۰۵۷۴۴
مهرابی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

توجیهات اقتصادی دولتی‌ها برای مردم قانع‌کننده نیست/ بجای تخریب دولت گذشته بگویید خودتان برای مملکت چه کردید؟

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: باسطح آگاهی بالایی که از مردم سراغ دارم، فرافکنی‌های روحانی و جهانگیری درخصوص مسایل اقتصادی برایشان قانع‌کننده نیست.
علی‌اکبر مهرابی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو در خصوص ارزیابی عملکرد نامزدهای دولتی در مناظره دیروز گفت: این مناظره تا حدودی بینندگان را آشفته کرد چرا که درست مشخص نکرد کاندیدا چه مواضع و اهدافی برای مسائل اقتصادی کشور دارند به طور مثال آقای روحانی و جهانگیری تأکید زیادی بر صادرات داشتند درحالی‌که اصلاً به نفع ما نیست اقتصادمان براساس صادرات شکل بگیرد. ما باید به این باور برسیم که هر محصولی را که قصد صادراتش را داریم باید ابتدا در بازارهای داخلی ما به‌طور مطلوبی به تولید رسیده باشد و از همه جهات استانداردهای جهانی را دارا باشد بنابراین قضیه دقیقاً عکس آن چیزی است که دیروز آقای روحانی گفت. مبنای ما باید بازار داخلی باشد و اگر محصولات ما در داخل بازار خوبی داشته باشد آن‌وقت قطعاً صادر هم خواهند شد. در حال حاضر کشورهایی هم چون چین و ژاپن و امریکا درصدی از اقتصاد خود را با صادرات محصولاتشان کسب می‌کنند اما بخش اعظمی را از تولید داخلی به دست می‌آورند.

 

وی ادامه داد: تأکید آقایان روحانی و جهانگیری دیروز تماماً بر سرمایه‌گذاری خارجی بود تا تولید داخلی درحالی‌که ما هنوز تمامی سرمایه‌های داخلی را فعال نکردیم که به فکر تأمین سرمایه‌های خارجی افتاده‌ایم. این آقایان بدانند سرمایه خارجی وقتی خواهد آمد که سرمایه داخلی ما فعال شده باشند. ما چهار نوع سرمایه داریم که در برنامه هیچ یک از نامزدها متأسفانه اشاره نشد اولین سرمایه عام است که در دست مردم قرار دارد در این زمینه به طور مثال این‌قدر فرصت ایجاد شغل را محدود کرده‌ایم که از نظر خیلی‌ها غیرممکن می‌رسد نوع دوم سرمایه کوچک و داخلی است و متأسفانه آقای روحانی در این دو نوع اول سرمایه گذاری طی این ۴ سال نتوانستند موفق عمل کنند. نوع سوم سرمایه این مسئله را مطرح می‌کند که آیا ما برای کسب اطمینان سرمایه‌گذاران خارجی و کسب امنیت برای سرمایه گذاری داخلی توانسته‌ایم موفق عمل کنیم یا خیر نوع دیگر از سرمایه‌گذاری کمک خواستن از ایرانیان خارج از کشور و سرمایه‌گذاری آنها در ایران است راهی است که چین نیزآن رفته و موفق بوده است اما در دولت یازدهم چنین اتفاقی رخ نداده است. اما متاسفانه شیپور را از سر گشادش می‌زنیم و فکرمی کنیم سرمایه گذاری خارجی برای کشور معجزه خواهد کرد.

 

مهرابی در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: من نمی‌گویم اقتصاد ما برمبنای چیزی شبیه دورگردی شکل بگیرد اما توجه به انواع سرمایه‌گذاری که اشاره کردم در این شرایط می‌توانست شرایط ایران را بهتر کند که متأسفانه چنین چیزی رخ نداد.



کارشناس مسائل اقتصادی در پاسخ به این سؤال که آیا توضیحات جهانگیری و روحانی در حوزه اقتصادی به اندازه کافی برای مردم قانع‌کننده بوده است یا خیر اظهار داشت: خیر، به‌هیچ‌عنوان قانع‌کننده نبود. اگر آن سطح از آگاهی که من از مردم سراغ دارم در آنها باشد از مناظره به‌هیچ‌عنوان قانع نخواهند بود.



وی در خصوص علت اینکه فرافکنی و طرح موضوعات حاشیه از جانب رئیس‌جمهور چه بوده است گفت: فرافکنی از جانب روحانی بسیار بالا بود و تهمت زنی‌ها در مناظرات به حد بالایی رسیده بود. نامزدها مدام از هم ایرادهایی می‌گرفتند که مستندات موجهی برای اثبات آن نداشتند.


مهرابی با اشاره به واکنش افکار عمومی به این فرافکنی‌ها بیان داشت: من فکر می‌کنم مردم به مقدار قابل ملاحظه‌ای خصوصاً برای یک هفته باقی‌مانده تبلیغات نامزدهای ریاست جمهوری تصمیم جدی خود را خواهند گرفت و من یکی از احتمالات قوی که در خصوص انتخابات می‌دهم این است که به دور دوم کشیده شود یعنی علی‌رغم این که اعم رأی تهرانی‌ها رأی آقای روحانی خواهد بود اما به عنوان کسی که بی‌طرف قضاوت می‌کنم این احتمال را می‌دهم.


 

 کارشناس مسائل اقتصادی در خصوص این که آیا توضیحات دولتی ها توانست به اندازه کافی در معیشت دغدغه های مردم را مرتفع کند پاسخ داد: نه، از قبل هم معلوم بود آقای جهانگیری و روحانی مدام همه چیز را به دولت قبل وصل می کردند. نه تنها که دنیا در این 30 سالی که انقلاب کردیم مدام در حال تغییر و تحول بوده است اما این آقایان هنوز در آن دوره هشت ساله دولت قبل مانده اند. باید به این آقایان گفت قبول آنها بد بوده اند اما شما چه کار کرده اید؟ آقای روحانی باید پاسخگو باشد برجام که به نتیجه نرسید و بزرگترین اشتباه روحانی نگاه نکردن به داخل مملکت و وصل کردن همه چیز به برجام بود که به ضررش تمام خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار