به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی فتاحی در نشست خبری در ارتباط با موضوع خطاهای پزشکی و شکایت از پزشکان، اظهار داشت: شکایت در اقدامات درمانی همه جای دنیا وجود دارد و ممکن است قابل پیشبینی یا پیشگیری باشد یا نباشد، البته جدا کردن آن با قصور پزشکی باید مدنظر قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه طی 10 سال گذشته 6 هزارم درصد از اقدامات درمانی منجر به شکایت شده است، گفت: هر ایرانی در سال 95، 11.3 بار مراجعه بستری و سرپایی به مراکز درمانی و بیمارستانی داشته است.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی اضافه کرد: به طور کلی در سال 95، 910 میلیون بار مراجعه درمانی در کل کشور صورت گرفته و این در حالی است که آمار شکایات به دادسراهای نظام پزشکی، تعزیرات حکومتی و دادسراهای عمومی به 15 هزار تا 16 هزار نیز نمیرسد.
وی اضافه کرد: 30 تا 40 درصد مراجعین از 15 هزار تا 16 هزار شکایت در واقع به هر 3 ارگان شامل دادسرای نظام پزشکی، تعزیرات حکومتی و دادسراهای عمومی بوده است.
فتاحی با اشاره به اینکه میزان شکایات در سال 95 نسبت به 94، 12 درصد کاهش داشته است، گفت: در سال 95 به طورکلی 10 هزار پرونده در تعزیرات حکومتی وجود داشته است که میزان رشد شکایت از مراکز درمانی صفر بوده است.
وی گفت: در تهران نیز 120 میلیون مراجعین سرپایی و بستری داشتهایم که این میزان حدود 40 شکایت مطرح بوده که 95 درصد شکایتها به دلیل این بوده است که مردم از میزان دریافتیها شکایت داشتهاند.
معاون انتظامی سازمان نظام پزشکی گفت: در تهران سالانه 150 نفر پزشک دستگیر میشوند که کار طبابت میکنند در حالی که طبیب نیستند.