90 درصد توده هاي پستاني خوش خيم هستند
احسان ستوده در گفت وگو با خبرنگار «شبكه خبردانشجو» در اراك، اظهار داشت: سالانه بين شش تا هفت هزار مورد به اين بيماري مبتلا ميشوند به طوريكه در كشور از هر 10 زن يك نفر مبتلا به سرطان پستان است.
وي با بيان اينكه سرطان پستان در مراحل زودرس قابل درمان است، افزود: بيشترين سن ابتلا به سرطان 45 تا 49 سال است و سابقه سرطان در مادر و خواهر، سابقه سرطان پستان در يك سينه، سابقه تابش اشعه ايكس با دز بالا به قفسه سينه، نخستين زايمان بالاي 30 سال و عدم شيردهي از جمله مواردي است كه خطر سرطان پستان را افزايش ميدهد.
ستوده اظهار داشت: سلولهاي بنيادي خون بند ناف، پس از تولد در بندناف و جفت باقي ميمانند كه همواره به دور انداخته ميشوند.
نماينده بانك خون بند ناف رويان جهاد دانشگاهي استان مركزي عدم تكامل سلولهاي خوني از جمله لنفوسيتهاي آن را از ويژگي مهم سلولهاي خوني بندناف عنوان كرد وگفت: در حال حاضر دو بانك خون بندناف شامل بانك خون عمومي و اختصاصي وجود دارد و هنوز در كشور بانك خون عمومي وجود ندارد.
وي مرحله نخست آزمايشها را در زماني كه مادر در ماه نهم بارداري باشد، ذكر كرد و گفت: پس از انجام آزمايشات مادر و واريز وجه و بعد از تائيد آزمايشات و عقد قرارداد، فرايند جمعآوري خون بندناف به صورت كاملا استريل، بدون درد و بدون تداخل در روند زايمان مادر صورت ميگيرد.
ستوده حجم خون جمعآوري شده از بندناف را بين 60 تا 300 سيسي اعلام و تصريح کرد: در اين ميزان خون، نزديك به يك ميليارد سلول بينادين وجود دارد./انتهاي پيام /