اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاونت آموزشی دانشگاه علم و صنعت و پژوهشگاه نیرو (به نمایندگی از وزارت نیرو) قرارداد پنجساله «حمایت از انجام پژوهش های دورههای دکتری و کارشناسی ارشد دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران» را امضا کردند.
مطابق مفاد این قرارداد و طی مدت اجرای آن، دوره تحصیل و پروژه های۶۰ دانشجوی دکتری و ۹۰ دانشجوی کارشناسی ارشد رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی شیمی و مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران، در راستای حل نیاز صنعت برق کشور و از میان اولویت های تحقیقاتی و فناوری صنعت برق تعیین می شود و هزینه های پژوهشی آن، از سوی پژوهشگاه نیرو به نمایندگی از صنعت برق، تامین می گردد.
قرارداد مذکور از تاریخ اول مهرماه سال جاری با پذیرش ۱۳ دانشجوی دکتری و ۱۶ دانشجوی کارشناسی ارشد در دانشگاه علم و صنعت ایران، اجرایی می شود.
در پی انعقاد این قرارداد حمایتی، برای اولین بار درکشور در دفترچه انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد و دکتری، کد رشته/محل خاص برای رشته های یاد شده مورد حمایت پژوهشگاه نیرو، اختصاص یافته است. لذا داوطلبان با دو کد رشته/محل برای رشته های مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی مواد و متالورژی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی شیمی و مهندسی عمران دانشگاه علم و صنعت ایران مواجه هستند که یکی عادی و دیگری مورد حمایت وزارت نیرو و برخوردار از چتر حمایتی پژوهشگاه نیرو در قالب قرارداد منعقده فی مابین دانشگاه و وزارت نیرو می باشد. دانشجویان مشمول قراداد مذکور، با تایید اساتید راهنمای خود می توانند از محل این حمایتها برای خرید تجهیزات و انجام بازدیدهای علمی و ثبت نام در کنفرانسهای علمی معتبر داخلی و خارجی استفاده نمایند.
گفتنی است، تمام دانشجویان پذیرفته شده در کد رشته/محل مورد حمایت پژوهشگاه، دانشجوی تمام وقت در دانشگاه خواهند بود و از طریق اساتید راهنما، از محل اعتبارات این قراداد، مشمول پرداخت حق التحقیق دانشجویی هستند. همچنین پژوهشگاه نیرو متقبل شده است تجهیزات و امکانات تحقیقاتی و اطلاعات مورد نیاز از صنعت برق و خدمات پژوهشی را در اختیار اساتید راهنمای این دانشجویان قرار دهد. علاوه بر آن اساتید مشاور پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله دکتری این دانشجویان، از اساتید پژوهشگاه نیرو انتخاب خواهند شد تا همکاری موثرتری میان دانشگاه علم و صنعت ایران و صنعت برق کشور- هم در اجرای تحقیقات مورد نیاز و هم در انتقال تجربیات به استادان مشاور- صورت پذیرد.
از مزایای دیگر این طرح آن این است که از آنجا که این دانشجویان در آزمایشگاههای تحقیقاتی اساتید مستقر می شوند، با این حمایت در طول پنج سال آینده، این آزمایشگاهها تبدیل به زیرساخت تحقیقاتی و فناوری مرجع در حل مشکلات صنعت برق خواهند شد؛ ضمن اینکه دانشجویانی که در این کدرشته ها تحصیل می کنند از سوی صنعت برق شناخته خواهند شد و در آینده از این سابقه علمی و همکاری با صنعت برق می توانند استفاده نمایند.
انعقاد این قرارداد، مبین حسن اعتماد صنعت برق کشور به دانشگاه علم و صنعت ایران در کمک گرفتن از اساتید آن برای حل مشکلات خود می باشد و لذا معاونت آموزشی دانشگاه از وزیر نیرو و مدیریت پژوهشگاه نیرو به دلیل اجرای این طرح و بکارگیری ظرفیت تحصیلات تکمیلی دانشگاه در حل مشکلات صنعت برق و ایجاد فرصت خدمت رسانی به اساتید این دانشگاه، تقدیر و تشکر می نماید.